На цьому тлі китайський Shanghai Composite знизився на 0,15%, гонконгський Hang Seng додав 0,22%, японський Nikkei 225 підріс на 0,19%, а південнокорейський Kospi — на 0,13%. Європейські ф'ючерси торгуються у флеті, але можуть також показати ведмежий ухил на подальшому згасанні тяги до ризику.

Долар як і раніше знаходиться під тиском проти більшості валют. Відновлення євро / долара застопорилося на підході до області 1.1280, яка перегороджує шлях до 1.13. З одного боку, на користь биків по євро грає загальне зниження привабливості американської валюти, частково в зв'язку з позиціонуванням гравців перед публікацією протоколу засідання ФРС. З іншого — над ЄС нависла загроза введення тарифів з боку США. Так що на тлі цього фактора ризику подальше зростання пари, швидше за все, буде обмеженим. За відсутності важливих економічних звітів в короткостроковій перспективі, гравці будуть керуватися розвитком подій на цьому фронті, а також загальними настроями щодо долара.

Нафта Brent напередодні пробила позначку 71 долар за барель, а сьогодні вже встигла відзначить свіжі 5-місячні максимуми в районі 71,30 доларів. Ринком нафти рухає геополітика — загроза перебоїв поставок з Лівії у зв'язку із загостренням конфлікту змушує учасників ринку побоюватися виникнення дефіциту пропозиції, враховуючи санкції США проти Ірану і Венесуели, а також обмеження видобутку в рамках угоди ОПЕК +. Крім того, певну підтримку Brent отримує з боку слабкого долара. На даний момент всі ці фактори припускають продовження ралі котирувань, і якщо геополітика залишиться актуальною найближчим часом, ринок може проігнорувати американські дані по запасах і видобутку від API і Міненерго, якщо цифри вкажуть на зростання показників. З іншого боку, сильне відхилення від прогнозів може послужити приводом для фіксації прибутку.

Економічний календар сьогодні досить нудний. Штати публікують індекс ділового оптимізму, індекс роздрібних продажів, звіт за відкритими вакансіями, індекс економічного оптимізму. Також відбудеться виступ представника ФРС Кларіда. А ринок нафти буде чекати звіту API щодо запасів сирої нафти і нафтопродуктів.

За матеріалами Global FX