Мінфін - Курси валют України

Встановити

Неконтролируемое списание средств

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
Yuliia1986 30 березня 2020, 17:43
Находясь заграницей 08.03.2020 года была совершена оплата картой Альфа банка. После чего пришло смс сообщение с суммой в грн, которая была при этом снята. После возвращения в Украину с карты за 2 дня начали исчезать деньги, без проведения каких либо транзакций. После общения с сотрудником онлайн чата, оказалось, что моя оплата 08.03 (курс дол на тот момент составлял 25,01 грн) была проведена банком 17.03 (!!!!!) по курсу более 28 грн/1дол. Таких образом было доп списано более 3000 грн. Это нормальная практика? когда ты рассчитываешься за услуги по курсу 25, а через 9(!) дней списывется сумма по курсу 28???? И это не учитывая тот факт, что дополнительно была списана комиссия за конвертацию валюты… На мои последующие вопросы по поводу данной ситуации сотрудник чата не отвечал…
Сенс Банк
Відповідь банку
31 березня 2020, 15:37
Yuliia1986, добрый день. Нам очень жаль, что вы попали в такую ситуацию. Однако, вины банка здесь нет. Если проводите операцию в валюте, что отличается от валюты счета, сумма блокируется по курсу, что действует на момент блокировки, а списывается по курсу на момент списания. Списание происходит, только когда торговец присылает в банк запрос на списание, как и было в вашем случае. Поскольку вырос курс, изменилась и сумма списания. Согласно тарифов карты, за конвертацию валют при таком расчете удерживается комиссия в размере 1% от суммы.
Згідно з п. 4.3.9. Договору про банківське обслуговування фізичних осіб у разі відкриття Рахунків за цим Договором та здійснення Держателем розрахунків, у т.ч. з використанням Картки у валюті (у валюті розрахунків з МПС), яка відрізняється від валюти Рахунку, Банк здійснює перерахунок суми за операцією у валюту Рахунку за курсом, встановленим Банком на момент списання суми з Рахунку, з утриманням комісійної винагороди згідно Договору, внаслідок чого у Держателя виникають зобов’язання перед Банком у валюті рахунку у відповідній сумі, що визначена внаслідок здійсненого перерахунку.
Згідно з п. 7.6 Договору про банківське обслуговування Клієнт доручає Банку, а Банк має право в порядку договірного списання меморіальними ордерами списувати з Рахунку ЕПЗ/ Рахунку «Доходний сейф»/Поточного рахунку кошти: в розмірі, що дорівнює або еквівалентний сумі коштів, сплачених Банком Міжнародній Платіжній Системі по операціях по Рахунку ЕПЗ, у т.ч. з використанням Картки, здійснених не через Банк, та направляти їх на відшкодування витрат, понесених Банком на користь Міжнародної Платіжної Системи у зв’язку із здійсненням таких операцій. Списання зазначених коштів здійснюється на виконання вимог еквайрів, виставлених до оплати через Міжнародну Платіжну Систему, не пізніше 45 (сорока п’яти) календарних днів з дати проведення операції.
Відповідно до п. 6.10 Договору про банківське обслуговування фізичних осіб відшкодування сум, сплачених Банком на користь Міжнародної Платіжної Системи за операціями по Рахунку, у т.ч. з використанням картки, здійсненими у валюті іншій, ніж валюта Рахунку, здійснюється у тому ж порядку, що й за операціями у валюті Рахунку, з урахуванням наступних особливостей: а) у разі, якщо валютою Рахунку є гривня: за операціями, здійсненими у валюті, відмінній від гривні, доларів США та євро, сума, що повинна бути відшкодована Банку, визначається шляхом перерахунку відповідної суми із валюти, в якій фактично здійснено операцію, в долари США за курсом, встановленим МПС на дату списання МПС відповідної суми в доларах США з кореспондентського рахунка Банку, та шляхом перерахунку суми в доларах США, що вийшла у підсумку, в гривні за курсом Банку, встановленим на дату списання відповідної суми з Рахунку; за операціями, здійсненими у доларах США/євро, сума, що повинна бути відшкодована Банку, визначається шляхом перерахунку відповідної суми у доларах США/євро, списаної МПС з кореспондентського рахунку Банку, у гривні за курсом Банку, встановленим на дату списання відповідної суми з Рахунку.

Коментарі - 6

+
0
Sense Bank
Ответ банка
Sense Bank
30 березня 2020, 18:57
#
Добрый вечер, Yuliia1986. Взяли в работу, проверяем.
+
+15
Владимир Пчелко
Владимир Пчелко
30 березня 2020, 20:56
#
Такое может быть при покупках в оффлайн терминалах.
Банки в таком случае обычно проводят по курсу когда операции выходят в онлайн (терминалы относят в банк — может раз в неделю). Лаг может быть до 45 дней — и курс может быть выше, а может быть ниже.
Заграницей оффлайн терминалы — это частая практика.
А в Украине это дикость
+
0
Yuliia1986
Yuliia1986
31 березня 2020, 12:22
#
Расчет был в гостинице, терминал не оффлайн
+
0
Zhmunya
Zhmunya
30 березня 2020, 21:28
#
Вообще рассчитываться за границей картой, по которой есть комиссия за конвертацию глупо немного, но и ситуация по списанию через 9 дней тоже не камильфо. Обычно транзакция 2-3 рабочих дня, но если был офлайн, то тут просто не повезло - научитесь с этим жить. Кризис - он и в Африке кризис.
+
0
JareJare
JareJare
2 квітня 2020, 13:31
#
Интересно, был бы гневный отзыв, если бы итоговый курс оказался ниже? Готов поставить два пальца против беличьего дупла, что автор молчал бы в тряпочку и радовался, как «обманул» банк.
+
0
Yuliia1986
Yuliia1986
3 квітня 2020, 16:28
#
А вы, наверное, сотрудник банка? Или сами похожими вещами занимаетесь?
Ситуации-«наоборот» ни единого раза у меня не происходило.

Можете даже не напрягаться с ответом-он мне не интересен
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.25 42.8
USD 39.4 39.9
Всі курси банку

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.25 42.8
USD 39.4 39.9
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Сенс Банк 💰 / Відгуки про Сенс Банк 📝 / Неконтролируемое списание средств