Мінфін - Курси валют України

Встановити
nepran
Михаил Непран
Зарегистрирован:
13 липня 2011

Последний раз был на сайте:
18 серпня 2022 о 15:43
Подписчики (41):
naf422
naf422
GRAFOLEG
GRAFOLEG
Херсон
maestromaestro
maestromaestro
тернополь
rudaka
rudaka
infopotok
infopotok
54 года, Киев
indagame
IndaGame Games
34 года, Киев
ellenkaz
ellenkaz
24 года, Киев
voronov
voronov
inner
inner
veyricewatch
Любим Карпец
41 год
sorochan
sorochan
kornellio
Роман Корнилюк
38 лет, Київ
все подписчики
бизнес-аналитик
7 грудня 2012, 17:58

Плач Ярославни, або подяка Миколі Яновичу за бюджет

Для початку останні новини. У Присяжнюка «откровенно разочарованы» бюджетом.

«Министерство аграрной политики и продовольствия, которое пока что возглавляет Николай Присяжнюк, считает, что объем финансовой поддержки аграриев, который заложен в бюджет на 2013 год, не позволит реализовать какие-либо масштабные проекты в агропромышленном комплексе и завершить пилотные. Об этом заявил директор департамента экономического развития аграрного рынка Минагрополитики Виталий Саблук.

–– Мы откровенно разочарованы, создается впечатление, что нас не слышат, — подчеркнул он, сообщил «Левый берег».

Напомним, что ассоциация «Украинский клуб аграрного бизнеса» вчера заявила, что госбюджет на 2013 год является самым жестким по отношению к агропромышленному комплексу за последние 7 лет, так как непосредственная поддержка аграриев в следующем году будет более чем в три раза меньше по сравнению с 2012 годом».

Така невелика, але характерна інформація для сьогодення. Ну просто плач Ярославни, або, як любить говорити відомий аграрний лобіст Л.П. Козаченко – «село гине, треба гроші!».

Спробуємо розібратися кому і нащо треба гроші, про які масштабні проекти говорить міністерство. Не полінився, зайшов на сайт міністерства та подивитися про які програми йде мова. Там одна, але глобальна – «Розвитку українського села до 2015». Написано все, на всі випадки, як це вже навчилися робити, підтримка всіх і всього. Потім поспілкувався з добрими знайомими, які займаються агробізнес, працюють в системі міністерства та просто живуть у селі.

Цікава ситуація виходить. І не випадково плаче за грошима якраз міністерство, не асоціація, скажімо молочників, чи фермерів, а саме чиновники.

І пояснення просте — якраз через систему міністерства проходить фінансування програм та дотації, починаючи від тваринництва, закінчуючи садівництвом та виноградарством.

Йдуть гроші через обласні управління, й у більшості випадків начальники, які сидять в кріслах не один рік, виробили систему фінансування повністю під їх контролем. При чому, часті зміни губернаторів не дають можливості новопризначеним розібратися в цій системі. А вона проста — давай «відкат», отримаєш фінансування.

Кажуть, при минулому міністрі, скажімо птахівництві, «відкати» доходили до 70 відсотків, та й отримати могли тільки крупні виробники. Чому крупні? Догадайтесь з двох разів?

Мій добрий знайомий купив землі під Києвом та й вирішив розбити сад. Звернувся за дотацією, кажуть: «60 відсотків поверни». Він подумав, та й послав хлопців подалі. Вирішив сам ростити. Правда, кажуть, нинішня команда лояльніша, пропонують за 30 відсотків. Й на тому дяка.

Тому наявність чи відсутність фінансової допомоги в бюджеті 2013 для фермера чи селянина «фіолетово», все одно більшість цих коштів осяде в чиновницьких кишенях.

Хоча допомога вкрай потрібна, і її треба впроваджувати. Питання як? Який порядок розробити, щоб участь чиновників була мінімальною? Може через асоціації? В будь-якому випадку є час до 2014 про це подумати.

Окремо про бюджет 2013. Мабуть перебування Миколи Яновича та й всього уряду в статусі в. о. додало сміливості нарешті зробити реалістичний бюджет. Та про це планую написати окремо.

Просмотров: 2386, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 5

+
+11
gricyk5
gricyk5
7 грудня 2012, 18:22
#
Зрозумійте одне (автору).Те що Ви написали-правда з однієї сторони.Є ще інша правда...-Наш так званий агропромисловий сектор не потрібно підтримувати ніякими фінансами...-його треба та активно «доїти».Там тільки плакати можуть-що «все так погано „“підтримки немає».Ви задайтеся питанням -Хто за останніх 20 років з нью «панів-феодалів» відмовився від так званого агровиробництва та віддав землю? Згадайте структуру колгоспу СССР… Колгосп тримав повністю всю інфраструктуру села (від будівництва доріг до культурного розвитку)-були гроші навіть і не в дуже заможних.Зараз всі прибутки концентруються в руках 2-3 землевласників-орендарів -і нікуди ніхто нічого не дає (ні на дороги ні на школи ні-чо-го).Податки сміхотворні… Я знаю багатьох таких панків-вони скупили всю округу-квартири в Києві джипи лімузини у кожного члена сім"Ї поїздки за кордон по кілька разів в рік.Один навіть хвалився-«Був кругом...-тільки не був в Антарктиді та в тій країні де пам»ятник Ісусові з розведенними руками (Ріо-де-Женейро Бразилія навіть не знає країни)-але поїду і туди.Йому до «лампочки»що дороги по селу розбиті а дитячий садок побирається по батьках та підприемцях-бо дітям немає в чому їсти зварити та дах протікає…
+
0
Михаил Непран
Михаил Непран
7 грудня 2012, 18:27
#
Так що робити? хто винен, з вашого тексту зрозуміло, вічне питання-хто винен, і що робити?
+
+15
gricyk5
gricyk5
7 грудня 2012, 18:29
#
Ніхто не винен-але селу прийде кирдик від такої політики…
+
0
Михаил Непран
Михаил Непран
7 грудня 2012, 18:31
#
Так не буває
+
0
infopotok
infopotok
7 грудня 2012, 19:13
#
А сейчас что?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися