Мінфін - Курси валют України

Встановити

Занижена страхова виплата від СГ «ТАС»

1/5
Nachtigall2020-03-04 11:21:54
Доброго дня!

28.01 Сталось невелике ДТП, де винуватцем був клієнт СГ «ТАС». ДТП дійсно незначне — поцарапаний бампер, але оскільки машина достатньо нова і на гарантії + специфічний червоний колір (Mazda CX-5, 2017 року випуску) звернувся одразу на офіційне СТО.
На офіційному СТО помалювати весь бампер із роботою порахували в 8 тис грн. «ТАС» сказав, що це задорого і таку суму мені не оплатять. Звернувся після цього в інші станції по малюванню деталей — дешевше ніж 6-6,5 тис ніхто не порахував. Очевидно, що малювати бампер десь в гаражах немає ніякого бажання — є ризик, що зроблять неякісно, можуть не попасти в колір, тощо.
«ТАС» по першій оцінці нарахував суму десь 3,4 тис грн, після моєї незгоди — вони звернулись до якогось «незалежного» експерта, який не бачивши машини, по фотографії порахував 3,9 тис відшкодування.

Тепер основне питання — як із сумою 3,9 тис, яку нарахував «ТАС» помалювати бампер, за який нарахували 6-6,5 тис грн (навіть не кажучи вже про офіційне СТО із 8 тис грн)? Докладати із власної кишені гроші, в ситуації, де я не був винуватцем — немає бажання.
Страхова група «ТАС»
4 марта 2020, 11:34
Доброго дня.
Повідомте, будь ласка, номер полісу винуватця та/або номер страхової справи та ПІБ повністю. Це дозволить нам ідентифікувати Вас як отримувача відшкодування та надати відповідь по суті висловлених Вами претензій.
З повагою, СГ «ТАС»

Коментарі до відгуку - 3

NachtigallNachtigall2020-03-04 11:55:02
Відправив дані у приватному повідомленні
СГСГ2020-03-05 10:29:48
Шановний Олесь!
По суті викладених Вами претензій маємо повідомити наступне.
Обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності автовласників передбачає в разі страхового випадку відшкодування не вартості ремонту пошкодженої з вини страхувальника автомобіля третьої особи, а виключно її збитків внаслідок страхової події.
Оскільки між СГ «ТАС» та Вами не було досягнуто згоди щодо розміру страхового відшкодування, визначеного  страховиком, згідно зі ст. 36 ЗУ «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» було замовлено проведення експертного автотоварознавчого дослідження. Згідно з висновком сертифікованого експерта,  розмір завданих Вам збитків внаслідок пошкодження авто становить 3986,54 грн, в тому числі 293,09 грн ПДВ на матеріали.
Водночас хочемо зазначити, що франшиза (сума, яку відшкодовує страхувальник, винний в настанні страхового випадку) за укладеним договором становить 1500 грн.
Маємо також наголосити, що задля отримання страхового відшкодування, згідно зі ст. 35 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», клієнт має надати СГ «ТАС» відповідну заяву.
З повагою, СГ «ТАС»
NachtigallNachtigall2020-03-28 22:09:38
Ну от, отримав від страхової 2193 грн + 1500 грн від винуватця. 293,09 грн ПДВ страхова ТАС обіцяла віддати, коли принесу чек за роботу.

Тепер питання риторичне - як за їхнє відшкодування в розмірі 3693 грн помалювати бампер, за який просять 6-6,5 тис грн?

Це все, що вам треба знати про СГ ТАС. Складаю заяву і буду подавати в суд. Інакше до них не доходить
Відгук успішно відредаговано