При цьому основна частина цих коштів була зібрана саме в 2017 році: ще в 2016 цей показник дорівнював $225 млн, повідомляє WSJ.

Проте, число критиків такої моделі залучення капіталу стає дедалі більше. Про небезпеку і ризикованості ICO висловилися регулятори практично всіх великих держав, передає Хайтек.

Вони попереджають, що людина, що інвестує в такий спосіб, ніяк не захищений законодавчо, чим і користується безліч недобросовісних компаній.

З останніх звинувачень: колишній представник Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), професор Стенфордського університету Джозеф Грундфест заявив, що ICO є порушенням всіх існуючих норм і закликав SEC ввести заборонні заходи якомога швидше.

У 2017 році велика кількість стартапів привернули фінансування через ICO. Вони відсвяткували успіх, позмагалися в тому, у кого вийшло залучити більше інвестицій, і повільно шум затих. Далі настає найскладніше. Компаніям доведеться реалізовувати те, на що вони збирали гроші, і на цьому етапі багато хто чекає появи проблем.

Очевидно, що в 2018 році ми побачимо перші справжні успіхи і провали моделі ICO, тому що потрібно буде показувати результати. При цьому вже з'явилися перші випадки шахрайства і втрати грошей інвесторами.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що розробники Ethereum критикують ICO-проекти.