Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2019, 12:03

Аналітика на 23.04.2019. Ринок нафти заволодів увагою світових інвесторів

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, у вівторок азіатські фондові майданчики показали змішану динаміку. Як і вчора, картину зіпсував відступ китайських акцій, які продовжують переварювати посил влади про намір послабити заходи стимулюючої політики після несподівано сильних даних по ВВП, що вийшли минулого тижня. Поточна корекція виглядає цілком закономірно, враховуючи, що з початку року папери подорожчали більш ніж на 30% на очікуваннях додаткових стимулів і припинення торговельної війни з США. В іншому динаміка регіональних індексів виглядала стриманою, тоді як енергетичний сектор отримав підтримку з боку продовження зростання цін на нафту після посилення американських санкцій проти Ірану.

Так, китайський Shanghai Composite просів на 0,6%, гонконгський Hang Seng розташувався трохи нижче рівня відкриття, японський Nikkei 225 додав 0,2%, як і південнокорейський Kospi. Європейські ф'ючерси торгуються з підвищенням у межах 0,2%, повертаючись з довгих великодніх вихідних.

У міру повернення інвесторів на ринки після свят активність гравців підвищується. На валютному ринку кроси за участю ієни ослабли під впливом зниження китайських акцій. Долар / ієна, яка продовжує пробуксовувати під відміткою 112.00, в моменті опустилася до позначки 111.64, але тут же зустріла покупців, котрі намагаються відстояти 200-денну ковзну середню в районі 111.50. Якщо втеча від ризиків не посилиться, ця підтримка вистоїть в короткостроковій перспективі.

Пара євро / долар, яка скромно підросла напередодні, з ранку вже втратила набрані бали, відступаючи від проміжного опору в районі 1.1260. Поки рівень 1.12 не перебуває під загрозою через відсутність вираженого попиту на долар. Представник ЄЦБ Кер заявив, що економіка Німеччини сповільнилася сильніше, ніж припускали в Центробанку, а також висловив занепокоєння з приводу того, що витрати на заробітну плату не трансформуються в зростання споживчих цін. Голубині коментарі чиновника додали тиск на євро, який і без того відчуває труднощі з розвитком бичачого імпульсу через ухилення від ризиків і відсутності позитивних новин з регіону.

Нафта тим часом продовжує хід на північ. Brent оновила максимуми тепер уже в безпосередній близькості до позначки 74 долара за барель після офіційного оголошення про посилення американських санкцій відносно Ірану. Тепер вісім великих покупців не зможуть імпортувати іранську нафту — іншими словами, експорт з близькосхідної країни буде зведений до нуля. Не дивно, що вихід з ринку такого великого гравця викликає занепокоєння гравців з приводу дефіциту поставок. Тепер інвестори будуть уважно стежити за коментарями інших виробників, включаючи Саудівську Аравію і ОАЕ, на тему можливого збільшення видобутку для компенсації іранських барелів.

Економічний календар сьогодні як і раніше мізерний. В єврозоні заявлений лише звіт по споживчій довірі, а США опублікують дані за цінами на житло, продажу нових будинків, індексу роздрібних продажів і ділової активності у виробничому секторі ФРБ Річмонда.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися