На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

  • В 06:30 (за Київським часом) Індекс ділової активності в секторі послуг Японії
  • В 09:00 (за Київським часом) Індекс споживчих цін Німеччини
  • В 11:30 (за Київським часом) Індекс споживчих цін Великобританії
  • В 11:30 (за Київським часом) Індекс закупівельних цін виробників Великобританії
  • В 15:30 (за Київським часом) Індекс виробничої активності США NY Empire State
  • В 19:00 (за Київським часом) Промова голови Національного банка Швейцарії Джордана

Учора ЄС опублікував дані по сальдо торгового балансу за листопад, воно виросло до 26,3 млрд. євро. Зростання помітно перевершило ті, що очікувалися 22,4 млрд. євро. Не дивлячись на це, недавнє зміцнення єдиної валюти турбує інвесторів, по цьому основні індекси почали тиждень в червоному. Зростання євро відбувається після успіху Меркель по формуванню коаліційного уряду в Німеччині. Також сильний вплив на валюту зробив протокол недавнього засідання ЄЦБ, в якому відчувалося посилення риторики по відношенню до кредитної грошової політики.

З корпоративних новин Старого Світу виділився німецький ритейлер Metro, який зафіксував збільшення продажів в першому фіскальному кварталі на 0,8%, до 10,1 млрд євро. Також компанія Volkswagen відзвітувала про те, що продажі досягли в минулому році рекордного рівня завдяки високому попиту в США і Китаї. У 2017 році було продано 6,23 млн автомобілів, і це на 4,2% вище, ніж в попередньому році. Volkswagen планує впродовж найближчих трьох років інвестувати більше $3,3 млрд в розробку і виробництво нових моделей в США. Завдяки цим інвестиціям компанія розраховує поліпшити свої позиції в Америці після «дизельного скандалу».

Учора американські біржові майданчики були закриті із-за святкування Дня Мартіна Лютера Кінга. По цьому важливої статистики не публікувалося. На ринку переважають бичачі настрої, що підкріплюються зростанням євро по відношенню до долара. На азіатській сесії ф'ючерс на індекс широкого ринку S&P 500 додає більше 0,3 %, що може говорити про позитивне відкриття сьогоднішньої сесії.

Нафтові котирування залишаються на максимумах за два роки, «виною» тому, в першу чергу, було також зміцнення долара. Хоча вчора вже не було явного продовження, зростання було знівельовано зниженням надвечір, і ціни знову повернулися на рівні попередньої сесії. Через вчорашній вихідний цього тижня публікація даних по запасах в США буде перенесена на один день. Звіт Міністерства Енергетики замість середи вийде в четвер, а дані від API будуть опубліковані в середу.

За матеріалами Global FX