Надії були розвіяні на саміті АПЕК в Папуа-Новій Гвінеї, де китайський лідер Сі і віце-президент США, Майк Пенс обмінялися образливими словами, які лише підкреслили, що жодна з країн не збирається здаватися у боротьбі за торгові переваги.

Старі формулювання Сі, про те, що введення тарифів і таким чином порушення ланцюжків світових поставок є недалекоглядним рішенням і приречене на провал, викликали оплески серед присутніх. Пенс відповів тим, що США не відступить в торговій суперечці з Китаєм і навіть може подвоїти тарифи, якщо Пекін не розгляне належним чином питання, що становлять суть спору, тобто закритість економіки і крадіжка інтелектуальної власності.

Як наслідок, Пенс заявив, що чітких термінів до вирішення спору немає, прирікаючи протистояння на гру на економічне виживання.

Ф'ючерси на S & P 500 подешевшали в понеділок вранці, вказуючи на слабкий старт Уолл стріт, так як очікування ринку на прогрес в переговорах не виправдалися. На результати зустрічі Трампа і Сі в Буенос Айресі зараз також закладаються низькі очікування, що потрібно враховувати, адже позитивний результат зустрічі може значно підбадьорити ринок.

Доларові позиції були кілька збентежені в п'ятницю після того, як кілька чиновників ФРС попередили про ризики для політики посилення ФРС. Річард Кларіда і президент ФРБ Нью-Йорка Джон Вільямс почали заходити здалеку, висловлюючи занепокоєння про зростання в Європі і Китаї, проте уникаючи згадки будь-яких тривожних ознак для економіки США. На їхню думку, зовнішня економічна ситуація має велику важливість в прогнозі зростання США.

Прибутковість по ГКО США відповіли зниженням на коментарі чиновників, долар шукає точку для відновлення зростання, проте безуспішно.

На цьому тижні завершена чернетка Брекзіт буде представлена на розгляд колегам в Брюсселі (25 листопада), проте прем'єр-міністр Мей зустріла сильний опір як з боку колег по партії, так і з боку лейбористів, підтримка з боку населення яких тільки зростає. Мей попередила, що вихід з ЄС знову може бути відкладений. Основна динаміка фунта буде залежати від вердикту європейських дипломатів, але остаточний тренд ймовірно буде визначено тільки на наступному тижні.

Виступи чиновників Британського ЦБ завтра можуть також вплинути на фунт, але малоймовірно, що вони можуть сказати щось певне, коли статус Англії в ЄС залишається під питанням. Нейтральні формулювання — найбільш ймовірний сценарій, тому слід очікувати що фунт буде залишатися в залежності від політичних заголовків.

За матеріалами Tickmill