Долар тим часом завдяки цьому ж фактору продовжив сходження. Стрибок прибутковості в свою чергу був обумовлений сильними економічними даними з США. Як показав свіжий звіт, активність у сфері послуг країни в минулому місяці досягла максимального з серпня 1997 роки значення. Дані ADP тим часом відбили зростання зайнятості в приватному секторі вище за прогнози, на рівні 230 тис., а попередній результат був переглянутий у бік невеликого підвищення. Після виходу показників трейдери стали закладати в ціну сильний ключовий звіт по ринку праці, який вийде в п'ятницю. На цьому тлі індекс долара підскочив до нових 6-тижневим максимумів, продовживши відбирати сили у своїх конкурентів. Пара євро / долар, яка вчора втратила важливий рівень 1.15, досягла мінімумів в районі 1.1460 і робить скромні спроби відновлення в ході ранкових торгів четверга. Оптимізм від пом'якшення позиції італійського уряду в питанні дефіциту бюджету відіграний, і на перший план знову вийшла жорстка політика ФРС, що підкріплюється сильною статистикою. Аж до публікації п'ятничного звіту по ринку праці, де основну увагу буде направлено на показники зарплат, американська валюта, ймовірно, буде утримуватися на плаву, що загрожує новими мінімумами для євро та ієни.

На ринку нафти триває ралі. Схоже, бики серйозно взяли курс на позначку 90 — вчора Brent досягла нових 4-річних максимумів на 86,70, а сьогодні бореться за рівень 86. Примітно, що учасники ринку проігнорували різке зростання запасів сирої нафти в США на 8 млн барелів. Втім, з огляду на падіння попиту з боку НПЗ у зв'язку з сезоном технічного обслуговування збільшення запасів було очікуваним. Поведінка котирувань також говорить про те, що головним драйвером ринку зараз залишається «іранський фактор», а саме побоювання з приводу того, що інші експортери не зможуть компенсувати відхід іранських барелів. Причому трейдерів зовсім не вразила інформація про те, що у вересні Росія і Саудівська Аравія домовилися про збільшення видобутку, щоб уникнути дефіциту поставок. З огляду на такий серйозний настрій покупців, Brent дійсно може дотягнутися до рівня 90 ще до вступу в силу американських санкцій.

Економічний календар сьогодні досить мізерний на події. Єврозона і Британія не публікують ніяких звітів. У США заявлені дані по звільненнях від Challenger, заявки на допомогу з безробіття і виробничі замовлення. Втім, ці релізи навряд чи зможуть внести суттєві корективи в динаміку доларових пар напередодні ключової п'ятничної статистики по американському ринку праці.

За матеріалами Global FX