На цьому тлі японський Nikkei 225 закрився з підвищенням на 0,78%, китайський Shanghai Composite зріс на 0,72%, гонконгський Hang Seng підскочив на 1,52%, південнокорейський Kospi знизився на 1,02%, а австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,32%. Європейські ф'ючерси перед відкриттям підростають в середньому на 0,5%.

Долар у п'ятницю отримав пристойний бичачий імпульс на сильній американській статистиці. Сьогодні євро намагається відіграти втрати, але залишається поблизу нижньої межі локального діапазону неподалік від рівня 1.10, зазначивши денні максимуми в районі 1.1030. У найближчій перспективі в центрі уваги будуть результати дослідження IFO у Німеччині – поліпшення показників може локально послабити тиск на єдину валюту, як і збереження інтересу до ризику, який буде задавати тон парі в світлі відсутності значущих економічних релізів в США. Трейдери намагаються передбачити, якою буде реакція Вашингтона на рішення Пекіна з питання інтелектуальної власності. Ознаки того, що Трамп теж йде назустріч своєму опонентові, зміцнять попит на високоприбуткові активи, що допоможе євро відновитися. Найближчою метою пари зараз є зона 1.1050.

На ринку нафти спостерігається розвиток низхідного імпульсу в рамках ведмежої корекції від двомісячних максимумів над рівнем 64 долара за барель. Brent вже сповзла в район 62,40 доларів за барель і ризикує втратити рівень 62 долара, якщо прояв інтересу до ризику не знайде відображення в динаміці нафтових цін. Учасники ринку проігнорували чергове зниження кількості бурових у США, зосередившись на торгових переговорах. Але незважаючи на оптимізм з цього фронту, Brent поки не повертається до зростання – гравці продовжують фіксувати прибуток після п'ятничного зльоту.

Економічний календар сьогодні практично порожній. Німеччина публікує результати дослідження IFO, Британія – звіт CBI з роздрібної торгівлі, а США – індекс ділової активності в сфері промислової ФРБ Далласа та індекс національної активності ФРБ Чикаго.

За матеріалами Global FX