Правда, до кінця сесії загальна картина вийшла неоднозначною — інвестори обережні в очікуванні новин з Вашингтона, де тривають торгові переговори. Японський Nikkei 225 набрав 0,15%, південнокорейський Kospi розташувався трохи нижче рівня відкриття, китайський Shanghai Composite просів на 0,5%, а гонконгський Hang Seng підвищився на 0,25%.

Долар не відчув на собі тиску з боку м'якого протоколу ФРС, оскільки всі сигнали були очікуваними, і, по суті, Центробанк не сказав нічого нового. Ринки готові до паузи в підвищенні ставок і припинення скорочення балансу. Незважаючи на зростаючі ризики для світової економіки, які визнає Федрезерв, американська економіка як і раніше вигідно відрізняється від інших, демонструючи солідні темпи зростання, що також обмежує тиск на долар.

Сьогодні протокол свого засідання опублікує ЄЦБ, який може висловитися на тему можливого продовження операцій TLTRO і дати пояснення на тему балансу ризиків, зміщеного в негативну сторону. Євро відреагує зниженням, якщо в риториці банку буде переважати голубиний тон. Також  євро/долар оцінюватиме блок статистики по діловій активності в єврозоні, особливо з огляду на недавні тривожні сигнали з боку регіональної економіки. Погіршення індикаторів в Німеччині і Франції здатне додатково натиснути на котирування, які торгуються на негативній території, не наважуючись на пробій рівня 1.1350.

На ринку нафти ралі продовжилося після деяких коливань і спроб корекції. Ф'ючерси оновили максимуми листопада на рівні 67,43 і в четвер утримуються над рівнем 67. Каталізатором зростання котирувань стали новини про те, що в січні країни ОПЕК скоротили експорт нафти до мінімумів з 2015 року, в основному за рахунок зниження пропозиції з боку Саудівської Аравії, Ірану і Венесуели. Також загальну підтримку ринку енергоносіїв надають подальші ознаки прогресу в торгових переговорах США і Китаю. Ще один сигнал, на який ринок поки практично не реагує, прийшов з Нігерії, яка заявила про готовність скоротити видобуток, щоб забезпечити більш високі ціни. Позиції Brent залишаються високими, і досягнення рівня 68 вже виглядає більш реалістично, ніж ще кілька днів тому.

Економічний календар сьогодні досить насичений. Німеччина і єврозона публікують дані по діловій активності в сфері послуг і виробничому секторі, а також складені індекси PMI. У Британії заявлений звіт по чистим запозиченням держсектора, а також виступить представник Банку Англії Халдейн. Штати представлять такі дані: замовлення на товари тривалого користування, заявки на звернення за допомогою з безробіття, індекс ділової активності у виробничому секторі ФРЮ Філадельфії, PMI у виробництві і сфері послуг, продажу житла на вторинному ринку.

За матеріалами Global FX