Як зазначає видання, зараз «дочка» ВЕБа згортає активні операції: перестає видавати нові кредити і залучати вклади.

Держкорпорація схиляється до закриття Промінвестбанку, але остаточне рішення буде прийнято в листопаді.

За словами одного зі співрозмовників видання, ВЕБ повністю розриває відносини з останнім покупцем — українським і російським бізнесменом Павлом Фуксом, так як йому ні в якій конфігурації не вдалося погодити угоду з Національним банком України. Держкорпорація вирішила піти шляхом згортання бізнесу в Україні.

Промінвестбанк на 99,77% належить ВЕБу. Відповідно до звітності за перше півріччя 2018 року, активи банку перевищують 17 млрд гривень (понад 38 млрд руб.). ПІБ займає 11-е місце за активами на українському ринку. Збиток банку за шість місяців склав 405,5 млн гривень (приблизно 967 млн ​​руб.).

Джерело, близьке до Промінвестбанку, описало основні складності, пов'язані з його закриттям.

«Проблема полягає в тому, що на балансі банку знаходяться кредити, які закінчаться не раніше ніж через чотири роки, — говорить співрозмовник. Відповідно, їх можна або переуступити за невеликі гроші, або ж скоротити мережу Промінвестбанку до одного відділення і чекати завершення всіх розрахунків з клієнтами».

Читайте також: Український олігарх Ярославський претендує на Промінвестбанк — ЗМІ

Також проблемою є те, що банк має нерухомість. За словами співрозмовника, вона коштує близько 50 млн доларів і її продаж потребуватиме значного часу. До того ж зараз для цього самий невідповідний час, так як український ринок нерухомості переживає кризу, резюмує він.

Експерти вважають, що збитки ВЕБа від закриття Промінвестбанку складуть більше 10 млрд руб.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram