Як йдеться в матеріалі видання, банк, заявлений єдиним організатором довипуску 10-річних єврооблігацій України, самостійно викупив їх, що є відходом від стандартної практики.

За словами джерел, угода може принести мільйони доларів прибутку для JPMorgan, який купив облігації з дисконтом.

Як вказує WSJ, в останні тижні українські урядовці зустрічалися з керівниками фондами облігацій в Майамі і Нью-Йорку, щоб неофіційно обговорити питання про випуск нових боргових зобов'язань у зв'язку з ростом попиту на єврооблігації ринків, що розвиваються і їх подорожчанням, проте інвестори закликали відкласти продаж нових боргів до виборів.

У цій ситуації JPMorgan запропонував Україні довипустити єврооблігації на 350 млн  доларів з погашенням у 2028 році і продати їх у приватному порядку банку, сказали виданню люди, знайомі з угодою.

За їхніми даними, банк купив облігації по 98,88% від номіналу, і перепродав їх інвесторам за ринковим курсом близько 100,50%. Якщо JPMorgan продасть усі облігації за цією ціною, то прибуток від операції складе приблизно 5,7 млн доларів, говориться в матеріалі.

Мінфін 13 березня заявив про дорозміщення єврооблігацій з терміном обігу до листопада 2028 року на суму 350 млн доларів зі ставкою купона 9,75% річних.