Що Кабмін змінив

Встановив новий мінімальний розмір посадового окладу — два прожиткових мінімуму (станом на 1 січня 4204 грн).

Читайте також: У «Слуги народу» назвали фейком інформацію про підвищення зарплат депутатам до 100 тисяч

  • Розміри посадових окладів затверджуються в гривнях, а не коефіцієнтах як це було в 2019 році.

  • Згідно з документом, керівник державного органу (Офіс президента, апарат РНБО) буде мати посадові на рівні 37800 грн, а рівня міністерств і центральних органів виконавчої влади — 33600 грн.)

Крім того, встановлюється, що першому віце-прем'єр-міністру України, віце-прем'єр-міністру України, міністріам, їх першим заступникам і заступникам може виплачуватися:

1) надбавка за ефективність, яка встановлюється щомісяця першому віце-прем'єр-міністру, віце-прем'єр-міністру України, міністрам, прем'єр-міністром України, а першим заступникам міністрів — міністром, у розмірі до 200 відсотків посадового окладу;

Читайте також: В Нафтогазі прокоментували чутки про премії з виплаченого Газпромом боргу

2) премія, яка встановлюється заступникам міністрів (крім перших заступників) відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи в розмірі до 200 відсотків посадового окладу.

Раніше повідомлялося

  • За словами прем'єр-міністра, держслужбовці всіх рівнів повинні отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.

  • Керівники Мінкульту отримали «під ялинку» сотні тисяч зарплати.

  • Зокрема міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйонів гривень.

  • У грудні міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.

  • Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявляв, що деякі міністри просять зарплату більше, бо не всі мають «фінансову подушку» і їм важко утримувати свої сім'ї.