Аргументи на користь законів

«Нам кажуть — чому ви займаєтеся спробою натиснути на ФОПів — це абсолютно не відповідає дійсності. ФОПи як працювали, так і будуть працювати. Навпаки, їм сьогодні зробили умови, що ліміт буде піднятий до 2,5 млн грн для другої групи і будуть знижені штрафи. І якщо ти чесний ФОП, який займається бізнесом, будь ласка, працюй далі», — зазначив спікер парламенту.

«А ми ж усі бачимо, як працюють ресторани, як працюють великі фірми, які займаються реалізацією побутової техніки — все записано на ФОПів. Це механізм не платити податки. Несплата податків — це мінус пенсії, мінус зарплати вчителям», — додав він.

Читайте також: Найбільші фінкомпанії створили онлайн-петицію проти закону про РРО

На думку Разумкова, ініціаторами законів і Слугою народу, з медійної точки зору, була допущена помилка: «… ми йшли, не звертаючи увагу на піар».

На думку спікера парламенту, нові закони про ФОПи не вплинуть на чесних підприємців.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу

Про які закони йдеться

20 вересня Рада прийняла в другому читанні і в цілому два законопроекти:

  • №1053-1 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг, який дозволяє використовувати програмні РРО поряд з традиційними.
  • №1073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення при проведенні розрахункової операції.

Що відомо

  • Українська Асоціація платіжних систем опублікувала на сайті онлайн-звернень до президента України петицію з проханням ветувати закон.
  • Також генеральний директор онлайн-рітейлера Rozetka заявив, що готується до зупинки бізнесу одразу після набуття чинності законопроекту № 1073.