Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2018, 11:46

Аналітика на 19.11.2018. У долара з'явилися сумніви, нафта продовжує наміри на північ

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, у п'ятницю індекси Уолл-стріт підросли після натяків Трампа на те, що Вашингтон може утриматися від введення нових тарифів у відношенні Китаю після того, як Пекін надав список заходів, які той може прийняти для вирішення торгового спору. Але, як показали підсумки саміту АТЕС, конфлікт, як і раніше далекий від завершення. Вперше в історії учасники саміту не змогли укласти повноцінну угоду з причини розбіжностей сторін. Представники США і Китаю обмінялися критикою, знизивши ймовірність укладання угоди. Це позначилося на настроях азіатських інвесторів. Фондові майданчики АТР спочатку показали неоднозначну динаміку, хоча до кінця сесії розташувалися на позитивній території, тоді як торговельна активність в цілому виглядала досить млявою. Гонконгський Hang Seng додав 0,35%, китайський Shanghai Composite підвищився на 0,56%, південнокорейський Kospi набрав 0,17%, а японський Nikkei 225 виріс на 0,65%. В Європі інвестори продовжать стежити за розвитком подій навколо Британії та Італії. Сьогодні представник італійського уряду підтвердив, що країна не буде міняти основні положення бюджетного плану.

Долар повсюдно ослаб в п'ятницю і робить спроби відновлення зростання на ранкових торгах у понеділок. Ринки перетравлюють нові сигнали з боку ФРС, що змушують трейдерів сумніватися в тому, що подальше посилення політики Центробанку буде здійснюватися раніше позначеними темпами. Представники Федрезерву висловлюють занепокоєння з приводу стану світової економіки, що обмежує привабливість долара. Ринки продовжують очікувати грудневого підвищення ставки, хоча його ймовірність знизилася до 73%, хоча ще недавно перевищувала 90%. На цьому тлі аж до найближчого засідання ФРС ринки будуть чутливіші реагувати на ключову статистику, а долар буде сподіватися, що сьогодні в ході свого виступу представник ЦБ Вільямс не підтвердить побоювання інвесторів і не висловиться в обережному ключі щодо темпів економічного зростання.

Ціни на нафту продовжують плавно пробиратися на північ, цілячись на позначку 68, пробити яку Brent не вдалося в кінці минулого тижня. Котирування торгуються з підвищенням четвертий день поспіль, але як і раніше сильно перепродані, а темпи корекції залишаються більш ніж скромними. Оскільки у трейдерів немає впевненості в тому, що на грудневому саміті країни ОПЕК + ухвалять рішення, яке розвіє поточні страхи з приводу повернення профіциту пропозиції, потенціал відновлення цін на даному етапі виглядає обмеженим. З іншого боку, прогнозовані зимові заморозки обіцяють сезонне підвищення попиту на паливо, що має підтримати ціни. Тим часом, минулого тижня число бурових в США виросло на 2 штуки — до 888 одиниць. Це новий максимум березня 2015 року, про що повідомила компанія Baker Hughes. Зараз два ключових драйвера в сировинному сегменті — сигнали від ОПЕК і статистика з США. Перед віденським самітом експортерам картелю слід підігрівати ринок обнадійливими коментарями, щоб запобігти новій хвилі падіння Brent і дати ринку можливість підтвердити досягнення дна.

Після чотирьох днів зростання коригуються ціни на золото. Метал досяг 1-тижневих максимумів в п'ятницю, торкнувшись позначки тисячі двісті двадцять п'ять, і закрився над рівнем 1220, який ціни тестують на торгах в понеділок. Видима фіксація прибутку після чотирьох днів зростання виглядає цілком доречно, враховуючи спроби зростання долара. Втім, передумови для відновлення покупок жовтого металу є і будуть реалізовані, якщо найближчим часом «американцеві» не вдасться розвинути бичачий імпульс.

Економічний календар сьогодні містить наступні події: баланс рахунку поточних операцій, звіт про фінансову стабільність, обсяг виробництва в будівельному секторі єврозони, щомісячний звіт Бундесбанку, індекс вартості житла в США і виступ представника ФРС Вільямса.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися