Протягом останніх трьох років розвиток фінтеху в Україні прискорився. За даними з карти-каталогу, в 2018 році у цьому напрямі вже працюють 80 компаній.

У карті-каталозі описано тенденції на українському ринку: застосування мобільних телефонів, аналіз даних із соціальних мереж, альтернативні види платежів, кредитування через інтернет тощо.

Каталог розповідає про компанії, завдяки яким фінансові послуги стають доступнішими споживачам. Підприємства у ньому розділені на дві умовні групи: 40% склали ті, хто почав розвивати фінтеху ще до 2015 року, і 60% – після. Компанія Moneyveo увійшла до першої частини – з неї у 2013 році в Україні розпочалося онлайн-кредитування.

З 2013 року Moneyveo залишається найбільшим сервісом на ринку експрес-кредитування в Україні, ним користуються понад 230 000 постійних клієнтів. Люди обирають його через простоту і швидкітьі обслуговування.

Завдання USAID та UNIT.City – допомагати компаніям швидше розвивати і впроваджувати інноваційні послуги у банківському та небанківському секторі. Один із шляхів – налагоджувати діалог і співробітництво між учасниками ринку для обміну досвідом та створення спільних продуктів.

Проект націлений на те, щоб перетворити фінансовий сектор України на систему, яка підтримує підприємства всіх розмірів і відповідає потребам споживачів. Він сприяє реформуванню фінансового сектора та підвищенню обізнаності громадян про те, як користуватися його послугами.