При цьому австралійський S&P/ASX 200 просів на 0,33%, японський Nikkei 225 впав на 1,72%, гонконгський Hang Seng знизився на 2,28%, а південнокорейський Kospi подешевшав на 1,60%. Судячи з усього, європейські майданчики приймуть естафету у азіатських колег, а додаткову обережність інвесторам додасть очікування сьогоднішнього засідання Банку Англії.

Минуле засідання Федрезерву очікувано не принесло для ринків сюрпризів. Пауелл обережно висловився по китайському вірусу і пов'язаних з його поширенням ризиках для економіки. В цілому риторика регулятора була здебільшого нейтральною, але з голубиними нотками, що дещо стримало пориви доларових биків. Тим не менш, американська валюта продовжує утримуватися на плаву напередодні даних по ВВП США, які вийдуть пізніше сьогодні.

Євро/долар, яка напередодні злегка відскочила з-під позначки 1.10, демонструє скромний висхідний нахил, але як і раніше виглядає невпевнено і в будь-який момент може оновити мінімуми. Увага гравців переключається на статистику по настроям і довірі в єврозоні, а також на статистику по інфляції в Німеччині. Якщо споживчі ціни вийдуть на негативну територію, короткострокова картина по єдиній валюті тільки посилиться.

На ринку нафти зберігається негатив. Brent не змогла повернутися вище позначки 60 доларів і знову намагається утриматися над рівнем 58 доларів після ведмежого звіту Міненерго США, який відбив зростання запасів сирої нафти на 3,5 млн барелів. Основним же фактором тиску на котирування залишається китайський коронавірус. Судячи по динаміці акцій, які знову перебувають в режимі розпродажів, найближчим часом шанси на бичачу корекцію Brent невеликі.

Що стосується економічних подій в єврозоні сьогодні заявлені показники настроїв і довіри, Німеччина представить статистику по інфляції, у Британії відбудеться засідання Банку Англії, а Штати оприлюднюють показники ВВП, витрат на особисте споживання і звернень за допомогою з безробіття.

За матеріалами Global FX