Вартість паперів Nvidia піднялася до максимуму у кінці 2018 року, коли спостерігався криптовалютний бум, і графічні процесори мали попит у майнерів. Але акції компанії знизились після різкого падіння вартості біткоїну. Майнінг став не таким рентабельним, як раніше, що призвело до зниження попиту на відеокарти та зростання запасу виробленої продукції у Nvidia.

При цьому в останні кілька місяців акції компанії показують позитивну динаміку. Виторг і прибуток збільшились, а у 2019-му котирування Nvidia піднялися на 76%.

Попри паніку на фондових ринках через епідемію коронавірусу, акції виробника графічних процесорів повернулися на рівень криптовалютного буму, а капіталізація збільшилась до 170 мільярдів доларів.

Сильний фінансовий звіт також позитивно вплинув на зростання акцій компанії. У четвертому кварталі виторг Nvidia збільшився на 41% – до 3,11 мільярда доларів. Продажі процесорів принесли компанії 2,77 мільярда доларів, що перевищує показник минулого року на 40%. Прибуток у розрахунку на акцію зріс на 136% – до 1,89 долара.

Таких високих показників компанії вдалося досягти завдяки зростанню попиту на відеокарти серії RTX з технологією трасування променів у реальному часі, рекорд продажів яких був зафіксований у період зимових свят.

Керівництво Nvidia очікує у першому кварталі цього року отримати виторг в 3 мільярди доларів, що перевищує торішній показник на 35%. Після публікації звітності котирування компанії піднялись на 16,2%.

Фахівці lblv.com відзначають акції Nvidia як перспективні. Велику частину доходу компанії приносять ігри, аудиторія яких збільшується щороку. Відеокарти з підтримкою трасування променів у реальному часі є єдиними у своєму роді – конкурентів у цій сфері у Nvidia немає. Також LBLV визначає перспективним напрямком хмарний геймінг, за допомогою якого власники слабких комп'ютерів можуть грати у будь-які ігри онлайн за передплатою, вартістю 5 доларів.

Ярослав Кравцов, фінансовий аналітик LBLV.com