На цьому тлі китайський Shanghai Composite підскочив на 2,25%, японський Nikkei 225 підвищився на 0,62%, гонконгський Hang Seng виріс на 1,06%, а південнокорейський Kospi — на символічні 0,07%, відставши від своїх колег. З огляду на поточні настрої, європейські майданчики можуть відкритися помірним зростанням.

Долар ослабнув в п'ятницю проти основних валют. Дані, що вийшли показали, що обсяг виробництва в секторі обробної промисловості США скоротився другий місяць поспіль в лютому, а виробнича активність ФРБ Нью-Йорка досягла майже 2-річного мінімуму, підтвердивши уповільнення економіки країни в першому кварталі. Свіжий блок статистики підтверджує, що у Центробанку немає причин відхилятися від наміченого плану, який передбачає паузу в підвищенні ставок в 2019 році.

Євро/долар продовжує зміцнення, але поки не в силах подолати опір в районі 1.1340. Найбільш значний бар'єр проходить в районі 1.1365, де розташована 100-денна змінна середня, перегороджують шлях до позначки 1.14. На цьому тижні головною подією для основної валютної пари стане засідання ФРС. Спираючись на останні заяви чиновників, багато учасників ринку очікують, що регулятор перегляне свої прогнози по економіці і ставкам в бік зниження. У цьому випадку євро може отримати додаткову підтримку і здійснити замах на вищезгадані рівні.

Нафтове ралі забуксувало, але ціни залишаються на високих рівнях, підтримувані як галузевими факторами, так і проявом інтересу до ризикових активів в цілому. За підсумками минулого тижня Brent додала трохи більше 2%, осцілліруя навколо позначки 67 доларів за барель. На вихідних стало відомо, що країни ОПЕК + близькі до виконання умов угоди на 90%, а продовження обмеження видобутку необхідно як мінімум до червня. У березні група планує вийти на 100% реалізацію угоди. Тим часом дані Baker Hughes показали, що бурова активність в США продовжила знижуватися минулого тижня, хоча і незначно — число установок скоротилося на 1 одиницю — до 833 штук. Нагадаємо, тижнем раніше в країні стало менше одразу на 11 бурових, що дозволяє сподіватися на спад активності виробників в найближчі тижні.

Що стосується економічного календаря, сьогодні єврозона публікує дані по торговому балансу, Бундесбанк представить свій щомісячний звіт, а в США заявлені дані по індексу ринкової вартості житла.

За матеріалами Global FX