Те, що вважалося локалізованою валютною кризою з девальвацією тайського бата в 1997 році, незабаром поширилося на інші ринки, що розвиваються, кульмінацією якого став дефолт 1998 року в Росії, заявили джерела агентства.

За даними банку, ринки, що розвиваються руйнуються під сильним доларом, в той час як акції високотехнологічних компаній просуваються на тлі оптимізму щодо траєкторії зростання США — двох інгредієнтів, які можуть бути задатками кризи, подібної тій, яка була два десятиліття тому.

Жорсткість політиків на початку 1990-х років заклала основу для підйому долара до 25% за три роки, нагадали аналітики. Разом з тим ринки, що розвиваються також на той момент були на спаді, додали вони.

Зараз, як вказує банк, ринок облігацій країн, що розвиваються знижується, досягаючи мінімуму з моменту світової фінансової кризи.

При цьому, як зазначає агентство, зазначені симптоми викликані і іншими факторами, такими як зниження вартості валют країн, що розвиваються є відносним і відбувається на тлі посилення США. У той же час до 2020 року, як очікується, зростання економік країн Азії складе 6%.

Падіння валют ринків, що розвиваються пов'язане з посиленням США, ніж слабкістю розвивається країн, підкреслюють експерти.

У той же час, як очікується, до 2020 року азіатська економіка збільшиться приблизно на 6%.

Раніше економісти США попередили президента країни Дональда Трампа про ризики нової Великої депресії.

Пізніше Світовий банк заявив про ризики нової глобальної рецесії.