Мінфін - Курси валют України

Встановити
Demchak
Руслан Демчак
Зарегистрирован:
19 серпня 2011

Последний раз был на сайте:
11 жовтня 2023 о 21:15
Подписчики (36):
buratinko
buratinko
Украина
71529233
Sanuxa Gogoman
vista1
vista1
himik23
himik23
olexch
Александр Чернов
41 год
Nline
Nline
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
elvalery
elvalery
Киев
romava
romava
khortiza7777
khortiza7777
55 лет
Aristarkh
Aristarkh
Мироновка
anzevs
Влад Великолепный
Киев
все подписчики
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
19 серпня 2011, 11:35

Нові земельні відносини

Україна на півдорозі до відміни мораторію на торговельні операції з землею сільськогосподарського призначення. Президент підписав закон України №3613-VI«Про державний земельний кадастр». Документ зобов’язує з 1 січня 2012 року створити єдиний електронний кадастр земельних ділянок. Тим самим, внутрішня база даних Держземагентства (колишній Держкомзем) перетворюється в єдиний держреєстр землі в Україні. Де буде зазначено, скільки, в кого та яких земель знаходиться у власності. Чиновники обіцяють, що з цією інформацією (крім персональних даних про власника) можна буде ознайомитись на сайті відомства з 2013 року.

Закон також спрощує процедуру реєстрації ділянки, яка в основному зводиться до присвоєння кадастрового номеру. Скорочується перелік документів по землеустрою та терміни отримання виписок з кадастру. З 2013 року паперові держакти остаточно замінять випискою з кадастру.

Крім того, закон персоніфікує відповідальність. Наприклад, проводити реєстрацію ділянки буде не абстрактний держорган, а конкретна особа – реєстратор, яка нестиме відповідальність за терміни реєстрації та достовірність даних. В результаті, більшість діючих рейдерських схем по захопленню землі будуть неможливими.

Перешкодити цьому може лише нестача інформації в реєстрі землі. Поки органи Держземагентства володіють інформацією не більше ніж про 70% ділянок. Якщо ж межі земельних ділянок накладаються одна на одну, чи в ділянки виявиться декілька власників, то ці питання доведеться вирішувати в суді.

Але головним недоліком закону є те, що регулювання багатьох питань: порядок ведення самого кадастру, доступу до нього банків та нотаріусів, сплати за основні операції не прописані. Так само як і визначення порядку взаємодії між різними органами, що ведуть держреєстри та кадастри. Усім відомо, як бюрократи можуть перекрутити найпрогресивніші норми законодавства для того, щоб не упустити своєї вигоди. Щоб цього не сталось, достатньо було б, відразу більш чітко прописати усі необхідні процедури в законі.

Просмотров: 1504, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 1

+
0
BIG
BIG
19 серпня 2011, 18:50
#
ДЗК — очень корумпированый и бюрюкратичный орган, который надо перекраивать по новому! С прозрачными правилами п порядками.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися