На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, які можуть вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

  • В 02:01 (за Київським часом) Об'єм роздрібних продажів Великобританії від BRC
  • В 02:30 (за Київським часом) Дозволи на будівництво Австралії
  • В 08:45 (за Київським часом) Рівень безробіття в Швейцарії 
  • В 09:00 (за Київським часом) Обсяг промислового виробництва Німеччини
  • В 09:00 (за Київським часом) Сальдо торгового балансу Німеччини
  • В 10:15 (за Київським часом) Обсяг роздрібних продажів в Швейцарії
  • В 12:00 (за Київським часом) Рівень безробіття Єврозони
  • В 15:15 (за Київським часом) Обсяг будівництва нових будинків в Канаді
  • В 17:00 (за Київським часом) Промова члена FOMC Кашкарі
  • В 17:00 (за Київським часом) Число відкритих вакансій на ринку праці Америки JOLTS

Після бурхливого зростання в попередній неповний тиждень учора європейські майданчики вирішили зробити передих і перейшли до бічного руху. Тому сприяла і макростатистика. Такий важливий показник як індекс споживчої довіри в регіоні не приніс можливостей для подальших рухів, він вийшов на рівні 0.5, як і очікувалося, при тому, що попереднє значення також було 0.50.

Важливою новиною для європейських інвесторів стало повідомлення, що Авіабудівний концерн Airbus виступив з пропозицією про партнерство до Китаю в авіапромисловості. Для цього потрібно, щоб китайські авіаперевізники замовили спорудження певної кількості найбільших у світі пасажирських лайнерів A380. Із-за слабкого попиту на цю модель його подальше виробництво знаходиться під знаком питання.

Після зростання минулого тижня почала знижуватися єдина європейська валюта по відношенню до американського долара. Зараз пара євродолар торгується і торгується нижче відмітки 1.2. Зростанню американської валюти посприяли « яструбиний» виступ глави ФРБ Сан-Франциско Джона Уільямса. Він вважає, що ФРС слід було б підвищити ставки цього року ще три рази, з урахуванням очікування позитивного впливу податкової реформи і сприятливого стану економіки. Як вважає Уільямс, рівень безробіття в поточному році може скоротитися до 3,7%, тоді як його колеги менш оптимістичні і припускають зменшення показника від до 4,1%. В середньому по ринку очікується якраз 3 підвищення ключової ставки цього року.

Цілком імовірно, що як і європейський ринок так і Американський проведе цей тиждень у бічному русі. У цю п'ятницю починається перший цього року сезон звітності. Зростаючий тренд попереднього тижня багато в чому був пов'язаний підвищеними прогнозами по прибутку. Зараз інвестори чекатимуть підсумкових значень і порівнюватимуть прогнози з фактами.

Як і фондовий ринок, так і ціни на нафту сильно росли і досягли на минулого тижня максимумів з 2015 року. Сорт WTI торгується поблизу 62 долл за барель. Тут знаходиться сильний рівень опору, який не дивлячись на швидкість покупцям з ходу не здасться. Цілком імовірно, що найближчі дні ми побачимо якщо не корекцію, то боковик зі зниженням волатильності.

За матеріалами Global FX