Напередодні втеча від ризиків по всьому спектру фінансових інструментів активізувалася на тлі публікації Reuters про те, що Пентагон має у своєму розпорядженні список з 20 компаній Китаю, щодо яких можуть бути введені нові або посилені чинні санкції. У ньому, згідно з даними інформаційного агентства, позначено кілька компаній-стільникових операторів, а також багатостраждальний Huawei, який раніше серйозно страждав через торговельно-економічне протистояння Вашингтона і Пекіна. Ймовірність чергової фази торгової війни, яка начебто стояла на паузі, інвесторів насторожила.

Трохи пізніше з'явилася інформація про намір США ввести нові мита на товари європейського виробництва — загальним обсягом приблизно на $3,1 млрд. Сума досить велика, і подібна ідея може помітно ускладнити відносини між Старим і Новим світом.

Для ринків капіталу такі новини є однозначним сигналом до відходу від ризиків. На цьому тлі EURUSD знизився напередодні до 1,1250 і сьогодні залишається під тиском в очікуванні нових подробиць. Основна валютна пара здатна знизитися до 1,1225, долар знову цікавий як захисний актив.

За матеріалами Alpari