Що відомо про аукціон

На початку березня Фонд держмайна України завершив аукціон з приватизації 99,99% акцій акціонерного товариства Київпассервіс, продавши їх за 230,9 мільйона гривень при стартовій ціні 195,9 мільйона гривень.

Згідно з даними в системі Prozorro переможцем аукціону з приватизації підприємства стало ТОВ «Бастіон-Груп».

Читайте також: Як обійти пастки» при покупці об'єктів малої приватизації

За словами голови Фонду держмайна Дмитра Сенниченка, минулого року перший аукціон з продажу Київпассервісу не відбувся, а другий, з 50%-ним зниженням стартової ціни, скасували.

Читайте також: Велика приватизація. Іноземні інвестори 5 років не будуть платити податок на прибуток

За словами Сенниченка, нова команда ФДМУ провела ефективне маркетування об'єкта і відкрила всю інформацію про нього, завантаживши для вільного доступу в віртуальну кімнату 1500 сторінок первинної документації про активи Київпассервісу.

Завдяки цим заходам ціна на торгах зросла до 230 мільйонів.

Активи Київпассервісу

  • У власності Київпассервіс Центральний автовокзал у Києві та ще п'ять автостанцій в столиці.
  • Загальна площа будівель і споруд становить 6252 кв. м. Площа земельних ділянок всіх автостанцій Києва сягає 49881 кв. м.
  • У Київській області у власності Київпассервісу 18 автостанцій. Загальна площа будівель і павільйонів становить 8735 кв. м. Площа земельних ділянок – 65 393 кв. м.

Раніше повідомлялося

  • Фонд держмайна з 20 по 24 квітня провів вісім аукціонів і залучив 2,7 мільйона на продажу об'єктів малої приватизації.
  • 2 жовтня 2019 року Рада ухвалила закон про скасування переліку заборонених для приватизації держпідприємств.
  • За пів року після розблокування приватизації уряд передав 961 об'єкт, що в 10 разів більше, ніж за 10 років до цього. Для порівняння, з 2008 по 2018 рік передано всього 93 об'єкти.
  • У 2019 році сума надходжень до держбюджету від приватизації склала 536,5 мільйона гривень. План приватизації вдалося виконати лише на 3%, через що бюджет недоотримав значну частину доходів.