Що відомо

За даними слідства, співробітниця одного зі столичних відділень банку «заволоділа грошима клієнтів сегменту „Преміум“.

Щоб приховати злочинну діяльність, вона створила фіктивні розрахункові та депозитні рахунки, відкриті у Райффайзен Банку Аваль, для тимчасового зберігання викрадених грошей, ідеться в матеріалах справи.

В іншому судовому рішенні по цій же кримінальній справі — від 31 липня 2019 року — констатувалося, що менеджер відділення банку присвоювала й розпоряджалася грошима клієнтів.

Читайте також: В Ощадбанку прокоментували справу про розкрадання 2 мільйонів пенсій

Вона перераховувала кошти з їхніх рахунків на заздалегідь відкриті в програмному забезпеченні банку фіктивні карткові рахунки. А відтак — використовувала ці кошти для безготівкових розрахунків у торговельній мережі або знімала готівку в банкоматах.

Зазначено, що частиною викрадених грошей співробітниця банку приховувала факти попередньо скоєних крадіжок. Вона зараховувала кошти на ті рахунки, на яких в результаті її протиправної діяльності утворилася нестача.

Читайте також: Із фонду вкладників Укрбуду вивели і присвоїли 180 мільйонів — ДБР

Збиток банку

За результатами службової перевірки, загальна сума збитків банку становить 7,22 млн грн, 34,59 тисяч євро і $431 тисяча.

»З урахуванням курсу валют НБУ на дату закінчення перевірки, загальна сума збитків банку становить 19 845 4756 грн", — йдеться в постанові суду.

Махінації в інших банках

Раніше правоохоронці викрили схему заволодіння 167 млн гривень екскерівниками Вектор Банку.

За інформацією правоохоронців, колишній голова правління Вектор Банку спільно з головою наглядової ради та іншими посадовцями за допомогою фіктивних фірм незаконно виводили гроші з банку під виглядом надання кредитів.