На що спрямують кошти

«Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг — це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проекти, на медичну сферу та енергоефективність. Один з планів — побудувати понад 200 приймальних відділень медичної допомоги по всій Україні», — сказав Зеленський.

Президент запропонував Кабміну підготувати у двотижневий строк необхідні проекти документів.

Читайте також: Укравтодор позичить на зовнішніх ринках 20 мільярдів під держгарантії

Прем'єр Олексій Гончарук повідомив, що звернувся в наглядову раду Нафтогазу щодо премій топменеджерів за перемогу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі.

За словами прем'єра, Кабмін попросив Раду утриматися від виплати великих премій і розглянути питання про їх перегляд у бік зменшення.

Читайте також: Кабмін прив'язав зарплату чиновників до середньої і зменшив премії

«Зараз ми проводимо необхідні консультації з наглядовою радою і очікуємо, що в найближчі тижні знайдемо рішення», — цитує Гончарука пресслужба Офісу президента.

Читайте також: У Нафтогазі розповіли, коли сплатять податки з виплаченого Газпромом боргу

Раніше повідомлялося

  • Раніше голова Нафтогазу Андрій Коболєв повідомляв, що в компанії очікують рішення Кабміну, що робити з цими грошима. У самому Нафтогазі хотіли б направити $1 млрд з них на збільшення видобутку газу.
  • Відповідно до контрактів керівників Нафтогазу їм належить 1% премій від виграшу в суді з Газпромом.
  • Після перемоги в Стокгольмському арбітражі в 2018 році 40 співробітників компанії отримали першу частину премій на загальну суму 540 млн грн.
  • Другу частину премій повинні були виплатити після стягнення з Газпрому $2,9 млрд.

Читайте також: В Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

  • Повідомлялося, що близько $29 млн (1%) із отриманих від Газпрому $2,9 млрд боргу підуть на виплати премій топменеджерам Нафтогазу.
  • Цей борг російська компанія сплатила в кінці 2019 року в межах угоди про продовження транзиту газу через Україну.
  • В НБУ повідомляли, що Нафтогаз продасть цю валюту, НБУ її викупить, гривня буде зарахована до державного бюджету. За словами Смолія, в кінці 2019 року Нафтогаз вже продав $500 млн з отриманої від Газпрому суми. Але у НАК залишилося ще $2,4 млрд.