На цьому тлі японський Nikkei 225 підвищився на символічні 0,11%, китайський Shanghai Composite знизився на аналогічну величину, гонконгський Hang Seng подешевшав в межах 0,4%, південнокорейський Kospi втратив 0,11%, а австралійський S&P/ASX 200 виріс на 1% в основному завдяки підйому паперів фінансового сектора. Європейські індекси можуть показати малоактивну динаміку на тлі поточного затишшя, але є ризик прояву більш вираженого ухилення від ризиків протягом сесії у міру того, як інвестори будуть переглядати свої очікування щодо торговельних переговорів.

На валютному ринку долар зміцнюється проти європейських колег і продовжує відступати в парі з ієною. Вчорашня статистика зі США виявилася неоднозначною. Витрати на одиницю робочої сили підскочили на 3,6% проти прогнозу на рівні 2,2% і 2,4% раніше, тоді як продуктивність праці без урахування сільськогосподарського сектора несподівано скоротилася на 0,3% проти прогнозу зростання на 0,9% і 2,5% у другому кварталі.

Євро/долар знижується з початку тижня, опустившись до свіжих мінімумів середини жовтня на підході до позначки 1.1050. Сьогодні значущих даних у США не заявлено, і, крім торговельних відносин США і Китаю, увага гравців буде спрямована на так званий «супер-четвер» Банку Англії, який оголосить своє рішення щодо монетарної політики, опублікує протокол минулого засідання та оприлюднить оновлений квартальний звіт по інфляції. Голубина риторика регулятора може посилити тиск на фунт, якому тепер загрожує позначка 1.28.

На ринку нафти Brent вчора втратила близько 2%, реагуючи на дані Міненерго, які відобразили зростання запасів сирої нафти в США на 7,9 млн барелів. Невизначеність щодо торговельної угоди також внесла свою лепту в розпродажі. У результаті котирування повернулися під позначку 62 долара за барель і зустріли біди в районі 100-денний ковзної середньої. Якщо найближчим часом Brent не відновить бичачий імпульс, ціни ризикують втратити область 61,50.

В економічному календарі головною подією стане засідання Банку Англії. Тим часом в єврозоні заявлена публікація економічного бюлетеня ЄЦБ. В США вийдуть дані за заявками на допомогу з безробіття і споживчого кредитування.

За матеріалами Global FX