Так, японський Nikkei 225 просів в межах 0,5%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,65%, гонконгський Hang Seng впав майже на 2%, південнокорейський Kospi впав на 1,45%, а австралійський S&P ASX 200 втратив 0,26%. Європейські ф'ючерси розташувалися на негативній території, ф'ючерси США після вчорашнього вихідного також несуть втрати. Сьогодні торги на Уолл-стріт будуть проходити в скороченому форматі з нагоди Чорної п'ятниці.

У зв'язку зі святами в Штатах волатильність на ринках помітно знизилася, що можна наочно простежити за динамікою валют. Основні пари, які і без того демонстрували невисоку активність протягом тижня, завмерли в тісних діапазонах. Трохи оживити динаміку може майбутня статистика по інфляції в єврозоні та кредитуванню в Британії. Євро/долар напередодні в черговий раз порушила цілісність рівня 1.10, хоча згодом відскочила і закрилася в невеликому плюсі. При цьому пара продовжує торгуватися поблизу психологічної підтримки, яка залишається під загрозою. Більш впевнений прорив цього рівня знаменує собою новий етап у зниженні євро, і реалізуватися цей сценарію може в разі подальшого загострення конфлікту між США і Китаєм. Втім, надія на проміжну торговельну угоду ще є, що і утримує ризикові активи на плаву.

На ринку нафти настрій виглядає в цілому нейтрально. Brent продовжує осцилювати навколо рівня 63 долара за барель, реагуючи на суперечливі торгові сигнали. Також трейдери вже починають готуватися до майбутнього саміту ОПЕК+. Гравці ставлять на продовження угоди щодо обмеження видобутку, але сумніваються, що експортери зможуть узгодити додаткові заходи для підтримки ринку. Це вносить додаткову невизначеність в сировинний сегмент і перешкоджає виразному зростанню цін.

Що стосується економічних подій, у Німеччині заявлені показники безробіття у єврозоні – статистика по інфляції. Британія представить блок статистики по кредитуванню. У США ніяких звітів не заявлено, що може зумовити подальше згасання ліквідності у другій половині дня.

За матеріалами Global FX