Мінфін - Курси валют України

Встановити
kingcity
Зареєстрований:
27 грудня 2015

Останній раз був на сайті:
24 квітня 2024 о 08:39
Підписчики (29):
Igoc1975
Патріот України
48 лет, Львів
HYefimov
HYefimov
madalex
madalex
kiraks
kiraks
Киев
idebsa
idebsa
hujogis
Бедный папа
124 года, Крыжополь
Alexvalco
Алексей Валко
42 года, Киев
Valent
Valent
Киев
Mary077
Mary077
viktory2001
viktory2001
18 лет
anatooly
anatooly
987
987
всі підписчики
kingcity — "Будь собою, інші ролі зайняті" – Оскар Уайльд
вільний художник
17 вересня 2019, 11:48

Платіжні карти - вкотре про безпеку та раціональність використання

Відправною точкою для написання цього допису стала стаття у новинах про японського касира, який запам`ятовував дані карт клієнтів, потім заносив їх у окремий зошит і крав з них кошти. Там же, у коментарях до цієї статті вчергове зайшла мова про безпеку використання карт і я дав обіцянку одному з учасників форуму поділитись своїм досвідом безпечного а також раціонального використання карт (мінімізація комісій). Я не запропоную нічого геніального чи досі небаченого і нехай простять мене банківські «гуру», якщо мої поради видадуться їм простими до елементарності, але можливо вони стануть у нагоді менш досвідченим користувачам.

1. Карт повинно бути декілька і від різних банків. Не можна одну і ту ж карту використовувати для всіх цілей – зняття готівки, покупки в інтернеті, розрахунки у торгово-сервісній мережі, отримання-відправка переказів. Це пов`язано як з безпекою, так і з мінімізацією витрат – різні тарифні пакети передбачають різні умови – якісь карти вигідніше використовувати для зняття готівки, якісь для здійснення переказів і т.д..

2. При отриманні карти я відразу ж витираю з неї код CVV, попередньо записавши його окремо. Сюрприз для недобросовісних офіціантів та продавців, які люблять сфотографувати дані карти. Та й при втраті карти утруднить крадіжку коштів з неї.Взагалі дані всіх карт, включно з PINами та CVV у мене видрукувані на окремому листку, який лежить у надійному місці, поряд з іншими документами.

3. Важливий момент – переконатись, що по карті підключено 3D Secure та встановити ліміти. Ліміти краще не завищувати, їх завжди можна підняти при потребі.По операціях, якими не планую користуватись – ставлю заборону або нульовий ліміт. Взагалі, у плані настройок безпеки мені подобається «Монобанк» – набір опцій які дають можливість гнучкої настройки, є функції, яких і немає у інших банків (до прикладу, динамічний CVV).

4. Для мобільних додатків у мене виділено окремий смартфон. На ньому встановлено системне програмне забезпечення, антивірус і банківські та фінансові мобільні додатки.Все. Нічого більше.

5. В якості фінансового номера використовую окремий контрактний номер. Він служить виключно для роботи мобільних додатків і спілкування з банками та отримання від них повідомлень. Ніде він не світиться, нікому його не даю і нікуди з нього не дзвоню, крім банків у яких обслуговуюсь.

6. Стараюсь з фінансового смартфона не користуватись публічними мережами wi-fi (у готелях, кафе, на вулицях і т.д). Дотримуюсь цього правила навіть за кордоном. У моб.операторів є зараз пакети для інтернету у роумінгу на різний термін – вважаю, що краще заплатити зайві півтори-дві чи навіть три сотні гривень за пакет на якийсь термін, ніж ризикувати своїми фінансовими даними.

7. При роботі з веб-версією інтернет-банкінга у браузері повинна бути відкрита лише вкладка з ним.

8. Найкращий спосіб оплати в інтернеті – віртуальна дебетна карта. Поповнюю таку карту переважно безпосередньо перед здійсненням оплати. Відкрити її не проблема у багатьох банках, навіть не виходячи з дому і безкоштовно.І я вважаю дуже небажаним світити в інтернеті кредитні картки з встановленим кред.лімітом, особливо на невідомих сайтах.Хоча сам трошки цим грішив – коли у банку «Конкорд» проходила акція «15% кешбеку за розрахунок на AliExpress картою Golden Dream”, то розраховувався нею на Ali. До сервісів Google Pay та ApplePay я теж волію підв`язувати віртуальні карти.

9. Щодо поповнень карток – так склалось, що в радіусі 200м від мого будинку є по 5-6 терміналів iBox та Easy Pay. Поряд також відділення «Альфа-банку», де є банкомат з функцією cash-in з доступом 24/7. Тому користуюсь переважно цими засобами (є картки, у яких не береться комісія за поповнення через вказані термінали). При потребі перекидаю кошти на інші карти за допомогою p2p сервісів на сайтах банків. Деякі банки не беруть комісію за такий переказ, якщо на їхньому сайті поповнюється їхня ж карта. А деякі – і за переказ зі своєї карти на карту іншого банку. Потреби для здійснення перекидок можуть бути різні –наприклад перекинути кошти на віртуальну карту для здійснення покупки в Інтернеті, чи поповнити карту, якою мені вигідніше розрахуватись (наявність кешбеку чи вигідніший курс конвертації), якщо виникла потреба зняти готівку – відповідно вигідніше зняти гроші з картки, де немає комісії за зняття.

10. Взяв собі за правило не тримати на карткових рахунках великих сум – краще частіше поповнювати картку по мірі необхідності, тим більше, що складностей з цим немає. Якщо все таки виникає необхідність тримати на карті «заначку», то краще скористатись для цього ощадним рахунком чи депозитом з можливістю поповнення та зняття коштів 24/7 і перекидати кошти з них на картковий рахунок по мірі необхідності. І безпечніше, та й вигідніше – якась копійка у вигляді відсотків накапає. Прикладами таких рахунків та депозитів є рахунок «Дохідний сейф» у «Альфа-банку» та депозит «Вільний» у «ПУМБі». Є, звичайно, банки які нараховують відсотки безпосередньо на залишок по карт.рахунку. Але на картрахунках, повторюю, я стараюсь великих сум не тримати.

11. Маю у своєму арсеналі ко-брендові карти «Easy Pay» від банку «Форвард» та «Portmone» від «Кредит-Дніпро», вони підв`язані до одноіменних сервісів, користуюсь ними виключно для сплати послуг на цих сервісах. Поповнюю їх безпосередньо перед оплатою чітко на суму запланованих платежів. Ніяких коштів на них не тримаю.

12. Ще одна порада для покупок в інтернеті. Здійснювати покупку на іноземному сайті, який виставляє ціни у USD чи EUR вигідніше з карти у відповідній валюті ніж з гривневої. Це може позбавити багатьох незручностей – курс конвертації по картках може бути менш вигідний, ніж обмінний, за конвертацію валюти може братись комісія, курс при покупці може відрізнятись від курсу при списанні коштів з рахунку не у кращу сторону і т.д. Але не завжди є валютна карта, а якщо є, то на ній може не бути коштів і т.д. Та і як я казав, для покупок в Інтернеті краще використовувати віртуальну карту. Для таких цілей я користуюсь сервісами, які надає «Монобанк» та банк «Конкорд». Хоча зауважу, такі сервіси можна отримати і у інших банках, наприклад, у «Приватбанку». Отже: в обох цих банках у мене є гривневі карти а також віртуальні валютні карти. Що там, що там відкриваються вони (віртуальні карти) «у два кліки» і безкоштовно. Далі обираю товар на сайті. Тоді здійснюю он-лайн покупку валюти на суму вартості товару (користуюсь тим банком у якого вигідніший курс на момент здійснення операції).Куплена валюта попадає на мою віртуальну валютну картку, з неї здійснюю оплату.

13. Якщо потрібно отримати переказ від когось (особливо від малознайомої чи незнайомої людини) – краще не давати для цього реквізити кредитної карти. Можна скористатись дебетною або віртуальною картою.

14. Картки, якими не користуюсь тривалий час – блокую за допомогою відповідних опцій у інтернет-банкінгах. Розблокувати картку при потребі таким самим чином – справа кількох хвилин.

15. Навіть якщо карткою деякий час не користуюсь – все одно періодично переглядаю у інтернет-банкінгу залишок. Це теж може допомогти уникнути багатьох проблем – наприклад, вчасно побачити якесь нарахування (у випадку зміни тарифів чи якісь пені і т.д.). Достатньо подивитись відгуки на Мінфіні – відгуків типу «картка рік лежала, я її не рухав, а потім виявилось, що у мене заборгованість» — не один десяток (а може і не одна сотня).

З огляду на вище сказане, скажу, що в основі всіх цих правил лежать три постулати:

1. Конфінденційність – понад усе. Це стосується і збереження в таємниці даних карти, підв`язування карти до різних сервісів (особливо маловідомих), участі у різних «акціях», де вимагається повідомити дані карти (як приклад – нещодавня широкомасштабна афера, яка нібито проводилась фірмою «Adidas»), дзвінків «працівників НБУ» та «співробітників служб безпеки» банків з вимогами надати дані карти та коди з СМС для «здійснення ідентифікації» чи «розблокування карти». Навіть якщо вам вірно називають банк, звертаються по-імені та по-батькові – це не аргумент для розголошення конфіденційної інформації – кодів безпеки і т.д. Витоки персональних даних з банків траплялись.

2. «Добрий господар всі яйця в одній корзині не тримає» — каже давнє народне прислів`я і воно актуальне і понині. Не варто акумулювати великі суми на одній карті – це корисно як для безпеки коштів (у випадку шахрайства, блокування чи якогось збою постраждає лише частина коштів), так і для мінімізації витрат – при потребі можна скористатись картою, у якої вигідніші умови для даної операції (відсутність комісії за зняття готівки, наявність кешбеку і т.д). Зрештою, при потребі завжди можна перекинути гроші з карти на карту і у багатьох випадках є можливість зробити це без комісії, або принаймні з невеликою комісією.

3. Облік і контроль – залізне правило. Картка активно працює чи тимчасово «відпочиває» – контроль за залишком і рухом коштів повинен періодично здійснюватись у будь-якому випадку для запобігання різним «сюрпризам», приклад яких я навів вище.

Це правила, вироблені мною для себе ж і може комусь деякі з них здадуться непотрібними, нелогічними чи взагалі нісенітницею, банківським спеціалістам деякі з них можуть здадитсь елементарними, примітивними і взагалі такими, про які не раз говорилось. Але «повторение – мать учения». І все це перевірено на особистому досвіді і він переконує мене у їх актуальності.

Якщо хтось має щось додати, запропонувати чи покритикувати – «милості просим»…

Переглядів: 834, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 152

+
+15
Rebel
Rebel
17 вересня 2019, 12:15
#
То ви ще більший параноїк ніж я. )
2 - записав, сам до такого не додумався
4 - дуже незручно
5 - теж не дуже зручно, хоча дуже правильно
7 - по-моєму, зайве
10 - залізобетонний метод, я б з нього починав опис - бо не можна вкрасти пустоту )
+
0
kingcity
kingcity
17 вересня 2019, 15:45
#
«То ви ще більший параноїк ніж я. )» - так, я такий !  : )
А взагалі дякую за такий конкретний коментар - все чітко по пунктам і змістовно.Спробую так само відповісти:
2 -навіяно простою думкою: карта має коди PIN і CVV, оба служать для підтвердження операцій (тільки один з готівкою, а інший - в інтернеті), оба є секретні. То чому PIN треба зберігати десь окремо і таємно, а CVV можна відкрито «світити» на картці ?
4, 5 - незручно. І додаткові витрати тягне (на покупку смартфона і оплату номера).Але як сказав нещодавно один з учасників форуму, «незручно -це коли гроші з карток крадуть». Зрештою, справа звички, я звик, вже і не уявляю собі, щоб на одному смартфоні у мене все на одну купу було. У мене і номерів декілька - крім фінансового, ще один номер для роботи, один для спілкування з вузьким колом - рідними і друзями, ще один - для реєстрації на різних сайтах, замовлення товарів, об`яв і т.д.
7 - можливо зайве. Але зустрічав кілька разів таку рекомендацію і стараюсь її дотримуватись. Воно ж якихось зусиль не вимагає.
10 - дякую за таке визнання методу .Зауваження врахую - буду старатись починати дописи з залізобетонних тверджень  : ) .
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 1:06
#
Не хочу быть хвастунишкой, но похоже я ещё больший параноик
чем kingcity и Rebel вместе взятые.

Давно и успешно пользуюсь Приватбанком и как следствие у меня универсальная кредитка с приличным кредитным лимитом да ещё и оплата частями в наличии. А тут ещё кредитка Монобанка пришлась ко двору и тоже на максимально возможную сумму кредитного лимита.
Поэтому защита финансовых номеров, а их у меня парочка от конкурирующих провайдеров, всегда на первом месте — а значит исключительно контрактное подключение.
Меня часто упрекают в том, что я очень умный, поэтому я додумался перевести свои номера с контрактного подключения физлица на корпоративные тарифы, хотя лицевой счёт оформлен на физическое лицо.
И поэтому я свободно пользуюсь недорогими тарифами IoT/М2М не только для GSM-сигнализации но и для финансовых номеров телефонов.
Для дополнительной защиты физически разношу финансовые номера и смартфоны с установленными приложениями — оба финансовых номера стоят в кнопочном мобильном телефоне на две сим-карты, а на смартфонах успешно работают приложения, которые привязаны к этим финансовым номерам.
В Приват24 использую привязку по ip-адресам (домашний, рабочий, адрес на мобильном Водафоне).
Жаль, что больше трёх Приват24 пока не пропускает.
+
0
Rebel
Rebel
18 вересня 2019, 11:06
#
оба финансовых номера стоят в кнопочном мобильном телефоне на две сим-карты, а на смартфонах успешно работают приложения, которые привязаны к этим финансовым номерам

А як ви це реалізували? Я, якщо чесно, давно хотів винести мобільні додатки банків в емулятор Android, який би запускався на комп'ютері, але сходу не вийшло і я забив.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 11:24
#
А який у цьому зміст ? Не простіше веб-версією інтернет-банкінгу користуватись ? Ну хіба що ви Монобанк хочете на комп`ютері запускати - тоді так. А для чого ще ?
+
0
Rebel
Rebel
18 вересня 2019, 12:51
#
Є (примаймні, на той час були) банки, у яких моб. додаток або набагато кращий, або web ІБ просто відсутній.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 13:33
#
Общеизвестно, что если у банка есть мобильное приложение, веб-версия интернет-банкинга и сеть реальных отделений, то:
— в мобильном приложении самый слабый функционал
— в веб-версии функционал обычно шире мобильного приложения
— в отделении банка можно получить максимальное количество услуг,
которые предоставляет конкретный банк.

Именно поэтому я всегда стараюсь пользоваться веб-версиями интернет-банкингов для проведения различных транзакций.
В приложениях обычно смотрю остатки по счетам и сроки завершения депозитных договоров.
Исключением является приложение Монобанка — ведь веб-версии не существует, а в отделении Универсалбанка был всего один раз, когда получал карту Монобанка и свой экземпляр договора (заявления на присоединение к публичной оферте).
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 14:23
#
Qwerty1999

«— в мобильном приложении самый слабый функционал» - переважно так. Але є і винятки. Наприклад у «Альфа-банку» он-лайн обмін валют доступний лише в мобільній версії. Доступ до бонусної програми «Cash U» - також.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 13:22
#
«А як ви це реалізували?»

А в чём собственно проблема.
Например, в кнопочном телефоне стоит финансовый номер Монобанка, а я ставлю приложение Монобанка на смартфон через вай-фай вообще без сим-карты — смс-запросы для подтверждения тех или иных действий приходят на мобильный номер, всё остальное работает через интернет-канал.
Если надо позвонить с финансового номера в банк, я звоню на 0-800 — звонки бесплатные и поэтому драконовские тарифы в пакетах IoT/M2M — меня обходят стороной. Входящие смс-ки и звонки от Привата с просьбой нажать цифру «1» для подтверждения своих действий — тоже бесплатны и не сильно напрягают.
В тоже время, привязка доступа в Приват24 только с трёх белых адресов сильно ограничила Приватбанк в желании постоянно подтверждать дополнительными средствами доступ к Приват24 — ведь я захожу всегда через вэб-интерфейс и всегда всего с трёх фиксированных IP-адресов (рабочий, домашний, мобильный).
На мобильном геолокация обычно отключена для Привата — чтобы не забивать ему мозги ненужной инфой, а для Google Pay наоборот, геолокация включена, и поэтому при входе в Google Pay приложение сразу же предлагает мне выбрать дисконтную карту того магазина, в котором я сейчас стою на кассе — лично мне это очень удобно, ведь этих карт я нафоткал в приложение больше двадцати.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 14:19
#
Qwerty1999

«но похоже я ещё больший параноик» - о, так у нас вже потихеньку клуб параноїків збирається !  : )
«перевести свои номера с контрактного подключения физлица на корпоративные тарифы» - хороший варіант, але на жаль не всі мають таку можливість.
«Для дополнительной защиты физически разношу финансовые номера и смартфоны с установленными приложениями » - яка від цього користь ? На випадок втрати смартфону - фінансовий номер не втрачається ?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 14:42
#
kingcity
«На випадок втрати смартфону — фінансовий номер не втрачається ?»


Вот именно.
Контрактный, а тем более корпоративный номер мобильного телефона, переоформить другому физлицу ой как проблематично — значит автоматически отпадает огромный пласт мошеннических действий с БПК в связи с переоформлением финансового номера телефона.

Мобильный с финансовыми номерами всегда надёжно лежит в кармане под змейкой или пуговицей, а вот смартфонами пользуюсь постоянно и не только в транспорте но и на улице.
Например, в отпуске мобильный с финансовыми номерами всегда лежит в сумке с вещами в съемной квартире или номере отеля — на пляж беру только смартфон.

За всё время сотрудничества с банками в части пользования БПК — были случаи кражи кошельков вместе с банковскими картами, кражи (потери) смартфонов — но ни разу мошенникам не удалось украсть деньги с банковских карт, даже если они были украдены вместе с кошельком или их фотографировали с двух сторон на кассе супермаркета (всегда спасал нулевой лимит на платежи в интернет и нулевой лимит на снятие наличных в банкоматах).
Поэтому везде стараюсь рассчитываться бесконтактно и google pay — дополнительные предосторожности никогда не вредят.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 14:48
#
Qwerty1999

«Поэтому везде стараюсь рассчитываться бесконтактно и google pay» - на жаль, ще не всюди є така можливість, у деяких місцях залишились ще термінали, які не підтримують безконтактних технологій.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 15:21
#
«у деяких місцях залишились ще термінали, які не підтримують безконтактних технологій.»

В таких случаях всегда катаю жалобу в банк либо звоню на горячку с просьбой заменить терминал без NFC на терминал с NFC.

Приватбанк всегда идёт на встречу и через пару месяцев в точке, по которой жаловался, заменяют терминал на принимающий бесконтакт.

С Авалем было всегда сложнее, но даже их мне за пару месяцев удалось убедить в том, что как владелец БПК других банков я имею право предъявлять к Авалю претензии по некачественному функционированию их терминального оборудования (неработающие NFC-модули) и в результате длительных пререканий и моей настойчивости — Аваль заменил два своих терминала в магазине, в котором я бываю всего раз в неделю.
В дискуссиях с банками сильно выручают программные документы НБУ, которые регламентируют повсеместное внедрение бесконтактных платежей и пропагандируют cashless-технологии.
С Ощадбанком вообще нет проблем — у них подавляющее большинство терминалов принимают бесконтакт.
Укрэксимбанк стал с 2019 года активировать модули NFC в своих терминалах и тоже без особых проблем заменять старые терминалы на новые с NFC.
+
+15
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 15:37
#
Qwerty1999

«В таких случаях всегда катаю жалобу в банк либо звоню на горячку...» - ох і має пан час та натхнення...  : )
Чесно признаюсь, я не настільки настирний - плюнув би та й пішов, або розрахувався б картою контактним способом. 
Але вам за таке активне просування передових платіжних технологій - респект.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 15:58
#
Кто-то называет это настойчивостью, кто-то занудством - я же знаю что и как должно работать и что лично мне намного удобнее оплачивать cashless и бесконтактно да ещё и в кредит - поэтому борюсь за эти удобства изначально для себя а не прохожу мимо. Другое дело, что эти удобства затем становятся доступны и всем остальным.
+
0
Rebel
Rebel
18 вересня 2019, 16:15
#
Це називається громадянською позицією.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 16:34
#
Ну значить респект Qwerty1999 за його активну громадянську позицію. Я у цьому питанні такої активності не проявляю і чесно це визнаю. Але зрештою у наявності сучасних терміналів повинен бути зацікавлений власник торгової точки, напевне немало є людей, які хотіли б розрахуватись за допомогою смартфона чи смарт-годинника і йому невигідно втрачати клієнтів, відповідно він і мав би діставати банк.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 17:47
#
Kingcity
«у наявності сучасних терміналів повинен бути зацікавлений власник торгової точки»

Привожу реальный пример из жизни, без указания ФИО владельца и адреса торговой точки.

Недалеко от одной из моих квартир пару лет назад открыли мясной магазинчик и там был терминал Привата. Не только я, но и мои знакомые стали оплачивать все покупки БПК. Через пол-года продавцы сказали, что терминал поламался и больше терминала у них не будет.

Предлагаю догадаться с первого раза — почему собственник торговой точки отказался продавать свой товар по безналичному расчёту, кстати кассовых аппаратов у них не было никогда с самого начала.

Ответ очевиден — годовой оборот безналичной оплаты стал приближаться к верхнему потолку лимита ФОПа и проще было отказаться вообще от приёма БПК и проводить всю оплату за наличку.

Понятное дело — всё исключительно для минимизации налоговых отчислений.

Неужели никогда не сталкивались с тем, что в одной торговой точке на разных кассах в чеках стоят разные ФИО ФОПов — я сталкивался несколько лет назад.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 17:57
#
Kingcity
«напевне немало є людей, які хотіли б розрахуватись за допомогою смартфона чи смарт-годинника і йому невигідно втрачати клієнтів»

Для этих целей владельцы супермаркетов сдают в аренду места под установку банкоматов и ПТКС.

Иногда менеджеру маркета необходима наличка для тех или иных расчётов и тогда на пол-дня а то и больше отключают банковские терминалы под предлогом отсутствия связи с банком.
Иногда, особенно по ночам в круглосуточных аптеках и даже в супермаркетах, кассиры хотят заработать денег в виде кешбека по картам Монобанка и тоже принимают только наличку, а клиентские покупки оплачивают кредиткой Монобанка - 500 гривен кешбека в месяц - тоже деньги.
Если помните, то Гороховский весной очень возмущался таким использованием карт Монобанка...
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 18:10
#
«Ответ очевиден - годовой  оборот безналичной оплаты стал приближаться к верхнему потолку лимита» - ну так, є такий нюанс. Але якщо термінал у точці стоїть і власник не планує від нього відмовлятись, то мав би подбати, щоб це був повнофункціональний термінал.
«Никогда не сталкивались с тем, что в одной торговой точке на разных кассах в чеках стоят разные ФИО ФОПов» - стикався.І не декілька років тому, а не так давно.
Стикався також з іншою ситуацією. В одному місцевому супермаркеті мені періодично відмовляли в оплаті карткою, мотивуючи це тим, що «у них встановлено банком ліміт на розрахунки безготівкою».Нарешті мені це надоїло і я влаштував невеликий скандальчик. Після аргументів «дайте книгу скарг», «який банк вас обслуговує, я хочу туди подзвонити і уточнити цю інформацію»,  «дзвоню в інспекцію по захисту прав споживачів, викликаєм перевірку» одна з продавщиць відійшла в сторону і кудись передзвонила (думаю керівництву чи власнику) і після того сказала «давайте вашу картку». Більше мені там в оплаті карткою не відмовляли.
Ще є одна мережа алкогольних магазинів.Там періодично з`являються пляшки з етикеткою «акція». Акцизні марки на них є.Придбати їх дійсно можна по дешевшій ціні (правда дуже символічно дешевшій). Але лише за готівку.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 18:13
#
«Иногда, особенно по ночам в круглосуточных аптеках и даже в супермаркетах, кассиры хотят заработать денег в виде кешбека по картам Монобанка и тоже принимают только наличку» - чесно кажучи, навіть не чув про це, якось пропустив поза увагою, дякую за інформацію.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 18:15
#
Kingcity
«Більше мені там в оплаті карткою не відмовляли.»

Значит и вы умеете доводить свои желания до логического завершения.

Всё вы прекрасно понимаете и даже приводите свои примеры.

Ну а желание собственника сэкономить на услугах банка, «не светить» все свои обороты, продать фальсификат или контрабас мимо кассы и немного больше на этом заработать не такое уже и преступное, хотя и не всегда в рамках действующего законодательства.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 19:49
#
«Ну а желание собственника.... в рамках действующего законодательства.» - згідний зі всім сказаним у цьому абзаці, крім одного. Щодо фальсифікату. Якщо продавець чесно визнає, що це підробка. зате дешева - це ще нічого. Але коли пробують видати дешеву підробку за фірмовий товар і продати за немалі гроші - таких треба наказувати, бажання трохи зекономити - це одне, а дурити всіх і вся і колотити на цьому статки - «що занадто то нездорово». Тим більще, що це може мати непередбачувані наслідки для покупця. Одна справа, коли таким чином продають якусь шмотку і зовсім інше - продукти чи ліки, якими можна отруїтися. Ну а щодо контрабасу - ну що ж, всі ми знаєм,яка, наприклад, техніка продається на OLX чи подібних ресурсах, без гарантії, чи з «гарантією від магазину». Сам таким чином купив телевізор, смартфон і смарт-годинник. Все було нове, в упаковках і блістерах, тільки коштувало значно дешевше, ніж в офіційних магазинах. Задоволений, все працює чудово.
+
0
kingcity
kingcity
18 вересня 2019, 20:48
#
«Значит и вы умеете доводить свои желания до логического завершения» - взагалі я не є дуже конфліктним і стараюсь пам`ятати древню східну мудрість - «найкращий бій - це той, якого вдалось уникнути». Але бувають ситуації. коли без цього не обійтись і тоді вже мене переклинює і починаю «воювати до перемоги». А ще дуже не люблю, коли хтось вважає себе на порядок розумнішим від всього світу і пробує з інщих дурників зробити.Стоїть переді мною сопливе дівчисько, яке у дочки мені годиться і з виглядом вчительки на уроці у першокласників, розказує мені, що «банки встановлюють ліміти на операції і ми змушені їх дотримуватись». Аж трусить від такого вплоть до того, що готовий її задушити...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
18 вересня 2019, 1:24
#
После запуска в Украине Google Pay с вновь полученных карт ничего не удаляю, просто заношу их в Google Pay (токенизирую) а сами карты храню дома в сейфе.
При необходимости «засветить» в интернете на время какой-то новый номер мобильного телефона — использую услугу Киевстара «Дополнительный номер».
Исключение делал только при покупке квартир — брал стартовый пакет лайфа и общался со всеми, после оформления покупки квартиры и утрясания всех вопросов — сим-карту просто выбрасывал без всякого сожаления.

При необходимости «засветить» в интернете номер карты сейчас использую анонимные карты Индастриалбанка и Ощадбанка.
Хотя это никак не помогает «выбивать» долги у семёнавексельберга. :-)
+
0
kingcity
kingcity
20 вересня 2019, 17:08
#
Новина до теми:

https://itechua.com/ukraine/75405

Не до кінця зрозумів, як їм це вдалося (опис історії трохи сумбурний), але факт маємо…
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 вересня 2019, 22:44
#
Что там такого непонятного... Финансовый номер был на предоплате и один из подельников переоформил чужой финансовый номер на «новую» сим-карту, которая была у него на руках. А дальше дело техники по восстановлению «забытого» пароля к приложению (веб-банкингу) Альфа-Банка. Так что не только в Привате можно украсть деньги, завладев финансовым номером телефона, но и в Альфа-банке и А-банке тоже.
+
0
kingcity
kingcity
21 вересня 2019, 11:37
#
А-а,  зрозумів... Віддалена заміна СІМ-карти. Ніколи цією послугою не користувався, тому і не подумав за неї. 
«...дело техники по восстановлению «забытого» пароля к приложению (веб-банкингу) Альфа-Банка.» - для відновлення пароля у додатку Альфи потрібно знати номер карти і дату народження власника. Отже. шахраї мали доступ до його персональних даних. Або він сам їх «розтрубив». 
Що тут скажеш... Людина тримала на карті немалі гроші і навіть елементарних заходів для їх безпеки не вживала. Не хочеться бути грубим, але вперто напрошується вислів « *** рідкісний».
«Так что не только в Привате можно украсть деньги, завладев финансовым номером телефона, но и в Альфа-банке и А-банке тоже» - так ніхто з цим і не сперечається. Більше того, це стосується не тільки названих, але і практично всіх інших банків.
+
0
Rebel
Rebel
21 вересня 2019, 18:47
#
Людина тримала на карті немалі гроші і навіть елементарних заходів для їх безпеки не вживала.

Тут явна провина банку. Заради «зручності» пожертвували безпекою. Пригадую, ще давно, коли Універсал був іноземним, там мені чи то для розблокування облікового запису, чи для заміни паролю довелось йти до банку з паспортом і писати заяву. І це правильно. Принаймні, банк має давати клієнту можливість встановити такі правила.
+
0
kingcity
kingcity
21 вересня 2019, 20:51
#
Rebel

«… там мені чи то для розблокування облікового запису, чи для заміни паролю довелось йти до банку з паспортом і писати заяву» — спосіб, звичайно, найбільш надійний, але так, не найбільш зручний.І якщо банк примусово його запровадить — я більш ніж впевнений, що це викличе бурю незадоволення від клієнтів — банк займається бюрократією, живе у минулому столітті і т.д. І як наслідок — відтік клієнтів.Дати клієнту можливість вибору — хороша ідея.Але не впевнений, що вона знайшла би багато прихильників — більшість би вибрали зручність. І банки змушені йти назустріч клієнтам, навіть у тому ж Універсал-банку пароль зараз можна змінити у самому додатку. А враховуючи, як поставився до безпеки власних коштів наш «персонаж», думаю, що він точно не вибрав би незручний спосіб. Щодо ступеню вини банку і клієнта, то у вину банку можна поставити лише те, що міг би при зміні паролю вживати додаткових заходів безпеки — наприклад здійснювати контрольний дзвінок клієнту з вимогою назвати кодове слово.Натомість клієнт тримаючи на картках немалі кошти просто безвідповідально поставився до їх безпеки, а саме: 1)міг би в якості фінансового номера використовувати окремий контрактний номер, або принаймні перевести на контракт свій діючий номер; 2)якщо не хотів переходити на контракт – значить потрібно було поставити заборону віддіаленої заміни СІМ, це регулярно рекомендують різні банки;
+
0
kingcity
kingcity
21 вересня 2019, 20:52
#
3) для заміни сімки шахраям треба було знати три номери вихідних дзвінків клієнта – як вони їх дізнались? Велика імовірність, що він просто «повівся» на їх уловку – передзвонював на невідомі номери, які належали шахраям; 4)для зміни паролю у І-Б Альфа банку потрібно ввести номер карти і дату народження – яким чином ця інформація стала відома шахраям? Звичайно, міг бути і витік персональних даних з банку. А міг і сам клієнт їх розголосити – засвітити номер карти в Інтернеті чи дати його стороннім людям для здійснення переказу. Щодо дати народження – тут багато варіантів, він міг і сам десь його засвітити, могли і шахраї самі його знайти (якщо знали його П.І.Б та місце проживання). Так що все-таки на мою думку тут більше вини клієнта ніж банку.
+
0
Rebel
Rebel
21 вересня 2019, 21:09
#
Банк має виходити з позиції, що клієнт - повний нуб в питаннях безпеки.
+
+15
kingcity
kingcity
21 вересня 2019, 22:52
#
В такому випадку краще взагалі ніяких карток клієнтам не видавати, тоді точно нічого не станеться.   : ) . А якщо серйозно - переважно разом з карткою банк видає клієнту буклет чи проспект з рекомендаціями по безпеці. Часто заходи безпеки, яких повинен дотримуватись клієнт, прописуються у договорах чи додатках до них. На сайтах банків також можна знайти рекомендації по безпечному користування картками. Але якщо клієнт сам не хоче подбати про безпеку своїх коштів і проявляє безвідповідальність - ради на те немає. А спосіб вкрасти гроші у такому випадку завжди знайдеться - як не такий, що описаний у вказаній статті, то інший.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 вересня 2019, 20:16
#
Услугой дистанционной замены сим-карты на фирме пользуюсь достаточно давно - очень удобно, доступна круглосуточно и посещать точку продажи или корпоративный отдел мобильного оператора исключительно в рабочее время нет смысла
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 10:18
#
В тему — нововведення в області безпеки карт:

https://biz.nv.ua/finance/karty-bez-nomerov-alfa-bank-pervym-v-ukraine-nachnet-massovyy-vypusk-kart-bez-rekvizitov-novosti-ukrainy-50047190.html
+
0
Rebel
Rebel
10 жовтня 2019, 11:58
#
Щодо безпеки - і так і ні. Мені дуже не подобається цей тренд. Все переноситься в телефон і втрата телефону стає катастрофою. Всі яйця в одному кошику.
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 14:49
#
«Щодо безпеки - і так і ні» - ну... не знаю.Десь так.Зате не стає катастрофою втрата картки. Та й у випадку втрати смартфона залишається можливість зняти гроші з картки у банкоматі (PIN-код то діє незалежно від смартфона).У будь-якому випадку, щоб увійти у додаток, потрібно ввести пароль.Пароль, звичайно, можна зламати, але для цього потрібно бути спеціалістом. Свої плюси і мінуси.Але, наскільки я розумію, у клієнта буде вибір - або карта з номером, або без номера.Це нормально.Правда, особисто я поки що міняти свою «Platinum Black» на безномерну не буду...
+
0
Andrey M
Andrey M
10 жовтня 2019, 15:42
#
А чи буде це зручно для розрахунку в інтренеті коли потрібно вказати № карти ?
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 15:58
#
Номер карти можна глянути у додатку. Звичайно, це менш зручно - додаток потрібно відкрити і ввести пароль. Якщо ще й покупка робиться не з комп`ютера, а з того ж смартфону, на якому встановлено додаток - дуже незручно. Зате душа спокійна, що її нема змісту фотографувати недобросовісному продавцю чи офіціанту та що при втраті картки нею не скористаються. Хоча тут кожен сам свій вибір робить, особисто я поки що не бачу потреби міняти свою картку на безномернy.
+
0
Rebel
Rebel
10 жовтня 2019, 16:47
#
Я б замовив - якби таку штуку давали без будь-яких цифр та написів - просто шматок чорного пластику. :)
Потрібно підкинути ідею Конкорду. )
+
0
Andrey M
Andrey M
10 жовтня 2019, 16:49
#
У мене для розрахунків в інтернеті та магазинах - окрема карта.
На ній я тримаю відносно невеликі суми, а коли потрібно більше - переказую з основної карти, на якій мої кошти, на неї.
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 17:01
#
Дуже правильне рішення. Я зараз замовив собі нову карту «Форварда» - Коко дебетну. Там відсоток на залишок - 15 %. Буду тримати якісь кошти на ній і по мірі необхідності поповнювати з неї інші карти.А взагалі стараюсь великих сум на картрахунках не тримати, див. пункт 10 мого допису вище.
+
0
Andrey M
Andrey M
10 жовтня 2019, 17:06
#
Я в приницпі так само й роблю.
Просто я мав на увазі що ЗП карту, на яку приходять значні суми я практично ніде в розрахунках не використовую.
Для розрахунків я відкрив Глобал Авто Карт так як там доволі на погані кеш беки, особливо на пальне.
Зазвичай на ОККО маю занижки в 5 грн.
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 17:55
#
Теж хороша схема. : )
У мене трохи інша ситуація - маю можливість купувати талони на пальне по привабливій ціні (- 7-8 грн. від «стелли» на заправці).
А з\п карти у мене немає - я ФОП   :( .
Тому для розрахунків використовую в основному Монобанк, PlatinumBlack від Альфи ну і деколи Golden Dream від Конкорда.
+
0
kingcity
kingcity
10 жовтня 2019, 16:52
#
Rebel

У статті сказано, що на картці буде лише ім`я та прізвище власника. Але карта Golden Dream — неіменна, тож у такому випадку на ній не повинно бути нічого, лише кусок пластику. Ну можливо не чорного, Golden Dream скоріш голуба: ). Так що спробуйте!: ).
+
0
imfin
imfin
16 лютого 2020, 12:14
#
Дуже цікава і корисна інформація. Не все з першого разу «догоняю». Перечитуватиму. Дякую авторові матеріалу і всім учасникам дискусії.
+
0
kingcity
kingcity
16 лютого 2020, 12:20
#
Якщо будуть питання - задавайте, по можливості постараюсь відповісти. Конструктивному спілкуванню завжди радий.
+
0
imfin
imfin
16 лютого 2020, 17:22
#
Одне питання виникло одразу при спробі видалити з картки свв-код. Яка техніка видалення? Код видавлений. Фарба з нього витирається звичайною учнівською «стирачкою». Але контури лишаються. І код легко читається крізь лупу. Навіть після затемнення області коду маркером.
+
0
kingcity
kingcity
16 лютого 2020, 21:03
#
Так, все вірно. Особисто я витираю CVV код манікюрними ножицями - вициганив у дружини : )  (ребром,  гострою стороною, звичайно).Стираю ділянку стрічки, на яку нанесено код і знімаю верхній шар пластику. Результат контролюю лупою. При цьому потрібно бути обережним, щоб не зачепити магнітну смугу, та й дуже глибоко знімати пластик немає потреби.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 лютого 2020, 0:38
#
В такой способ вы рискуете повредить NFC-антенну чиповой карты…

С вариантами расположения антенн можно ознакомиться по ссылке

как устроена банковская карта с nfc

Может намного проще карту оставить дома, а рассчитываться токенизированной картой при помощи смартфона…
+
0
kingcity
kingcity
17 лютого 2020, 0:58
#
Слушне зауваження. Я знаю. І роблю це акуратно. Достатньо зняти ребром ножиць верхній шар пластику, як я вже писав, не треба глибоко копати. У всякому разі я ще ні одну карту не пошкодив.
« рассчитываться токенизированной картой при помощи смартфона…» — хороший варіант, не сперечаюсь, але має і свої недоліки та незручності. Зрештою, не всюди ще безконтактні термінали є, ми вже з вами це обговорювали.
+
0
imfin
imfin
1 березня 2020, 12:10
#
Потроху впроваджую те, про що дізнався з цього матеріалу, до своїх дій. Щось одразу зрозуміло й одразу виходить. Про щось змушений перепитати. Зокрема. Майже не використовую кеш-беки. По прочитанні порад дійшов висновку про необхідність оптимізації своїх розрахунків. Яку карту якого банку порекомендуєте завести для оплати звичайних товарів у торгових мережах / споживчих магазинах / закладах харчування та ін. для активного кешбеківського «грошоповертання»? Начебто, щось корисне є у «ТАСу» і в «Моно». Допоможіть попасти «у яблучко» без зайвих спроб і помилок.
+
0
imfin
imfin
1 березня 2020, 12:24
#
...ще раз пробіг по листуванню - відмітив для себе інфу про замовлення картки «Форварду». Можливо, саме вона стала б у нагоді для попадання у те «яблучко»?
+
0
Andrey M
Andrey M
2 березня 2020, 10:59
#
Щодо кеш беку - вам потрібно визначитися на які витрати ви більше будете використовувати карту.
Раджу звернути увагу на результати Fin Awards 2020 і вибирати серед 5 лідерів по дебетним чи кредитним картам сегменту масс та преміум (в залежності від того які обороти та сегмент товару послуг по яким плануєте розраховуватися).
+
0
imfin
imfin
4 березня 2020, 13:10
#
Судячи з матеріалу на цьому сайті, беззаперечним кешбек-лідером є «Альфа». Приватівський «бонус-плюс» я вже для себе оцінив. Вірніше, спробував і не полюбив. Якийсь він кострубатенький, на мою думку. А на другому місці, між «Альфою» і «Приватом», там, здається «Моно». Я із самого початку сприйняв ідею віртуального банку з пересторогою. Наразі схиляюся до переоцінки свого ставлення. Та поки що до остаточної думки не прибився. Що Ви думаєте про «Моно»?
+
0
kingcity
kingcity
4 березня 2020, 14:36
#
Щодо Моно. Не потрібно боятись «мобільних» чи «віртуальних» банків. У світі це нормальна практика — «Monzo», «Revolut», «N26», «Simple», «Fidor» — перелік можна продовжувати. Зрештою, Моно діє під ліцензією Універсалбанку — так що Універсал буде нести відповідальність у випадку проблем у Моно. А взагалі — цікавий проект, який динамічно розвивається. Я з лютого 2018 є їхнім клієнтом, на разі «політ нормальний». Додаток зручний, тарифи привабливі, умови прозорі. Кред.ліміти на початках давали охочіше, зараз трохи скупіші стали. Після 1-го року користування Моно я написав відгук по ньому, можете почитати: https://minfin.com.ua/company/monobank/review/123595/
+
0
imfin
imfin
4 березня 2020, 20:32
#
Дякую. Я вже зустрічав чимало позитивних відгуків про «Монобанк» від різних людей. Спілкуючись з Вами, відмітив для себе Ваш грунтовний підхід до формування власної думки і донесення її до аудиторії мінфінівського форуму. Не сумніваюся в тому, що Ваш відгук стане мені в нагоді.
+
0
kingcity
kingcity
4 березня 2020, 21:20
#
Дякую за таку оцінку моєї скромної праці !  : )
+
+15
imfin
imfin
6 березня 2020, 21:23
#
Не сумніваюся: до неї (такої оцінки) приєднаються як ті, хто вже скористався Вашими порадами, так і ті, хто знайде в них користь для себе в подальшому.
+
0
kingcity
kingcity
6 березня 2020, 22:25
#
Дякую.  : )
+
0
kingcity
kingcity
1 березня 2020, 15:55
#
imfin
Якщо ви вирішили по-максимуму використати кешбек, то навряд чи зможете обійтись однією картою. Карта Форварда «Коко дебетна» добра для зберігання вільних коштів, свого роду депозит до запитання - там на залишок 15%. Щодо кешбеку - щомісяця банком встановлюється кешбек по трьох категоріях, які щоразу змінюються. Бувають і цікаві пропозиції, наприклад у січні було 3% на продукти та супермаркети. Так як я маю карток невеличку «колоду» : - ) , то й  стараюсь використаовувати їх по мірі максимальної вигоди. До прикладу, мій «кешбек розклад» на березень: монобанк - «спорт та розваги», одяг та взуття« (це кешбек від банку), »ельдорадо«, »уклон«, »карабас« (кешбек від партнерів). Альфа-банк: »аптеки«, »техніка«, »кафе та ресторани«, »виномаркети«, на всі інші покупки теж є кешбек, але невеликий  (0.5%).  Таскомбанк: продукти в рахунок кредитних коштів (2.5%). Навряд чи мені знабляться у цьому місяці ще якісь категорії, але якщо так, то використаю Таском або Конкорд (1% на всі покупки, але у Конкорді тільки за рахунок власних коштів). Підсумовуючи: якщо хочете отримати максимальний кешбек - однією картою не обійдетесь. Якщо просто. хоч якийсь, аби був, але не хочеться збирати карткову »колоду" - виберіть будь-яку карту, де є кешбек на всі покупки. Переважно це 0,5- 1 %. (Конкорд, Альфа, Таском, як приклад).
+
0
imfin
imfin
1 березня 2020, 21:00
#
Дякую за оперативну і інформативну відповідь. Зрозумів, що дуже на кешбеках не розженешся. Але чому б не використовувати хоча б те, що є у вільному банківському доступі? Може, й не таку повну колоду, та хоч півколоди заведу. «Коко» також цікава. Як підстраховка до, наприклад, ПУМБу з його «Вільним» вкладом. Особливо ж з врахуванням стрімких змін «вільного» відсотку.
+
0
kingcity
kingcity
1 березня 2020, 21:13
#
«Зрозумів, що дуже на кешбеках не розженешся...» - так, статків на цьому не заробити  : )
« Але чому б не використовувати хоча б те, що є у вільному банківському доступі? » - абсолютно вірно. Не варто втрачати можливості, хоч і невеликі.
«Може, й не таку повну колоду, та хоч півколоди заведу» - успіху. Звертайтесь, якщо що...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 березня 2020, 21:52
#
Для того, чтобы оплачивать товары, работы и услуги дебетовой банковской платёжной картой (БПК) сначала надо внести на банковский карточный счёт личные средства в сумме, однозначно превышающей планируемые расходы да ещё и заблаговременно — ведь не будете же вы перед каждой покупкой, даже не запланированной заранее, бегать в банк и пополнять свою дебетовую карту.

Если у вас есть личные средства, которые вы готовы авансом внести на карточный счёт дебетовой БПК, то может есть смысл рассмотреть более сложный вариант работы с банками — совместное использование двух банковских продуктов — депозитной программы для личных средств и кредитной карты для оплаты средствами банка товаров, работ и услуг с льготным периодом кредитования.

А если учесть, что некоторые банки по кредитным БПК начисляют ещё и небольшой процент кешбэка при пользовании кредитными средствами банка, то такой вариант становиться более интересным, чем тривиальное пользование дебетовыми БПК.
+
0
kingcity
kingcity
1 березня 2020, 22:26
#
Я б додав до сказаного, що деякі банки навіть нараховують більший кешбек при користуванні кредитними коштами, ніж при користуванні власними. Приклад - «Таскомбанк», карта «Велика п`ятірка», кешбек за покупки кредитними коштами вдвічі більший, ніж за покупки за власні кошти.
+
0
imfin
imfin
4 березня 2020, 12:57
#
«Велику п'ятірку» від ТАСу беру на пропрацювання. Дякую.
+
0
imfin
imfin
4 березня 2020, 12:53
#
Це як у «опері» про жителів Простоквашина: щоб продати щось непотрібне, треба спочатку купити щось непотрібне.
Дякую за Вашу підказку, Qwerty1999.
А готову «схему» надати можете? Який це міг би бути банк, який депозитний продукт і яка кредитна картка?
Для мене, щоправда, доступні кредитки не всіх банків. І справа не в кредитній історії, з цим проблем немає, а у віці. Так, «Приват» і ПУМБ кредитні картки мені видали. А от в «Ідеї» і у «Форварді» кажуть, що за їх критеріями я для кредиток застарий.
Та Ви, якщо Ваша ласка, запропонуйте схему, а я вже з'ясовуватиму, чи доступна вона для мене.
+
+3
kingcity
kingcity
4 березня 2020, 14:21
#
У «Форварді» краще зробіть собі «Коко дебетну». Хороший відсоток на залишок — 15%, та й по кешбеках непогані пропозиції бувають, на березень встановили: одяг та взуття 4%, квіти -20%, техніка — 3%.
+
0
imfin
imfin
4 березня 2020, 20:21
#
Я також схиляюся до варіанту «Коко дебетової». Можливо, на ній поки що й зупинюся. А там видно буде.
+
+3
kingcity
kingcity
4 березня 2020, 21:24
#
У мене у Форварді дві карти - згадана вже «Коко дебетна» та «Easy Pay». «Easy Pay» підв`язана до однойменного сервісу - плачу через нього комуналку, зручно, без комісій, та й бонуси на «Фішку» капають. Ну а для чого «Коко» -  вже писав. 
Ну що ж, пробуйте, успіху Вам !
+
0
imfin
imfin
6 березня 2020, 21:16
#
О, це також важливий момент! Я пробував платити комуналку через інтернет-сервіси різних банків: «Ощад», «Приват», «ТАС», «Південний», ПУМБ, «А-банк». На жодному поки що не зупинився, у кожного є своя «ложка дьогтю», яка не дозволяє припинити пошук «того самого, найкращого» у цій сфері. Якщо я Вас вірно зрозумів, запас грошей під комунальні платежі можна тримати на «Коко дебетовій», з якої поповнювати «Easy Pay» безпосередньо перед оплатами?
+
+9
kingcity
kingcity
6 березня 2020, 22:24
#
Саме так.Перед сплатою комуналки перекидаєте через Інтернет-банкінг кошти з «Коко» на «Easy Pay», далі запускаєте сервіс «Easy Pay» (на комп`ютері чи на смартфоні) і проводите оплату. Оплата без комісій, крім того, якщо маєте бонусну карту «Фішка» — отримуєте на неї бали. Карти «Easy Pay» і «Фішка» попередньо попвинні бути зареєстровані у сервісі «Easy Pay». Можливо і у цьому способі можна якусь «ложку дьогтю» знайти, але мені зручно, я роблю так.
+
+9
kingcity
kingcity
6 березня 2020, 22:31
#
До речі, якщо надумаєте у Форварді замовити «Коко дебетну» — не замовляйте іменну, беріть миттєву, у них чомусь процес виготовлення іменної може на місяці розтягуватись.Та й неіменна безкоштовна, а іменна — 50 грн.
+
0
imfin
imfin
7 березня 2020, 21:03
#
Ну, якщо це одноразова операція, то вона не тягне навіть і на краплину дьогтю. Якщо реєстрацію треба поновлювати перед кожною оплатою - це вже «трохи не воно», змусить поморщитися, але, знову-таки, терпимо.
От коли сплати без комісії виявляться можливими лише на обмежений перелік комунальних підприємств і коли потрібних мені комунальників у тому переліку не виявиться - це вже буде вона, рідненька, повноцінна ложка дьогтю.
+
0
imfin
imfin
7 березня 2020, 21:07
#
Також цінне зауваження. Дякую. До «Форварду» планую завітати найближчого робочого дня, 10 березня.
+
+9
kingcity
kingcity
7 березня 2020, 21:32
#
Реєстрація карток «Easy Pay» і «Фішка» у системі «Easy Pay» здійснюється лише один раз. Реєструєтесь у «Easy Pay», тоді реєструєте картки. Далі при оплаті будете вибирати спосіб оплати «карта  Easy Pay», бали на «Фішку» будуть нараховуватись автоматично.
+
+3
imfin
imfin
7 березня 2020, 21:52
#
Наче, все зрозуміло. Пробуватиму.
+
+3
kingcity
kingcity
7 березня 2020, 22:16
#
Успіху !
+
+18
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 12:07
#
Прикольный междусобойчик организовали...
Вы хоть иногда плюсуйте друг-друга  в качестве бонуса к похвалам...

Хотя у меня есть мелкий вопрос - карты ПУМБ есть у участников обсуждения - желательно 
мастеркард и кредитные...
+
+15
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 12:46
#
Qwerty1999

А вас що так зачепило — вам плюсів не вистарчає, чи те, що на вашому ненаглядному Приваті вибір не зупинився? Якщо перше — то будь ласка, вам +15, мені не шкода, якщо друге — ну так все вірно, воно давно вже на одних «понтах» тримається.
До речі, якщо ви не зауважили, вам за вашу підказку теж подякували (коментар від 4 марта 2020, 12:53) і це нормальна реакція ввічливої людини.

Щодо карт ПУМБа — у мене якраз є те, що вас цікавить — їхні Мастеркарди дебетні і кредитні, гривневі і валютні, ми колись поверхнево торкались їх у наших дискусіях.
По карті «всеМожу» я навіть відгук писав:

https://minfin.com.ua/company/pumb/review/127041/
+
0
eucalyptus
eucalyptus
8 березня 2020, 12:52
#
На Вашу думку, картки ПУМБу також це все вирішують? Я б погодився лише частково.
п.с. у мене щось заклинило зі входом через імфін, я повернувся до використання ніку, який мав раніше. Отже, вийшло «і знову здрастуйте».
А що: ці плюсики чимось допомагають? Я бачу цінність у самому спілкуванні. Але мені не важко й на плюси час від часу натискати.
+
0
eucalyptus
eucalyptus
8 березня 2020, 12:55
#
... став «плюсувати» - і сам собі випадково один плюсик натиснув. Назад він, здається, не відмінусовується. Хай вже буде.
+
+9
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 13:02
#
eucalyptus

Я клієнт ПУМБа вже 15 років, але зараз користуюсь їхніми картами для інших цілей, для того, про що ми говоримо, вони не найкращий варіант.
««і знову здрастуйте».» - ну доброго лня !  : )
«А що: ці плюсики чимось допомагають? » - впливають хіба на рейтинг дописувача на Мінфіні (який мені особисто до лампочки і на який я навіть не дивлюсь). Ну і допомагають автору допису оцінити рівень підтримки сказаного ним з боку інших учасників форуму. 
«Я бачу цінність у самому спілкуванні» - це вірно, найбільша цінність форуму - можливість свою думку висловити і аргументи інших почути.
+
+9
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 13:31
#
kingcity
«А вас що так зачепило — вам плюсів не вистарчає, чи те, що на вашому ненаглядному Приваті вибір не зупинився?»

Приватбанк действительно лучший — спорить на эту тему не планирую.

Возможно и поэтому многие банки, чтобы хоть как-то оттянуть на себя часть клиентов Привата проводят всякие акции и розыгрыши.

Например, ОТП-банк в прошлом году среди депозитчиков разыгрывал пять автомобилей, в этом году ОТП-банк продолжил прошлогоднюю традицию — розыгрыш пяти авто за наличие депозита но ещё просит во время акции расплатиться БПК ОТП-банка на энную сумму.

Но возвращаясь к картам ПУМБа — банк ПУМБ проводит акцию — зарегистрируй карту ПУМБ (МПС Мастеркард) в электроном кошельке и расплачивайся смартфоном (Goggle Pay or Apple Play).

За первую оплату от 25 грн — награда 25 грн
За пятую оплату от 25 грн — награда 50 грн
За десятую оплату от 25 грн — награда 100 грн

Итого, за десять оплат, например по 26 грн (всего 260 грн), участник акции получает 175 грн кешбэка.

Как по мне — интересная акция и действует до 31.03.2020.

Конечно, 175 грн не деньги, но они не будут лишними.

Присоединяйтесь...
+
+6
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 13:38
#
Eucalyptus
«і сам собі випадково один плюсик натиснув.»

Это технически не возможно, если вы пытаетесь плюсовать свои сообщения из под своего аккаунта.

Этот плюсик поставил кто-то другой. :-)
+
+15
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 13:42
#
«Приватбанк действительно лучший - спорить с вами не буду» - ага. В номінації «найгниліше болото».

За інформацію по акції дякую, я щось її  і не  бачив.
+
+6
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 14:06
#
«Этот плюсик поставил кто-то другой. :-)» - ну я поставив  +15...
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 14:40
#
Kingcity
«За інформацію по акції дякую, я щось її і не бачив.»

Акция: получите до 175 грн от ПУМБ и Mastercard при оплатах смартфоном

.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 14:42
#
Kingcity

Приведите друга в ПУМБ и получите вознаграждение по 100 гривен для себя и друга.

На что только не идут банки, чтобы оттянуть на себя клиентов Привата. :)
+
0
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 14:45
#
Qwerty1999

Я не дуже слідкував в останній час за ПУМБівськими акціями. (Та й за іншими теж).

За інформацію ще раз дякую. Плюсики ставлю.  : )
+
+6
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 14:54
#
Всюди вам Приват примарюється. Його клієнти самі скоро розбіжаться без всяких акцій.

Приват акцій по залученню клієнтів на картки не проводить, він свої картки тупо впарює методом обману і примусу.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 березня 2020, 15:28
#
Kingcity

На счет обмана или принуждения — я бы немного поспорил.
Приватбанк никого не принуждает пользоваться своими сервисами, отделениями, кассами, терминалами пополнения и банкоматами — хотите пользоваться, станьте клиентом Привата, получите две карты — КДВ и Универсальную кредитку и пользуйтесь на здоровье.
Передумали — закройте в установленном порядке карты и счета и живите своей жизнью, не вспоминая о Привате.

Но наши люди так не приучены, не могут, не умеют или не хотят…
То им тарифы по КДВ не устраивают, то кредитный лимит на универсальной кредитке не такой, как мечталось и сразу Приват становиться для них врагом номер один.
Приходят бывшие клиенты Привата в другой банк, а там и месячная абонплата и зачисление денег не сразу и интернет-банкинг никакой, но уже вступили в дерьмо, вот и молчат тихонько либо даже хвалят.
Например, мои знакомые за год пользования кредиткой Альфа-банка неоднократно были «разведены» на абонплату, хотя пополняли кредитку до срока и в оговорённые суммах — и ничего, даже хвалят банк, который их лихо разводит на деньги на ровном месте.
Зато Приват им не такой, хотя Приват их ни разу не развел на деньги.
Так и у вас — все укрбанки просто идеальны, даже если дурят клиента и задваивают платежи, а вот на Приват до сих пор анорексия…
+
0
kingcity
kingcity
8 березня 2020, 20:05
#
Qwerty1999

«… я бы немного поспорил» — а давайте не будемо сперечатись? У нас мало дискусій з цього приводу було? Який зміст знову починати суперечку, коли наперед відомо, які аргументи будуть звучати і чим вона закінчиться?
«… были «разведены» на абонплату...» — 1) «абонплату» по кредитці «Максимум» Альфа банк вже давно скасував; 2) як ви самі неодноразово заявляли, читати умови і тарифи потрібно, терміни зарахування платежів при погашенні різними каналами є на сайті Альфи. Зрештою, ці копійчані «розводи» — ніщо у порівнянні з шахрайствами Привату.
«Так и у вас...» не треба вчергове приписувати мені те, що я не казав. Переваги і недоліки різних банків і описую у своїх відгуках і коментарях. І ніде я не стверджував, що якийсь банк є ідеальний. Але Приват зараз дійсно перетворився на трясовину, де процвітає беззаконня і шахрайство.
«… хотя Приват их ни разу не развел на деньги» — ага.У Привата є «400 способов честного отъема денег». :) .
«на Приват до сих пор анорексия» — у вас зворотня ситуація: анорексія на всі банки, один Приват святий і непогрішний.
«Но наши люди так не приучены...» — все та ж пластинка.Всі погані, всі огульно найчесніший Приват хають, але те, що у цьому якраз вина Привата, вам і в голову не приходить
Я дуже сподіваюсь на одне — що новий закон про захист прав споживачів фінансових послуг нарешті ефективно запрацює і афери Привата закінчаться.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 березня 2020, 0:12
#
Kingcity

Я не понимаю только одного — допустим, лично вам не нравиться Приватбанк — ну так перестаньте им пользоваться, закройте все счета в нем и навсегда забудьте.

Нет же, уже и сами им давно не пользуетесь, но постоянно его ругаете непонятно за что.

И не надо придумывать отсебятину о том, что я считаю «приват святым и непогрешимым» — хотя если сказать честно, то за все время моего сотрудничества с Приватом я ни разу не потерял свои деньги по его вине, хотя неоднократно описывал проблемы, связанные с человеческим фактором и низкой квалификацией части сотрудников.

Кстати, в стране есть минимум 50 банков с менее качественным сервисом, чем в Привате или полным его отсутствием, но только Приватбанку достаётся от критиков всех мастей, даже если они не клиенты Привата.
И если честно, я не пойму чего вы добиваетесь, постоянно критикуя Приват — хотите его ликвидации или улучшения работы сервисов, которыми вы однозначно не пользуетесь.
Лично я пользуюсь Приватом ежедневно и не вижу в этом никаких проблем, поэтому меня и удивляет постоянная критика Привата со стороны тех, кто им вообще не пользуется.
+
+6
kingcity
kingcity
9 березня 2020, 10:57
#
Qwerty1999
«но постоянно его ругаете непонятно за что...» - дуже жаль, що незрозуміло. Мені здається, що я досить доступно викладав свої думки.
«И не надо придумывать отсебятину ...» - це відповідь на вашу «отсебятину» ("Так и у вас — все укрбанки просто идеальны...)
«но только Приватбанку достаётся от критиков всех мастей...» - чергове перекручування.Відгуки на Мінфіні бачите - критики на адресу всіх банків вистарчає (і обгрунтованої і ні). В т.ч. і моєї.
«я не пойму чего вы добиваетесь, постоянно критикуя Приват — ... или улучшения работы сервисов...» - так ! Хочу щоб найбільший банк країни працював чесно, надавав якісні послуги і його електронні сервіси були надійними.Тоді і я можливо знову стану його клієнтом. А поки цього не сталось -  я буду його критикувати і висвітлювати його проблеми як і вести дискусії щодо інших банків і банківської системи в цілому, зрештою, для цього форум і призначений. До речі, « меня и удивляет постоянная критика Привата со стороны тех, кто им вообще не пользуется» - а вас не дивує, що ви не будучи і ніколи не бувши клієнтом Альфа-банку, постійно його критикуєте ? Я,принаймні, був клієнтом Привата і маю досвід співпраці з ним, яким ділюся.І буду робити це надалі.А якщо це комусь не подобається - це його проблеми.
+
0
imfin
imfin
9 березня 2020, 18:56
#
->Qwerty1999
Дякую за інформацію про акцію. Мені, щоправда, на пару днів раніше повідомила про неї працівниця пумбівського відділення. Навіть інструкцію роздрукувала, як до акції приєднатися. Це коли побачила, що я від її повідомлення не загорівся. Я вважаю, що можливість отримати гроші, навіть менші, ніж 175 гривень, ігнорувати не слід. Але до цієї акції у мене виникло стійке відторгнення на емоційному рівні. У нас тут не психологічний форум. Навряд чи комусь був би цікавим опис моїх спроб зрозуміти самого себе. От категорично не приймаю ідею додати до стандартних функцій смартфону ще й функцію бути електронною коробочкою для банківських карток. У цьому матеріалі й коментарях до нього кілька осіб зараховували себе до параноїків щодо фінансової безпеки. Я тоді промовчав, хоч і знав, що мені та група параноїків не чужа за настроями. І сам такий. Але моя параноя на тому не завершується. От є іще один її прояв. Не боротимуся з ним. Не братиму участі у тій акції.
+
0
imfin
imfin
9 березня 2020, 19:06
#
Стосовно «Фішки», будь ласка, ще раз. Це також пластик? Чи віртуальна картка? На «Форварді» чи на «Easy Pay»?
+
+6
Qwerty1999
Qwerty1999
9 березня 2020, 20:58
#
«Не братиму участі у тій акції.»

Уговаривать не буду.

Хотя и выскажу сожаление о том, что вы сами себя ограничиваете в своих платёжных возможностях.

Например, у меня на смартфоне в приложении «Google Pay» более тридцати разных дисконтных карт и около двадцати банковских карт, среди которых есть несколько кредиток.

Я уже и забыл, когда последний раз с собой носил все эти физические карты, как дисконтные так и банковские.

Сегодня в обычном киоске, торгующем молочкой у продавщицы была сдача только металлическими монетами.
Некоторые покупатели отказывались от покупки, когда им отсыпали двадцать гривен монетами.
Я предложил вариант расчёта смартфоном (тоже не захотел тридцать гривен сдачи монетами получить) — продавщица пошарила под прилавком и достала терминал Приватбанка.
Пришлось оплатить покупку смартфоном не напрягая продавца на поиск сдачи а через минуту смартфон хрюкнул на тему возврата кешбека по данной покупке.

Чем хорош смартфон — хотя-бы тем, что не надо таскать с собой стопку дебетовых и кредитных карт.

Кстати, ПУМБ мне уже выплатил и 25 и 50 и даже 100 гривен на пумбовскую кредитку.

И у вас ещё есть время передумать…
Кстати, всегда можно как удалить карты из приложения так и само приложение, если не понравиться или надоест.
+
0
imfin
imfin
9 березня 2020, 21:30
#
Дякую за відгук і за те, що поділилися власним досвідом використання смартфону в якості електронного кардкейсу. Термінали працюють вже навіть у молочних кіосках... Я у шоці (або і десь глибше). Може, це якось вплине на ту параною в моїй голові?
+
+6
Qwerty1999
Qwerty1999
9 березня 2020, 21:54
#
Чужая голова — потёмки, а вот количество терминалов в торгово-сервисных точках растёт ежедневно.

Даже в киоске, торгующим молочкой раньше терминалом и не пахло, а теперь уже есть, но пока из под прилавка. Пройдёт немного времени, и будет открыто стоять на видном месте, а потом ещё и наклейки с ВИЗА и Мастеркард налепят на киоск.

Когда налоговая наконец-то протестирует свой софтовый РРО на базе смартфона, тогда кроме обычных банковских терминалов можно будет оплатить покупку и через смартфон продавца да ещё и с фискальным чеком в электронном виде.
Жаль, что налоговики в этом плане реальные «тормоза» — раньше обещали запустить всю систему в феврале, а уже первая декада марта подходит к концу, а результата всё нет.
+
+6
kingcity
kingcity
9 березня 2020, 22:48
#
imfin
 Щодо «Фішки». Так, це пластик. Це дисконтна карта. Детальніша інформація на їхньому сайті: 
https://myfishka.com/
Порядок її отримання - у розділі правила, п 3.4.
Коротко: отримавши її, можете отримати бонусні бали при розрахунку у партнерів. Потім ці бали можна використати при розрахунку знову ж у партнерів, або придбати за них винагороди з переліку на сайті.Почитайтке інформацію на сайті, ознайомтесь. Будуть запитання - задавайте, відповім, я цією картою давно користуюсь.
Щодо акції ПУМБа - не знаю, які емоції на Вас подіяли, але може все-таки варто передумати ? Якщо маєте дебетову карту - ну підв`яжіть до смартфона, по закінченні акції видалите. 175 грн. - невеликі гроші, але чому їх втрачати ? Я (до речі і Qwerty1999) колись участь у подібній акції від Конкорда брали - по 160 грн. заробили.Подумайте, зрештою фінанси - не та сфера, де у першу чергу емоціями потрібно керуватись, насамперед - розрахунок і облік..Хоча, звичайно, я не знаю всіх нюансів, які Вас спонукають....
+
+6
kingcity
kingcity
9 березня 2020, 22:49
#
« Може, це якось вплине на ту параною в моїй голові?» - нас, параноїків, тут багато, поділіться своїми сумнівами, може допоможемо !  : )) .
+
+6
kingcity
kingcity
9 березня 2020, 22:57
#
Qwerty1999

Рідкісний випадок. коли я згідний зі всім вами сказаним.
Сам стикався з випадками, коли продавці не хотіли давати мені можливість розрахуватись через термінал (це у деяких невеликих магазинчиках та кіосках),  здається я вам вже описував ці ситуаціїї - вішали лапшу на вуха типу «термінал не працює, проблеми у банку»,  «у нас ліміт на карткові розрахунки» і т.д. Після пропозицій зв`язатись з банком, звернутись в управління по захисту прав споживачів і т.д. питання вирішувались.
+
+6
kingcity
kingcity
11 березня 2020, 16:05
#
Сьогодні був дзвінок від «робота» з Форварда. Повідомили про зміну умов - 15% на залишок буде нараховуватись на суми від 100 до 15 000 грн. На суми більше 15 000 - 12 %.
+
0
imfin
imfin
12 березня 2020, 21:51
#
З інших питань, включаючи параною, напишу згодом. Зараз про найкоротше - про зміну відсотка «Коко дебетової». Мені про це стало відомо на другий день після отримання «Коко». Саме давав життя картці «Easy pay», і оператор, по підтримку якого довелося при цьому звернутися, заповнив паузу з моєї валідації повідомленням про перехід «Коко» на менший відсоток. Приємно вразила ініціатива оператора, адже я про це не питав, вона могла «тупо» чекати, а не постачати мене інформацією.
Пізніше, коли перепитувати вже не було в кого, мені подумалося: щось тут не так. 12% дійсно на всю суму, коли вона вища за 15 тисяч чи на «надлишок» понад 15 тисяч? Невже, при 15 тисячах буде 15%, а при 15001 гривні - вже 12? Ніхто не робив про це уточнень? Треба на сайті подивитися. Хоча я, лише ступивши на стежку співробітництва з «Форвардом», вже помітив, що сайт цього банку не надто оперативний в частині осучаснення інформації.
+
0
kingcity
kingcity
12 березня 2020, 21:57
#
У мене таке саме питання виникло. На сайті інформації не знайдете, там те саме - до 15 тис. 15%, від 15 001 -12%. Спробую на днях уточнити або на гарячій лінії або у представника банку тут, на Мінфіні. Буду щось знати - відпишусь.
+
0
Andrey M
Andrey M
12 березня 2020, 23:11
#
Менi про те що будуть знижувати ставку ще на нагородженнi  Fin Awards говорив Голова Правлiння Форварда:)
+
+15
kingcity
kingcity
12 березня 2020, 23:25
#
І Ви нам не сказали !  : ))
+
0
Andrey M
Andrey M
12 березня 2020, 23:46
#
I що б це змiнило? Все рiвно 12% це чи не найвища ставка в дебетних картах.
Може вiдразу сюди номер мобiльного Кисельова написать? Нехай сам повiдомлче про змiни:)
+
0
kingcity
kingcity
12 березня 2020, 23:52
#
Andrey M, це ж просто жарт був.

«Може вiдразу сюди номер мобiльного Кисельова написать?» - ну напишіть, може колись згодиться...  : ))) .
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
13 березня 2020, 0:08
#
Смею предположить, что в Форварде за своевременное информирование клиентов скорее всего отвечает Вера Тарасенко, а её номер мобильного телефона уже есть в адресной книге смартфона.
+
0
Andrey M
Andrey M
13 березня 2020, 10:27
#
І Віри є телефон, вона керівник департаменту чи управління PR.
До речі, вона особисто контролює відгуки тут на Мінфіні
+
+6
Andrey M
Andrey M
13 березня 2020, 10:30
#

kingcity, давайте так, якщо буде якийсь форс-мажор та потрібна буде допомога Вам по Форварду - я Вам в особистому повідомленні дам контакти і керівника Дирекції і Голови Правління за їх згодою (вкажу їм  що мені потрібна допомога для вирішення питання  знайомого).
Бо надавати номер без згоди людини - якось не дуже корректно. 
Ок?
+
+6
kingcity
kingcity
13 березня 2020, 10:38
#
Дякую, буду мати на увазі.
«надавати номер без згоди людини — якось не дуже корректно» — абсолютно згідний.
Але не сприймайте все так серйозно, я ж спеціально смайлики ставлю у своїх коментарях.
Я не думаю, що Ви всерйоз пропонували розмістити тут телефон Голови Правління Форварда, отже і відповів теж жартом.
Ще раз дякую за пропозицію, при потребі скористаюсь, гарного Вам дня і позитивного настрою! Головне, не втрачайте почуття гумору!: ).

https://www.youtube.com/watch?v=cD1NZvJNqgk
+
0
imfin
imfin
3 травня 2020, 17:08
#
Перепрошую за майже місячну мовчанку. Прошу не сприймати її за неповагу до учасників обговорення. Пропозицію поділитися параноєю сприймаю з вдячністю. Хоча не певний, що я і сам цілком її розумію. Параноїку таке дозволено, чи не так?
Проте, по певному обмірковуванні, бачу у своєму небажанні приєднатися до ПУМБівської акції три складових.
По-перше, я досить стримано (м'яко кажучи) ставлюся до мобільного інтернету. От не відчуваю у ньому потреби. Мене цілком задовольняє той час і той обсяг трафіку, який я витрачаю на інтернет-юзання зі стаціонарного комп'ютера. Або зі смартфону, підключеного до домашнього вай-фаю. Трапляється підключатися до вай-фаю і у публічних місцях, але дуже зрідка. Відтак, я не обзавівся жодною телефонною карткою, що забезпечує доступ до мобільного інтернету. А без нього як розплачуватися смартфоном?
По-друге, я вважаю за доцільне не «світити» фінансовий телефонний номер у соціальних мережах. На Вайбер це також розповсюджується.
По-третє, я прибрав фінансовий телефонний номер з будь-якого телефонного спілкування, за виключенням спілкування з банками. Я вже кілька років не поповнюю його. Відповідно, ПУМБівська винагорода у 175 гривень не вписується у мою параноїдальну «доктрину».
Якось так. А користування пластиковими картками мені не здається незручним. Тим більше, що, ознайомившись з досвідом інших людей (дякую всім, особливо дохідливими мені видалися дописи кінгсіті), я ступив на стежину оптимізації, де форвардівська «коко»є хабом (розподілювач/накопичувач).
+
+7
kingcity
kingcity
3 травня 2020, 18:44
#
Радий Вашому поверненню.Я теж не взяв участь у акції ПУМБа, але з інших причин - я розраховуюсь картами, по яких є кешбек і мені цього достатньо.Зрештою, напевне, одне на одне і виходить - що отримати 175 грн. за 10 оплат картою ПУМБа, що отримати кешбек за ті ж оплати іншмих картами
До речі, Google/Apple Pay дають можливість зробити деяку кількість оплат без інтернету. Потім потрібне підключенння до інтернету для оновлення токена. Тобто Ви можете зробити цих кілька оплат, а потім, наприклад,  вдома підключитись до інтернету ч-з wi-fi.
Щодо небажання «світити» фін.номер - все вірно, сам цього дотримуюсь.
« А користування пластиковими картками мені не здається незручним» - та і я особливого дикомфорту не відчуваю.
«я ступив на стежину оптимізації...»  - успіхів на цій ниві  : )
+
0
ballistic
ballistic
25 березня 2020, 10:51
#
Колись був параноїком, але деякі параноїдальні заходи на практиці ускладнюють життя, створюють зайві клопоти.

З часом відмовився від:
— окремого смартфону
​​​​​​- ​окремого мобільного номера тільки для картки
— від купи різних карток від різних банків
— окремого браузера для інтернет-банкінга
— ще декілька ускладнень, які не хочу розписувати

Вважаю, що кожен сам вирішує, який рівень параноїдальності обрати. Ризики завжди є і будуть. Але не всі ризики варто обслуговувати своєю постійною увагою, інакше для життя мало уваги залишиться :)
+
+15
kingcity
kingcity
25 березня 2020, 11:22
#
Абсолютно згідний з Вами у тій частині, що кожен сам робить свій вибір.З переліченого Вами - я не користуюсь окремим браузером для інтернет-банкінга, я лише стараюсь, щоб у браузері не було відкрито інших вкладок, коли я працюю з інт.-банкінгом.  Все інше - мене не «напрягає». Різні карти зручно використовувати в залежності від умов, фінансовий номер - він єдиний для всіх інт.-банкінгів та платіжних сервісів і ні для чого більше не використовується, до окремого смартфона просто привик. Але, звичайно, кожен вирішує сам. Головне - правильний баланс знайти між кількістю заходів безпеки  і душевною рівновагою  :  ) .
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
25 березня 2020, 11:31
#
Я понимаю, что часть внимания, которое раньше тратилось на защиту банковских инструментов доступа к денежным средствам, сейчас тратиться на защиту семьи от коронавируса и прочих инфекций - всё-таки жизнь и здоровье дороже тех копеек, что болтаются на банковских счетах. 
Рано делать какие-то выводы - поживём-увидим.
+
0
ballistic
ballistic
25 березня 2020, 17:59
#
Ні, я вже давно відмовився від того, що вище перелічив.

До речі, з параноїдальним захистом від вірусу маємо схожу ситуацію.
Багато хто носить маски, сподіваючись що це знизить ризик особистого зараження. Насправді маски призначені, щоб не розносити заразу, якщо сам хворієш.
Я уже мовчу про паніку з закупками, які начебто мають дати більшу безпеку, хоча насправді є даремною суєтою. :)
+
+7
kingcity
kingcity
25 березня 2020, 20:11
#
Мені на разі з моїми правилами і методами роботи з картами комфортно. Вони вироблені не імпульсивно, не під впливом паніки та загального нервозу, а на основі практичного досвіду, аналізу та роздумів.Зрештою, все це не так «напряжно», як може здатись.
Щодо ситуації з захистом від вірусу — згідний, велика частина суспільства просто піддається паніці і діє по «стадному» інстинкту — що всі те і я, аби щось робити, не особливо аналізуючи ефективність і доцільність, того що роблять.
Разом з тим, багато людей починають задумуватись про безпеку своїх платіжних інструментів лише після того, як у них «чудесним чином» щезнуть гроші з рахунку.
Кожен сам собі виробляє правила (чи не виробляє) і поступає, як вважає за потрібне. Головне — розуміти межі потрібного і достатнього і не нехтувати реально необхідним.
Бажаю Вам міцного здоров`я — і фізичного і фінансового і щоб ніякі віруси, ні бактеріологічні ні цифрові його не підривали: ).
+
0
ballistic
ballistic
25 березня 2020, 20:57
#
Мені у Вашому підході окремий смартфон для розрахунків здається крайністю. Це ж незручно, постійно носити 2 смартфона.
Мені достатньо не тримати всі накопичення на карті. Ймовірність, що мої кошти поцуплять мізерна, але навіть якщо поцуплять, то це не буде трагедією. Я йду на такий ризик щоб мати розкіш обходитись одним смартом :)
+
0
kingcity
kingcity
25 березня 2020, 23:30
#
У мене 4 смартфона  :  ) . Тільки я не ношу всі з собою постійно. Для чого вони у мене - окрема тема, тут висвітлювати не буду. Зокрема і фінансовий - далеко не завжди потрібно його з собою мати. Але якщо навіть і виникає така потреба - мені незручностей це не створює, я ходжу з сумкою, покласти туди 2 смартфона - без проблем. Можна навіть і всі 4.  : ) .
+
0
ballistic
ballistic
26 березня 2020, 0:56
#
А смартфон для розрахунків не використовуєте?
Я після того як спробував, забув про картки і навіть пін до картки почав забувати :)
+
0
kingcity
kingcity
26 березня 2020, 10:00
#
Користуюся, але карти все-таки з собою ношу (не всі, звичайно). Ще, на жаль, є місця, де немає безконтактних терміналів.
+
0
ballistic
ballistic
26 березня 2020, 16:17
#
Тобто прив'язуєте карту до основного телефону, а не фінансового?
У мене карти теж завжди з собою, але я їх тепер дуже рідко дістаю .
+
0
kingcity
kingcity
26 березня 2020, 18:56
#
Ніщо не заважає встановити Google Pay і на один і на другий телефон і прив`язати карти до обох. Так і роблю. Карти все ж діставати деколи доводиться — в силу описаної вище причини.
+
0
ballistic
ballistic
26 березня 2020, 21:30
#
Можливості я знаю.
Я про Ваші безпекові правила. Тобто для Вас G-Pay на основному смарті це допустимий ризик, а банківський додаток — недопустимий
+
+15
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 1:00
#
Саме так, а якщо точніше — не вважаю GPay на основному смарті особливим ризиком. GPay не зберігає даних карти на телефоні, а лише унікальний номер віртуального рахунку, який до того ж зберігається в захищеній пам`яті. Тобто навіть якщо зловмисник отримає доступ до мого GPay (за допомогою шкідливого ПЗ), він не отримає даних моєї карти.І навіть якщо допустити, що якимось чином викраде сам номер рахунку, з метою записати його на свій пристрій і здійснити оплату — користі від цього не буде, так як він прив`язується до конкретного пристрою і номера телефону. В той же час, я думаю, немає змісту описувати наслідки проникнення у мобільний банкінг банку.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2020, 10:53
#
При использовании GPay не забываем о защите почтового аккаунта от взлома, на который зарегистрирован ваш смартфон.

https://minfin.com.ua/blogs/qwerty1999/121487/

Ведь при взломе почты возможен доступ и копирование цифрового токена карты, установленной по умолчанию.
+
+15
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 12:33
#
Qwerty, ви щось трохи наплутали. Карти не синхронізуються при вході в gmail на іншому смартфоні.Щойно зробив експеримент — видалив GPay на своєму «основному» смартфоні і встановив знову. Так при вході, я побачив карти (звичайно, номери не вказано повністю), які збережено в моєму обліковому записі.Мені було запропоновано вибрати одну і встановити її для оплат за замовчуванням. Але її довелось по-новому прив`язувати — вказати cvv і код підтверлження з смс, яке прийшло на фінансовий номер телефону. Аналогічно довелось переприв`язувати і інші карти. Так що дбати про безпеку облікового запису google звичайно потрібно, але у даному випадку не все так просто — доступ до нього не дасть нічого у плані крадіжки даних з GPay.
Тобто, підкреслюю — при вході в акаунт на іншому смартфоні карти дійсно з`являються в GPay, але їх потрібно повторно прив`язувати до смартфона — cvv s код підтвердження.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2020, 13:34
#
«Щойно зробив експеримент — видалив GPay на своєму «основному» смартфоні і встановив знову.»

Когда хакеры воруют пароль к вашей учётной записи gmail - они ничего не удаляют на вашем смартфоне.

На смартфоне мошенника устанавливают GPay и там получают перечень всех ваших карт, а также копию цифрового токена карты, которая назначена «по умолчанию».
Прочитав мой текст, вы не корректно провели эксперимент.

Попробуйте теперь сделать по-другому.
На основном смартфоне в приложении GPay выберите одну карту «по умолчанию», которую не жалко временно заблокировать.
Не трогая основной смартфон, на «дополнительном» смартфоне установите GPay под той же учётной записью, зайдите в GPay и из предложенного перечня карт, назначьте ту же карту «по умолчанию».

Если будет выдан запрос на повторную авторизацию - значит баг пофиксили...

Год назад, в марте-апреле 2019 года при проведении экспериментов с несколькими смартфонами - копировался только токен основной карты и я им мог оплатить покупки.
Разработчику GPay было отправлено описание проблемы и через время на Минфине опубликовал описание глюка в блоге.
Возможно этот баг уже пофиксили, но у меня сейчас нет под рукой «лишнего» смартфона, чтобы повторить эксперименты годовой давности. 
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 13:41
#
Добре, зроблю. Візьму смартфон, зайду під своїм обліковим записом google, встановлю gpay. Далі - по ситуації. Про результат відпишусь.
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 14:48
#
Експеримент повторно проведено.Хоча він і у 1-му випадку був проведений коректно (у мене враження, що ви не до кінця мене зрозуміли.Ну або я не так написав). Але тим не менше, зроблено повторний експеримент Доповідаю про результат  : ).
1.Маємо смартфон 1, на якому встановлено GPay, до якого підв`язано кілька карт, одну вибрано по замовчуванню.
2.Маємо смартфон 2 , на якому немає GPay, але здійснено вхід у той самий обліковий запис google.
3.Встановлюємо GPay на смартфоні 2, запускаємо. Бачимо перелік моїх карт з облікового запису (лише назва плат.системи і 4 останні цифри номера).
4.Пропонується вибрати одну карту,яка буде встановлена по замовчуванню.Вибираю ту саму, що є по замовчуванню на смартфоні 1.
5.Після вибору одразу ж пропонується підтвердити дані карти - потрібно ввести CVV.
6. Далі пропонується підтвердити свої дії одним із способів: 
1)ввести код СМС (яке буде відправлене на фін.номер); 
2)здійснити дзвінок у банк (як я розумію, робити його теж потрібно з фін.номера).
Я вибрав код з СМС (це пропонується по замовчуванню). Після введеня коду карта підв`язалась до GPay, на її «картинці» з`явився скін з назвою банку.
Висновок: видать до ваших слів дослухались і баг пофіксили.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2020, 18:55
#
Слава великому Гуглу и его программерам, которые описанный мною в мае 2019 года баг пофиксили.

Но это не значит, что не надо как зеницу ока беречь от кражи или хакерской атаки свой аккаунт в гугле.
Ведь при его краже мошенник сможет завладеть информацией о номерах ваших карт и банках, в которых эти карты эмитированы.
Конечно вы напишите, что там всего-то четыре последние цифры, но у многих банков при проведении операций через смс-банкинг выбор БПК происходит как раз по последним четырём цифрам, а значит мошенник получит дополнительную и важную информацию о ваших БПК и остатках на них…
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 19:17
#
Та берегти будь-який акаунт треба, як і дбати про безпеку даних взагалі.

«при проведении операций через смс-банкинг...» - один нюанс, користуватись смс-банкінгом з фінансового номера потрібно. Для цього йому ще вкрасти мій номер потрібно буде, а не лише акаунт у гуглі зламати.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2020, 22:41
#
О том, как воровать финансовые номера на припейде — известно уже с десяток лет.

Мой финансовый номер на контракте и поэтому с переоформлением у мошенников есть определённые трудности, но где-то лет десять назад у меня со стола в кабинете один из посетителей украл кнопочный телефон с финансовым номером Приватбанка, да так что я не сразу и заметил.
Через пару часов не найдя телефона и выяснив, что он физически отключен, заблокировал сим-карту и сразу-же её восстановил в корпоративном отделе, а телефон через пару недель нашёл на ракладке на радиорынке.
При наличии гарантийного талона, заводской упаковки с IMEI и наряда полиции свой телефон с радиорынка вернул себе без особых проблем и материальных затрат…
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 23:26
#
Мій фінансовий теж контрактний.

Класні у вас відвідувачі. Навіть кнопковим телефоном «не побрезговали»...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 березня 2020, 1:02
#
Десяток лет назад «Sony Ericsson K790i»
был достаточно крут и стоил прилично,
как для «обычного» кнопочного телефона.
+
0
kingcity
kingcity
28 березня 2020, 14:21
#
У мене знайомий такий телефон проносив 11 чи 12 років, буквально рік чи два тому поміняв на смартфон - настільки до нього звик. За той час своїм 3-м дітям айфони по кілька разів поміняв, а сам все з цим ходив - не міг з ним розлучитись.
+
0
ballistic
ballistic
28 березня 2020, 14:57
#
Баффет наче теж тільки недавно відмовився від кнопкового телефону на користь смарту :)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 березня 2020, 17:59
#
Kingcity
«Класні у вас відвідувачі. Навіть кнопковим телефоном «не побрезговали»...»

Посетителей не выбирают.
«не побрезговали» - не то слово. 
Я бы уточнил - «позарились». :-) 

Я тоже очень долго не мог от этой модели
телефона отказаться...
+
+15
kingcity
kingcity
26 березня 2020, 18:54
#
Qwerty1999, Rebel

Звичайно, тема коронавірусу зараз актуальна і хвилює кожного. Питання захисту та безпеки під час епідемії — на сьогодні життєво важливе. Але, разом з тим, мій допис, який ми обговорюємо, присвячений темі роботи з БПК. Я думаю, що доцільніше комусь з вас зробити допис на цю тему у своєму блозі і там здійснювати її обговорення, не сумніваюсь, що вона знайде відгук серед інших учасників форуму. А тут я все ж попросив би дотримуватись основної теми — безпечне і ефективне використання БПК. Тому я скористаюсь порадою Qwerty1999 і видаляю всі дописи щодо коронавірусу, починаючи з допису Rebel від {26 марта 2020, 12:10 }. Попередні 2 дописи лишаю, так як-все таки ця інформація може бути корисною комусь з читачів (не дивлячись на те, що вона не відповідає основній тематиці). Дякую за розуміння.
+
0
Rebel
Rebel
26 березня 2020, 23:35
#
Тоді видаляйте з 10:18.
+
0
kingcity
kingcity
26 березня 2020, 23:42
#
Я написав, чому я залишив ці коментарі - один ваш і один Qwerty1999. Але якщо ви бажаєте - я видалю і цей ваш коментар.
+
0
Rebel
Rebel
27 березня 2020, 9:18
#
Без подальшої дискусії їх цінність дорівнює нулю.
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 9:25
#
Я так не вважаю, але повторюю - якщо ви бажаєте,  я видалю ваш коментар. Те саме буде і з коментарем Qwerty1999, якщо він виявить таке бажання.
+
0
Rebel
Rebel
27 березня 2020, 10:30
#
Я вже висловив таке побажання: «Тоді видаляйте з 10:18.». :)
+
0
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 10:37
#
Ок, як скажете.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
27 березня 2020, 11:01
#
Поддерживаю, «Тоді видаляйте з 10:18.». :)

Не уподобляйтесь системе Виндовс, которая несколько раз спрашивает и переспрашивает, если нужно удалить
всего-лишь какую-то фигню…
+
+15
kingcity
kingcity
27 березня 2020, 11:10
#
Добре. Я не Віндовс, але вищевказані коментарі - теж не якась фігня...  : )
+
+15
akapello
akapello
8 травня 2020, 18:38
#
Є що й собі застосувати. Не набір страшилок, а набір правил. Дякую за публікацію.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися