Про це сказав у коментарі УНІАН керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж.

«Це було однією з ключових перешкод, але, як і в будь-який інвестиції, попереду ще багато роботи: потрібно зробити оцінку, домовитися про умови, розробити угоду», — сказав Маліж.

Крім того, він зазначив, що ухвалений парламентом закон не виключає «Ощадбанк» із переліку державних активів, що не підлягають приватизації.

Читайте також: Голова Ощадбанку: До банківської системи потрібно ставитися як до кришталевої вази

«Це ще один важливий крок», — сказав Маліж, відзначивши, що для цього потрібні нові зміни в законодавство. Представник ЄБРР не став називати конкретні терміни входження в капітал «Ощадбанку»: «Ми поки що працюємо. Рано говорити про терміни».

Водночас, він зазначив, що нова наглядова рада «Ощадбанку» буде призначена незалежно від цього процесу.

«За ухваленим законом все одно потрібно буде призначати нову наглядову раду впродовж найближчих кількох місяців», — пояснив Маліж.

Раніше «Мінфін» повідомляв, 5 липня 2018 року Верховна рада підтримала законопроект щодо корпоративного управління в державних банках.

Що дає: Закон пропонує статтю 7 закону «Про банки і банківську діяльність» викласти в новій редакції, якою, зокрема, передбачено, що наглядова рада державного банку складається із дев’яти членів, з яких шість членів повинні бути незалежними, а три члени — представниками держави пропорційно від президента, Кабміну та Верховної Ради.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram