На сьогодні запланований ряд публікацій макроекономічних даних, а також виступи представників монетарної влади, яка може вплинути на рішення учасників ринку впродовж торгових сесій.

В 02:30 (за Київським часом) Зміни рівня зайнятості Австралії за жовтень

В 11:30 (за Київським часом) Обсяг роздрібних продажів Великобританії за жовтень

В 12:00 (за Київським часом) Індекс споживчих цін Єврозони за жовтень

В 15:30 (за Київським часом) Індекс виробничої активності від ФРБ Філадельфії

В 16:00 (за Київським часом) Виступ голови Банка Англії Карні

В 16:00 (за Київським часом) Промова члена Комітету з грошової політики Великобританії Бродбента

В 16:00 (за Київським часом) Промова члена Комітету з грошової політики Великобританії Канліфа

В 16:10 (за Київським часом) Промова члена FOMC Местера

В 16:15 (за Київським часом) Обсяг промислового виробництва США за жовтень

В 16:30 (за Київським часом) Промова члена FOMC Брейнарда

В 19:30 (за Київським часом) Промова члена FOMC Каплана

В 22:00 (за Київським часом) Виступ члена ЄЦБ Констансіу

Міцний курс європейської валюти знову почав давити на європейських експортерів і індекси країн європейського регіону закрилися біля двомісячних мінімумів також на тлі здешевлення сировинних товарів. Опублікована учора статистика показала, що рівень безробіття у Великобританії залишився у вересні на колишньому рівні 4,3%, як і очікувалося. При цьому позитивне сальдо торгового балансу єврозони збільшилося з 16,1 млрд євро в серпні до 26,4 млрд євро у вересні.

Найбільший негативний вплив на британський індекс зробив падіння капіталізації нафтогазових компаній Shell -1,5% і BP -1,6%. Серед фаворитів європейського регіону перебувала французька авіабудівна компанія Airbus, папери якої додали 2,35% завдяки вістям про те, що вона отримала один з найбільших в історії авіації контрактів на суму $49, 5 млрд.

У Америці через низькі ціни на нафту під тиском знаходилися акції компаній нафтогазового сектора. Капіталізація Exxon Mobil знизилася на 1,3%, акції Schlumberger просіли на 2%. Котирування акцій ритейлера Target впали на 9,9% після того, як був опублікований невтішний прогноз по прибутку на четвертий квартал. Краще за ринок виглядали папери банківського сектора, що було пов'язано з подальшим очікуванням підвищення ключової ставки. Американські інвестори продовжують зберігати напругу із-за невизначеності по податковій реформі.

Після недавнього падіння, вартість нафти зупинила корекцію і пішла у бічний рух, незважаючи на дані по запасах нафти, які за тиждень виросли на 1,854 млн барелів. Аналітики чекали скорочення запасів на 2,200 млн. барелів.

За матеріалами Global FX