Так, китайський Shanghai Composite просів на 0,6%, гонконгський Hang Seng розташувався трохи нижче рівня відкриття, японський Nikkei 225 додав 0,2%, як і південнокорейський Kospi. Європейські ф'ючерси торгуються з підвищенням у межах 0,2%, повертаючись з довгих великодніх вихідних.

У міру повернення інвесторів на ринки після свят активність гравців підвищується. На валютному ринку кроси за участю ієни ослабли під впливом зниження китайських акцій. Долар / ієна, яка продовжує пробуксовувати під відміткою 112.00, в моменті опустилася до позначки 111.64, але тут же зустріла покупців, котрі намагаються відстояти 200-денну ковзну середню в районі 111.50. Якщо втеча від ризиків не посилиться, ця підтримка вистоїть в короткостроковій перспективі.

Пара євро / долар, яка скромно підросла напередодні, з ранку вже втратила набрані бали, відступаючи від проміжного опору в районі 1.1260. Поки рівень 1.12 не перебуває під загрозою через відсутність вираженого попиту на долар. Представник ЄЦБ Кер заявив, що економіка Німеччини сповільнилася сильніше, ніж припускали в Центробанку, а також висловив занепокоєння з приводу того, що витрати на заробітну плату не трансформуються в зростання споживчих цін. Голубині коментарі чиновника додали тиск на євро, який і без того відчуває труднощі з розвитком бичачого імпульсу через ухилення від ризиків і відсутності позитивних новин з регіону.

Нафта тим часом продовжує хід на північ. Brent оновила максимуми тепер уже в безпосередній близькості до позначки 74 долара за барель після офіційного оголошення про посилення американських санкцій відносно Ірану. Тепер вісім великих покупців не зможуть імпортувати іранську нафту — іншими словами, експорт з близькосхідної країни буде зведений до нуля. Не дивно, що вихід з ринку такого великого гравця викликає занепокоєння гравців з приводу дефіциту поставок. Тепер інвестори будуть уважно стежити за коментарями інших виробників, включаючи Саудівську Аравію і ОАЕ, на тему можливого збільшення видобутку для компенсації іранських барелів.

Економічний календар сьогодні як і раніше мізерний. В єврозоні заявлений лише звіт по споживчій довірі, а США опублікують дані за цінами на житло, продажу нових будинків, індексу роздрібних продажів і ділової активності у виробничому секторі ФРБ Річмонда.

За матеріалами Global FX