Мінфін - Курси валют України

Встановити
38078536

Viktor Andriyenko

0 підписників0 підписок

Був на сайті 14 березня 2023 о 00:11

На Мінфіні з 11 жовтня 2019

Заблокувати

Записи

679

3 серпня 2022, 17:30

# Какие банки готовы продавать безналичную валюту под депозит и по какому курсу
+ 143

«З моменту запуску вчора ввечері 6 500 клієнтів купили валюти майже на $5 млн» Як на мене, правильне рішення НБУ. Частина клієнтів, хто хоче купити валюту «в кубишку», просто підуть із готівкового сегменту ринку, що зменшить тиск. Причому, валюта лежатиме на депозиті, тому не буде таких запитань на форумі «Мінфіну» як: «учора купив долар по 42,5,думав виграти пару тисяч, сьогодні бачу, що падає, і продав куплені учора долари вже по 40, втратив по 2,5 гривні на доларі. Підкажіть, що робити далі?».

Правильніше буде так — для людей з ватними мізками ця новина ні про що. А для людей справді з мізками ця новина про те, що ми сьогодні робимо хоч і маленький, але важливий і значимий крок у правильному напрямку. Це по-перше. А по-друге, в умовах війни це рішення є політичним сигналом від ЄС, що ми не одні перед мордором. Зрештою, в цьому плані важливою є не стільки новина про те, що нам дають цей статус, скільки відсутність новини про те, що ЄС так і не зміг подолати голоси усіх путінферштейнерів та прикормлених кремлем і так і не дав нам цього статусу. Тобто ця новина про те, що незважаючи на методичну роботу кремля з європейцями із заливанням їх грошима, Європа і весь цивілізований світ все одно з нами. І, нарешті, третє. Коли нам обіцяли безвіз, теж багато хто говорив, що це ні про що, що нічого не буде, а якщо й буде, то воно нам не потрібне. Але сталося. І нормальні люди мають від цього користь.

У вас в голові порушений причинно-наслідковий зв’язок. Якби путін не стягнув половину своєї армії з усієї росії під наш кордон, то США не було б теми «Путин нападет», щоб качати. По газу те саме. Якщо ви не вірите українським і західним джерелам, почитайте російські — Газпром, незважаючи на високі ціни на газ (здавалося б — качай і греби бабло) постачає газ в Європу на мінімальних рівнях. Наприклад, тут https://www.finanz.ru/novosti/birzhevyye-tovary/gazprom-sdat-evropu-postavki-spg-v-es-vzleteli-do-istoricheskogo-rekorda-1031178611 Цитата: «С августа по декабрь поставки „Газпрома“ в ЕС сократились почти на треть, а в январе 2022-го спад приобел овальный характер. Компания отчиталась о продаже за рубеж 11,4 млрд кубометров — на 41% меньше, чем в том же месяце годом ранее.» А вам все кляті США заважають.

DENz1 Може у НБУ задачі інші, наприклад, забезпечувати стабільність валюти, а не генерувати прибуток і забезпечувати Клондайк для спекулянтів? Не думали про це? Для бізнесу, економіки важливо, щоб курс був з одного боку стабільним, з іншого — відповідав ринковим реаліям. А значні коливання +/-50 коп за день — це мрія лише для спекулянтів. Їм дай волю — розкачають по максимуму. p. s. Інша справа, що не завжди НБУ вдається виконувати свої прямі задачі, і іноді здається, що не завжди є політична воля для цього.

Про які граблі і які уловки ви говорите? Тут питання лише в тому, чи вірить бізнес в можливу війну, чи не вірить. Схоже, бізнес вірить. А тут все просто — у перші ж години реалізації можливого найгіршого сценарію не буде ні МБ, ні хоч якогось курсу. А готівкова гривня перетвориться по суті на простий папір. Те ж про населення. Ви ж розумієте, що у випадку якщо…, тоді усіми своїми депозитами, кредитними картками можна буде хіба що підтертися.

Як на мене, то написали правильно. Більше того, є підозра, що вечірнє зростання курсу — це не просто гра спекулянтів на ТОМі. Боюсь, завтра може продовжитись. Напруженість на кордонах не впала, РФ тільки говорить про відведення військ, а роблять, судячи із заяв нашої і західної розвідок, абсолютно протилежне. І ще одне. План атаки на 16 лютого, схоже, був цілком реальним. Непрямо це підтверджує наймасивніша за весь час (і, кажуть, дуже дорога) кібератака напередодні. Совпадєніє? Цілком можливо, що все синхронізувалось. Військову атаку в останній момент відмінили через розголос (чи остаточно?), а віртуальну залишили.

0

Ви праві. Але це не про нашу владу і, тим більше, не про нинішню. Впевнений, що навіть уся та допомога на підтримку нашої економіки в протистоянні з РФ, яку ми отримаємо від Канади, США, ЄС, Франції, Німеччини, піде на ще більше «велике крадівництво» і на смартфони для переобрання найвеличнішого на другий термін. А Нафтогаз зараз перетворився на велику дійну корову для затикання дір і фінансування зелених хотєлок. Тут не до видобутку газу.

Andreyolex Ну да, ну да. Прикольно говорити від імені обездолених і бідних. Тільки війна якраз і не ділитиме людей на бідних/багатих, розумних/дурнів, патріотів/ватників. І хай ви тисячу разів ватник, любитель «русского міра», але коли «високоточна» російська ракета по тільки їй зрозумілій траєкторії прилетить конкретно у ваш дім, то незалежно від вашого вірю-невірю, ви навряд чи встигнете проговорити «чік-чірік, я в домікє».


Головна/

Viktor Andriyenko