Мінфін - Курси валют України

Встановити

При открытии счета требуют документы непредусмотренные законодательством Украины

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
2d3d 13 грудня 2016, 17:00
Я гражданин России. Имею посвiдку на постійне проживання в Украине и идентификационный код, т.е. являюсь резидентом. В отделении банка мне не захотели открыть карточные счета без наличия российского загранпаспорта.
Согласно украинскому законодательству, а именно постановлению Министерства юстиции №492 «Про затвердження Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», глава 3.1 «Якщо суб'єкт господарювання не має в цьому банку рахунків, то відкриття йому поточного рахунку здійснюється в такому порядку.
Особа, яка від імені суб'єкта господарювання відкриває поточний рахунок, має:
пред'явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Представники суб'єктів господарювання мають також надати документи, що підтверджують їх повноваження. Фізичні особи-резиденти додатково пред'являють документ, виданий відповідним контролюючим органом, що засвідчує їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків; подати документи (копії документів, засвідчені в установленому порядку), визначені цією главою Інструкції.
На підставі зазначених вище документів уповноважений працівник банку здійснює ідентифікацію клієнта та ідентифікацію і верифікацію особи, уповноваженої відкривати поточний рахунок.»
И согласно Закона Украина «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» статьи 1, пункта 17:«посвідка на постійне проживання — документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства та підтверджує право на постійне проживання в Україні;» посвiдка на постійне проживання удостоверяет мою личность, а комплект документов в виде посвiдки на постійне проживання и идентификационного кода является полным для открытия счетов в украинских банках.
При обращении в колл-центр или через сайт идет стандартный ответ: банк установил такие требования.
Как банк может устанавливать требования по документам, которые не предусмотренные законодательством Украины?
Сенс Банк
Відповідь банку
14 грудня 2016, 10:45
2d3d, добрый день! Ответ был предоставлен на электронную почту.

Коментарі - 1

+
+10
2d3d
2d3d
14 грудня 2016, 11:13
#
Очередной некомпетентный ответ, без ссылки на законопроекты. Я же сослался на Закон Украины «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», который говорит, что если есть вид на жительство, то он удостоверяет личность. Другими словами, посвідка на постійне проживання — есть аналог гражданского паспорта для граждан Украины. Вы же не требуете загранпаспорт для граждан Украины! Так почему вы требуете его для граждан других стран?
Хочу отметить, что в Украине я живу 25 лет. За это время ни один банк не требовал у меня загранпаспорт России. Посвідка на постійне проживання и код всегда всех устраивали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.4 42.95
USD 39.4 39.85
Всі курси банку

Курс валют в Сенс Банк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.4 42.95
USD 39.4 39.85
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Сенс Банк 💰 / Відгуки про Сенс Банк 📝 / При открытии счета требуют документы непредусмотренные законодательством Украины