Що відомо

Придбані бразильцем відеокарти здатні майнити Ethereum, а також використовуватися в хмарних обчисленнях. У будівлі розміщені кілька трансформаторних підстанцій. Кожна відеокарта має потужність близько 2 кВт, а їх загальна потужність, за словами техпрацівників дата-центру, становить близько 35 мВт.

Близьке до Кіровоградобленерго джерело розповіло, що майнінгова ферма отримала техумови на 6 МВт.

Читайте також: Facebook може запустити криптовалюту до кінця червня

Технічними підрядниками в цьому проекті виступили засновники групи IT-компаній Dinaline Юрій Лазебников і Олег Кріт. Вони також постачають дата-центру софтові рішення для систем вентиляції і рендерингу.

В 2018 році, коли криптовалютный ринок пішов на спад, а майнінг Ethereum перестав бути прибутковим заняттям, засновники Dinaline переконали Фузияму використовувати обладнання для хмарної візуалізації відео. Dinaline допомогла японцеві зареєструвати в Україні юрособа, на яку офіційно заводиться валютна виручка за віртуальну оренду серверів.

Читайте також: Як заробити на курсі валют, або Блогер, який зміг

У найближчих планах Фузиями: розширення потужностей, запуск нової криптовалюти Ethereum Express, розширення бізнесу в Запоріжжі і потенційні прямі контракти з атомними електростанціями після появи в Україні вільного ринку електроенергії.

Зараз Фузияма і партнери зайняті пошуком інвесторів, готових вкласти в хмарний дата-центр від 100 дол. до 20 тисяч дол. Окупність вкладень обіцяють протягом 4-5 років.

Нагадаємо, в середині травня курс биткоина вперше з липня 2018 року піднявся вище 8 тисяч доларів, незважаючи на падіння основних фінансових ринків на тлі торгової конфронтації між США та КНР. Напередодні криптовалюта подорожчала одразу на 25%, максимальними темпами з 2014 року.