Чистий прибуток компанії за квартал виріс на 3% (до 2,4 млрд дол. США), прибуток на акцію зберігся на колишньому рівні - 0,61 дол. США на акцію. Аналітики припускають, що в поточному кварталі корпорація наростить виручку на 1-3% за рахунок зміни акцентів. Падіння в попередніх кварталах пов'язане зі зниженням попиту на основний продукт корпорації - мережеве устаткування, яке спостерігалося в усіх регіонах присутності Cisco. Тому найближчим часом компанія планує змінити акценти, зробивши упор на наступні напрями:

  • випуск програмного забезпечення і продуктів для телеконференцій (в поточному кварталі зростання виручки вже склало 6%);
  • випуск продукції у сфері комп'ютерної безпеки (зростання виручки — 8%);
  • продаж послуг з підписки.

Продаж апаратного устаткування доки ще складає велику частину виручки Cisco, але в майбутньому його доля знижуватиметься на користь інших сфер бізнесу, що дозволяють заробляти порівняно велику маржу. Зокрема, вже на 4% знизилась виручка від продажів комутаторів і маршрутизаторів. Переорієнтація компанії буде зроблена також і з урахуванням регіонального попиту — компанія планує розвивати локальний бізнес, що приносить в регіоні найбільший дохід.

Висновок. Капіталізація компанії за рік збільшилася на 13%, проте зараз котирування знаходяться на пікових значеннях відносно лютого і травня 2017 року, що є історичним максимумом за останні 10 років. Згідно консенсус-прогнозу аналітиків, в поточному кварталі прибуток на акцію знизиться до 0,58-0,60 дол. США на акцію, тому в короткостроковому періоді може спостерігатися корекція котирувань до рівня 33,2-33,5 дол. США. Після того, як структурні зміни почнуть віддавати вкладені інвестиції, вартість цінних паперів може пробити рівень "35". У найближчий місяць має сенс зробити ставку на короткі позиції з перспективою зростання в наступному кварталі.

За матеріалами World Forex