Так, гонконгський Hang Seng і китайський Shanghai Composite після переважно флетової динаміки вийшли в невеликий мінус. Японський Nikkei 225 розташувався трохи вище рівнів відкриття, не відреагувавши на переобрання Абе на пост прем'єр-міністра. Європейські ф'ючерси, як і азіатські індекси, практично не подають ознак життя, торгуючись у флеті.

Картина по долару залишається колишньою. Індекс USD продовжує топтатися навколо 100-денної ковзної середньої. Покупці захищають цілісність цього рівня, але і спроби зростання носять обмежений характер, не дивлячись на зростання прибутковості трежеріс. Не на користь долара зіграли повідомлення про те, що США і Канада навряд чи дійдуть згоди по NAFTA до кінця цього тижня. З іншого боку, якщо згасання бичачого імпульсу на фондових майданчиках світу трансформується в фіксацію прибутку і підживлення втечею від ризиків, у «американця» з'явиться можливість для ліквідації втрат, тим більше, що не за горами позиціонування перед засіданням Федрезерву, яке відбудеться наступного тижня. У парі євро / долар ключовим залишається рівень 1.17, який поки залишається в ролі опору. Фунт після ривка вище 1.32 утримується над рівнем 1.31 і ризикує його втратити, якщо настрої по долару покращаться.

Нафта сорту Brent продовжує сходження третій день поспіль і виглядає все більш впевнено, цілячись на рівень 80. Котирування тестують рівень 79,25, і наступною метою є область 79,70, яка служить останньою лінією оборони перед психологічно важливим рубежем. На ринках знову активізувалися спекуляції на тему виникнення дефіциту світового пропозиції внаслідок скорочення експорту з Ірану після введення американських санкцій в листопаді. Цей фактор продовжує підштовхувати ціни до зростання, незважаючи на те, що в ОПЕК нагадують про плани нарощування видобутку, причому більш істотного, ніж говорилося раніше. Тим часом статистика з США вийшла в нейтральному ключі: минулого тижня запаси сирої нафти скоротилися на 2,1 млн барелів, трохи менше, ніж очікувалося, а видобуток повернувся на рівень 11 млн барелів. Головний фактор ризику для поточного ралі Brent — відновлення втечі від ризиків і повернення доларових биків. Також є загроза фіксації прибутку в міру наближення до позначки 80.

Золото продовжує вчорашнє відновлення, розташувавшись в районі позначки 1205. Метал користується локальним відступом долара на згасання занепокоєння з приводу торгових воєн. Однак поточного тиску на «американця» все одно недостатньо для більш значного зміцнення дорогоцінного металу, якому перш за все необхідно пробити рівень 1210 і потім область 1212. На майбутньому тижні долю золота вирішить засідання ФРС. Якщо регулятор в своїй риториці відхилиться від «шляху стійкого посилення політики», такий тон буде сприятливим для жовтого металу.

Що стосується економічного календаря, сьогодні інтерес представлять дані з роздрібних продажів у Британії. В єврозоні заявлений індекс споживчої довіри, а також відбудеться виступ глави Бундесбанку Вайдман. Штати публікують звіт за заявками на допомогу з безробіття, індекс ділової активності у виробничому секторі ФРБ Філадельфії і продажу житла на вторинному ринку.

За матеріалами Global FX