Мінфін - Курси валют України

Встановити
manny34
manny34
Зареєстрований:
9 жовтня 2017

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 12:36
Підписчики (18):
kosdie
Космас Диегезис
PavelBelsky
Павел Бельский
43 года, Киев
Rhino
Rhino
40 лет, Киев
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
9101112
9101112
FunPage
Кофе-пауза на «Минфине»
Киев
romava
romava
oriolik
oriolik
Днепр
ballistic
ballistic
3 года
OMik01
OMik01
kuvaldometr
kuvaldometr
Rivne
viktor0671716
Viktor 7+1
Винница
всі підписчики
29 березня 2018, 11:27

ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА БУДИНКІВ

Із загальної кількості пожеж, що виникають щороку, більше 80 % трапляються в житлових будинках та квартирах, тому питання безпеки будівель в Україні виникає досить часто.

Пожежна безпека при зведенні багатоквартирних будинків регулюється Державними будівельними нормами (ДБН В.1.1-7) і постійно контролюється інженерно-технічними працівниками, а також регулярно перевіряється мобільною бригадою з охорони праці.

Для кожного проекту мають розроблятися розділи систем безпеки. У кожному будинку обов'язковими є вогнегасники, а в холах – інструкції з евакуації людей і заходи пожежної безпеки. Всі проекти ще на стадії проектування проходять експертизу в органах державної експертизи. Прикро, але доводиться констатувати, що в більшості випадків пожежі у будинках виникають із вини людей, які в них мешкають.

Будуючи висотний будинок, в якому буде проживати кілька сотень людей, девелопер бере на себе відповідальність за життя людей в готовому будинку. У всіх будинках мають бути передбачені евакуаційні виходи і пожежні відстійники на балконах. У місцях загального користування обов'язково розташовуються гідранти і вогнегасники. А в квартирах і на поверхах встановлюються системи пожежної сигналізації, спеціальні крани, для підключення гідрантів та вогнетривкі двері.

Обов’язковою залишається експертиза проектної документації для об’єктів, що відносяться до середніх і значних класів наслідків (СС2, СС3). Це роблять експертні організації, які отримали відповідну атестацію в Мінрегіонбуді.

Останнім часом відповідальні забудовники починають звертатися і до третьої сторони для проведення незалежного аудиту пожежної безпеки.

Система незалежного аудиту працює практично у всіх країнах ЄС. Експерти, яких допускають до такої діяльності, повинні пройти навчання, мати відповідну освіту і досвід роботи, отримати персональний сертифікат. Більш того, сьогодні в Україні і експерт, і безпосередньо орган інспектування страхують свою діяльність.

Добре, якщо будинки утеплені мінеральною ватою. Це безпечний і ефективний утеплювач. Мінвата не горить і не плавиться, має відмінні теплоізоляційні і звукоізоляційні якості, стійка до перепадів температур. Так, вона дорожче пінопласту, але, як показує практика, на цьому не можна економити.

Пожежу легше запобігти, ніж загасити, а ще при виникненні пожежі важливо правильно діяти.

Основні правила поведінки при виникненні пожежі.

У разі виявлення пожежі (ознак горіння) кожний громадянин зобов’язаний негайно повідомити про це пожежну охорону по телефону 101. При цьому необхідно назвати адресу об’єкта, вказати кількість поверхів будівлі, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також повідомити своє прізвище.

Для передавання повідомлень про пожежі слід також використовувати переговорні пристрої ліфтів у житлових будинках на диспетчерські пункти.

Вжити (за можливістю) заходів з евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей.

У разі необхідності викликати інші аварійно-рятувальні служби (медичну за номером телефону 103, газорятувальну за номером телефону 104 тощо).

Дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки, ваше життя і здоров’я буде в безпеці.

Переглядів: 14099, сегодня — 2
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися