Основний наслідок слабкого звіту — зіпсований новинний фон. Зростати на очікуваннях буде складніше, тому що з'являються підстави вважати, що дані за вересень будуть не краще. Надія на фіскальні переговори, але зараз вони в глухому куті і зростає ймовірність, що наступна порція стимулювання надійде після виборів.

ФРС вчора не сказав нічого нового. Але що більш важливо, не дав ніяких подробиць щодо FAIT. Лише ще раз підкреслив, що все буде дуже гнучко. Якщо з'являться якісь ризики на шляху досягнення цілей, ФРС буде реагувати відповідним чином. Коротше ніякої конкретики, яку, ймовірно, чекали інвестори.

Прогнози по ВВП на 2020 були переглянуті вгору (з -6.5% до -3.7%), прогнози по ставці на 2023 рік — нульовий рівень (4 з 17 членів очікують підвищення в 2023). Прогнози щодо інфляції були також переглянуті вгору:

Потрібно відзначити, що прогнози за низькими ставками дуже умовні, через підкреслено гнучку позицію по тому, яка буде реакція на прискорення інфляції. Якщо вважатимуть за потрібне, можуть підвищити ставку і раніше. Це нова концепція, про яку поки ФРС говорити не хоче.

За матеріалами Tickmill