Мінфін - Курси валют України

Встановити
Khmara
Марина Хмара
Зарегистрирован:
6 серпня 2012

Последний раз был на сайте:
11 жовтня 2023 о 21:33
Подписчики (2):
Ceme4kin
Ceme4kin
Днепропетровск
PSheva
Петр Шевченко
Киев
13 серпня 2012, 17:32

Юань vs Долар

Ні для кого не секрет, що китайська економіка орієнтована значною мірою на експорт продукції на ринки США. Водночас КНР очолює трійку країн, які мають найбільші доларові резерви (у складі трійки ще Гонконг, Росія), тому вона не зацікавлена у знеціненні американської валюти, а змушена коригувати курс юаня з урахуванням інтересів власних експортерів. Протягом  останніх років постійно точаться дискусії щодо переходу до нової світової резервної валюти. В умовах останньої кризи, яка показала слабкі місця світового валютного устрою, ці настрої посилилися. Не залишається осторонь в цьому пиатнні Китай, намагаючись зменшити залежність від американської валюти шляхом здійснення частини розрахунків за допомогою юаня. Для прикладу — не так давно КНР та Росія підписали угоду щодо використання у взаємних розрахунках китайського юаню та російського рубля.

У зв«язку з цим останні заяви про потенційне поповнення золотого запасу Китаю за рахунок доларових резервів забезпечить посилення юаня, покращить його статус на міжнародному ринку та нагадає США про необхідність шанобливого ставлення до власних кредиторів. Такі дії справлять позитивний вплив на китайську економіку, вимагатимуть від уряду США певних дій щодо стабілізації долара, вплинуть на зростання попиту на світовому ринку золота та структуру світового попиту на золото. Вирішення даного питання з боку США, на мою думку, відбуватиметься за рахунок розширення обсягів кредитів та фінансової допомоги країнам, що розвиваються, наприклад, Україні.

Для економіки США ця «акція» є дуже невигідною. По – перше, більшість продукції, яка обертається на глобальному ринку – виробляється в Китаї. По – друге, виходячи з цього, ця держава може сама встановлювати правила та валюту розрахунків. По – третє, Китай може стати взірцем відмови від долара для інших країн  відмови. 

Просмотров: 1567, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 3

+
+6
12345
12345
13 серпня 2012, 21:23
#
@Водночас КНР очолює трійку країн, які мають найбільші доларові резерви (у складі трійки ще Гонконг, Росія)@
не сочтите за хамство с моей стороны, но

MAJOR FOREIGN HOLDERS OF TREASURY SECURITIES
www.treasury.gov/resource-center/data-chart-center/tic/Documents/mfh.txt
+
0
Марина Хмара
Марина Хмара
14 серпня 2012, 9:12
#
Крім Китаю, це Японія, Росія, близькосхідні держави — експортери нафти.
+
0
Марина Хмара
Марина Хмара
14 серпня 2012, 9:16
#
Про необхідність порятунку від доларової залежності й посилення ролі своїх валют мріє не лише Китай, а й багато інших країн, зокрема Індія, Бразилія, Росія та близькосхідні експортери нафти.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися