На цьому тлі китайський Shanghai Composite виріс майже на 2,5%, гонконгський Hang Seng підвищився на 1,6%, японський Nikkei 225 — на 1,4%, а південнокорейський Kospi додав 1,3%. Європейські ф'ючерси перед офіційним стартом сесії торгуються з підвищенням у межах 1%.

На валютному ринку також проявляється тенденція зростання інтересу до ризику. Європейські валюти помірно підростають після осідання на минулому тижні, ієна перебуває під невеликим тиском на тлі оптимізму інвесторів з приводу статистики та переговорів. Євро/долар, яка отримала підтримку на підході до позначки 1.12, тягнеться в район 1.1250. Далі тон котирувань визначать дані по діловій активності у виробничому секторі єврозони і США, а також звіт по американським роздрібним продажам. Якщо показники відіб'ють поліпшення, тим самим вказавши на зростання споживчих витрат, позиції долара зміцняться повсюдно, що стримає спроби відновлення єдиної валюти.

Нафта помірно подорожчала за підсумками торгів у п'ятницю і за тиждень. Сьогодні Brent відкрилася гепом вгору і повернулася вище позначки 68 доларів за барель. Внесок у зміцнення позицій котирувань внесли такі фактори, як прогрес в торгових переговорах США і Китаю, загальне поліпшення інтересу до ризику, сильні дані з Китаю, зниження бурової активності в Штатах. Минулого тижня число діючих бурових установок скоротилося на 8 до 816 шт, досягнувши 11-місячного мінімуму, що дає гравцям надію на зниження виробничої активності на сланцевих родовищах в найближчі тижні. Однак Brent вже неодноразово робить спроби тестування рівня 68 барелів, так що ще належить підтвердити його прорив як мінімум денним закриттям вище.

Економічний календар сьогодні нетрадиційно насичений для понеділка. Слідом за Китаєм, PMI у виробництві опублікують Німеччина, єврозона, Британія і США. Також сьогодні заявлені дані по європейській інфляції, а Штати представлять звіти по роздрібних продажах, витратам в будівельному секторі, комерційним товарних запасах та індексу поступового розгону інфляції.