Долар повсюдно ослаб в п'ятницю і робить спроби відновлення зростання на ранкових торгах у понеділок. Ринки перетравлюють нові сигнали з боку ФРС, що змушують трейдерів сумніватися в тому, що подальше посилення політики Центробанку буде здійснюватися раніше позначеними темпами. Представники Федрезерву висловлюють занепокоєння з приводу стану світової економіки, що обмежує привабливість долара. Ринки продовжують очікувати грудневого підвищення ставки, хоча його ймовірність знизилася до 73%, хоча ще недавно перевищувала 90%. На цьому тлі аж до найближчого засідання ФРС ринки будуть чутливіші реагувати на ключову статистику, а долар буде сподіватися, що сьогодні в ході свого виступу представник ЦБ Вільямс не підтвердить побоювання інвесторів і не висловиться в обережному ключі щодо темпів економічного зростання.

Ціни на нафту продовжують плавно пробиратися на північ, цілячись на позначку 68, пробити яку Brent не вдалося в кінці минулого тижня. Котирування торгуються з підвищенням четвертий день поспіль, але як і раніше сильно перепродані, а темпи корекції залишаються більш ніж скромними. Оскільки у трейдерів немає впевненості в тому, що на грудневому саміті країни ОПЕК + ухвалять рішення, яке розвіє поточні страхи з приводу повернення профіциту пропозиції, потенціал відновлення цін на даному етапі виглядає обмеженим. З іншого боку, прогнозовані зимові заморозки обіцяють сезонне підвищення попиту на паливо, що має підтримати ціни. Тим часом, минулого тижня число бурових в США виросло на 2 штуки — до 888 одиниць. Це новий максимум березня 2015 року, про що повідомила компанія Baker Hughes. Зараз два ключових драйвера в сировинному сегменті — сигнали від ОПЕК і статистика з США. Перед віденським самітом експортерам картелю слід підігрівати ринок обнадійливими коментарями, щоб запобігти новій хвилі падіння Brent і дати ринку можливість підтвердити досягнення дна.

Після чотирьох днів зростання коригуються ціни на золото. Метал досяг 1-тижневих максимумів в п'ятницю, торкнувшись позначки тисячі двісті двадцять п'ять, і закрився над рівнем 1220, який ціни тестують на торгах в понеділок. Видима фіксація прибутку після чотирьох днів зростання виглядає цілком доречно, враховуючи спроби зростання долара. Втім, передумови для відновлення покупок жовтого металу є і будуть реалізовані, якщо найближчим часом «американцеві» не вдасться розвинути бичачий імпульс.

Економічний календар сьогодні містить наступні події: баланс рахунку поточних операцій, звіт про фінансову стабільність, обсяг виробництва в будівельному секторі єврозони, щомісячний звіт Бундесбанку, індекс вартості житла в США і виступ представника ФРС Вільямса.

За матеріалами Global FX