Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 травня 2024, 18:41

У Китаї виділять $40 мільярдів на викуп непроданої нерухомості

Уряд Китаю оголосив про свою найпотужнішу спробу врятувати місцевий ринок нерухомості, пом'якшивши правила іпотеки та закликавши місцеві органи влади викуповувати непродані будинки. Про це пише Bloomberg.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Пакет підтримки включає зниження вимог до першого внеску для покупців житла та 300 мільярдів юанів ($42 мільярди) фінансування, аби допомогти підтримуваним урядом фірмам викупити неподані будинки у забудовників. Ці об'єкти потім будуть перетворені на доступне житло.

«Хоча інвестори привітали цю новину — індекс акцій девелоперів у п'ятницю зріс майже на 10% — далеко не ясно, чи зможе цей план „підвести риску“ під кризою на ринку нерухомості. Фінансування, оголошене центральним банком Китаю, є лише частиною того, що, на думку деяких аналітиків, необхідно для розв'язання проблеми невідповідності попиту та пропозиції на ринку житла, і багато потенційних покупців чекають на подальше падіння цін, перш ніж вступати в гру», — пише агентство.

Коментарі - 7

+
0
gucci
gucci
17 травня 2024, 19:26
#
Китайці з грошима хочуть в сша і канаду. Панда ось ось війну розпочне, китайці не дурні.
+
0
Genna Smatko
Genna Smatko
17 травня 2024, 21:15
#
Треба було рашистам втюхати вони зараз на все погодяться, потім приїдуть російськомовних визволяти.
+
+45
preyvanamor
preyvanamor
17 травня 2024, 23:57
#
Тобто будівельні фірми сумарно банкроти на більше ніж ПІВ ТРИЛЬЙОНА баксів, а тут тепер китайські комуняки будуть рятувати всіх якимось 40-а мільярдами?
ХАХАХ!
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
18 травня 2024, 10:47
#
Врятують кого-треба
+
+15
bonv
bonv
18 травня 2024, 10:45
#
Росія має проблеми з реалізацією свого газу, і Китай не поспішає виручати союзника.
На тлі рекордних збитків «Газпрому» гучний візит Володимира Путіна до Китаю закінчився без чітких домовленостей про нарощування поставок російського газу на китайський ринок. Москва вже багато років домагається цього ключового рішення, пише The Moscow Times.
Видання зазначає, що Кремль із 2015 року намагається реалізувати проєкт трубопроводу «Сила Сибіру-2» потужністю 50 млрд кубометрів на рік. Однак досі проєкт не вдалося зрушити з мертвої точки.
Навесні 2023 року, на тлі втрати європейського ринку газу, Путін пропонував Сі Цзіньпіну, який приїхав до Москви, наростити постачання газу в Китай до 100 млрд кубометрів на рік. Восени того ж року Путін з'їздив до Пекіна, але конкретних домовленостей не домігся. І ось із нової поїздки, що відбулася цього тижня, російський диктатор знову повернувся з порожніми руками.
«Китайська економіка зростає, потребує енергоресурсів для підтримки зростання. Немає нічого надійнішого, ніж поставки з Росії», — запевняв Путін, рекламуючи проєкт газопроводу до Китаю.
Щоб виправдатися за черговий провал у переговорах, диктатор заявив, що Москва і Пекін нібито ніяк не можуть узгодити маршрут газопроводу. Однак азіатські ЗМІ раніше писали, що насправді Китай просто не хоче витрачати гроші на російську трубу і до того ж домагається знижок на російський газ.
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
18 травня 2024, 10:49
#
На війну та труби гроші будуть, а кацапня кору з дерев їстиме в провінції
+
+15
bonv
bonv
18 травня 2024, 10:49
#
Я — ЗА!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися