Легалізація крипторинку мотивує інвесторів

«Якщо легалізувати крипторинок в Україні, це дасть темпи зростання, які можна порівняти з темпами зростання після відкриття ринку землі», – вважає фінансист.

Горбаль нагадав, що легалізація фінансових операцій з криптоактивами зараз активно обговорюється, але «поки це тільки заяви».

Читайте також: Мінцифри планує легалізувати в Україні майнінг криптовалют

На думку експерта, визнання криптовалют на державному рівні мотивує український бізнес вкладати гроші в економіку.

Він зазначив, що українці тримають на руках, за різними оцінками, близько $40-60 млрд. Ці активи люди виводять в бізнес за кордоном, зберігають в кеші або вкладають у крbптовалюти. Причому останній варіант стає все популярнішим.

Читайте також: Збитки на мільйон: На Львівській залізниці майнили криптовалюту (фото)

Також фінансист зазначив, що активізація внутрішніх інвестицій, серед іншого, допоможе Україні перейти на більш «паритетні» відносини з міжнародними кредиторами.

Отримати пропозицію на покупку корпоративних облігацій від CardService

Раніше повідомлялося

  • 18 листопада в Раді зареєстрували проект закону щодо оподаткування операцій з криптоактивами. Зокрема, запропонована 5-відсоткова ставка податку на доходи фізосіб від продажу криптоактивів.

  • Серед планів Мінцифри на наступні 2-3 роки — легалізувати майнінг криптовалют і залучити в Україну міжнародні криптовалютні біржі, іноземні компанії та інвесторів. А ще зробити країну конкурентоспроможною на світовому ринку віртуальних активів.

  • Щодо статусу криптовалют в Україні, у Національному банку заявляли, що біткоін не є ні валютою, ні платіжним засобом.

  • Водночас НБУ запустив в кінці 2016 року дослідницький проект щодо можливого впровадження е-гривні — національної валют на основі технології блокчейн.