Долар продовжив сходження напередодні, зміцнивши позиції проти всіх основних конкурентів. Більше за всіх дісталося японській ієні, яка відчула на собі додатковий тиск на тлі чергових голубиних коментарів Курода про понижувальних ризиках для інфляції, а також у зв'язку з проявом інтересу до ризику, хоча і помірного. Відновлення зростання прибутковості підживили сили «американця» на тлі різкого зростання очікувань щодо ставок. Менше двох тижнів тому ймовірність чотирьох підвищень ставки ФРС в цьому році становила менше 25%, а в п'ятницю зросла до 38%. Також на стороні долара зіграв спад геополітичної напруженості, завдяки чому валюта змогла звернути увагу на сприятливу економічну статистику. Попередні квітневі PMI у сфері послуг і секторі обробної промисловості підвищилися до 54,4 і 56,5 проти 54 і 55,6 раніше, а продажу на вторинному ринку житла зросли до 5,6 млн в березні проти прогнозу на рівні 5,52 млн. У показниках ділової активності не виявилося нічого сенсаційного, проте, це сигнал про те, що економіка країни почала другий квартал непогано. З ранку долар стримав запал і демонструє корективні сигнали в парах з євро і фунтом. Якщо найближчим часом прибутковість трежеріс не зможе протестувати позначку 3%, цілком імовірна фіксація прибутку після ралі «американця».

На ринку нафти після деякої заминки котирування Brent повернулися вище за відмітку 74, яку продовжують відстоювати на ранкових торгах у вівторок. Ринок досить стійко переніс чергове зростання бурової активності до нових максимумів середини 2015 року, а також зміцнення позицій долара. На цьому тижні статистика з США, як очікується, відобразить скорочення запасів вуглеводнів. Якщо так, це стане непоганою підмогою для бареля, який може зазіхнути на свіжі максимуми поблизу рівня 75, особливо якщо долар піде на локальну корекцію. У більш довгостроковій перспективі учасники ринку сподіваються на подальшу співпрацю країн ОПЕК + і зростання світового попиту, що має підтримати ціни на високих рівнях. Також присутні геополітичні ризики, здатні привнести волатильність на сировинні майданчики.

Золото намагається відновитися після трьох днів обвалу через ралі долара. Котирування намацали локальне дно в районі позначки тисяча триста двадцять два і тепер намагаються повернутися вище 1330. Однак якщо з приходом європейських і потім американських трейдерів покупки «американця» відновляться, всі ці спроби зійдуть нанівець, і метал може протестувати позначку 1320. Ставлення до ризику на даному етапі не так важливо, як настрої на ринку облігацій. Якщо папери все ж зможуть перейти до відновлення, прибутковість відступить від важливого рубежу в 3%, що послабить позиції долара.

Економічний календар сьогодні не буяє важливими подіями, проте, до публікації заявлено кілька звітів, здатних внести свої корективи в динаміку основних валютних пар. Євро / долар може відреагувати на результати дослідження IFO у Німеччині. Якщо надійде чергова порція слабкої статистики, тиск на єдину валюту посилиться, і пара повернеться до тестування рівня 1.22. Британія публікує звіт за запозиченнями держсектора і балансу промислових замовлень від CBI, але більший інтерес представлять виступи ряду представників Банку Англії. Якщо вони повторять голубину риторику Карні, фунт продовжить відступ після п'яти днів падіння. Тим часом в США заявлені дані по продажах нових будинків, цінам на житло, ділової активності у виробничому секторі ФРБ Річмонда і роздрібних продажах від Redbook.

За матеріалами Global FX