Мінфін - Курси валют України

Встановити
Portmonecom
Portmone.com Портмоне Portmone.com
Зареєстрований:
22 березня 2018

Останній раз був на сайті:
23 жовтня 2021 о 13:54
Підписчики (10):
29737338
29737338
Kherson22
Kherson22
51 год, Херсон
Delovod
Сергей Васильев
41 год
68840510
Elena Kolchinskaya
Київ
98900446
Артур М.
21801048
Серёжа Лукашенко
49 лет, Богодухов
70385229
Russs 91
maximrybalko
Maks M
35 лет, Киев
Nline
Nline
QAE
Олег Олегич
Олегсити
16 грудня 2019, 14:09

Google Pay i Apple Pay працюють не лише у хіпстерських кав’ярнях

Спойлер: в Україні все частіше можна платити одним дотиком телефона за речі, які досі асоціювалися виключно з готівкою. Наприклад, за проїзд у столичному або чернігівському транспорті, за квитки до театру, за газ та навіть за філіжанку запашної кави.

У цій публікації ми розповімо, як влаштовані безконтактні платежі, яка динаміка їхнього використання в Україні (ще один спойлер: позитивна!), а також за які послуги можна платити не те що без готівки – а й без пластикової картки.

Факт 1. Українці надзвичайно відкриті до нових цифрових сервісів

«На маршрутку немає кешу, тому довелося їхати на таксі». Цей твіт виглядав би дивно лише кілька років тому – адже можливість оплатити карткою (що вже говорити про додатки чи оплату одним дотиком телефона) навіть у столичних таксі була радше винятком, аніж правилом.

Як «жарт із далекого минулого» він, ймовірно, виглядатиме і через рік-два. Навіть якщо маршрутки не зникнуть, платити за транспорт пожмаканими гривнями стане моветоном. Ось кілька цифр, які дозволили нам зробити такий висновок.

За даними Нацбанку, лише за перший квартал 2019 року українці здійснили 906 млн безготівкових операцій на суму більше 395 млрд грн. В порівнянні з першим кварталом 2018 року, приріст склав 35 та 45% відповідно.

Україна не лише стрімко позбавляється готівки – все популярнішими стають безконтактні платежі. Це швидко, зручно і найбільше безпечно.

Google Pay i Apple Pay дозволяють користувачу додати свої картки різних банків до електронної системи і платити телефоном.

Google Pay (раніше Android Pay) прийшов в Україну в листопаді 2017 року. Україна стала лише 15 країною в світі, яка підключила цю платіжну систему. Вже пізніше Google Pay впровадили у Бразилії, Чехії, Словаччині та Франції.

Apple Pay запрацював у нас трохи пізніше – в травні 2018, і в його підключенні Україна випередила, до прикладу, Польщу та Норвегію

Цікавою статистикою поділилась Portmone.com: за літо 2019 року українці зробили більше 137 000 транзакцій з використанням Google Pay та Apple Pay, а вже восени ця кількість транзакцій була підкорена менш ніж за 40 діб, тобто вже можна прогнозувати ріст як мінімум у 2,5-3 рази квартал до кварталу.

В компанії також зазначають, що власники пристроїв на Android використовують Google Pay відносно частіше у другій половині робочого дня. Це може бути пов'язано з обідньою перервою. З іншого боку — власники пристроїв на iOS — частіше розплачуються після робочого дня і «тримають першість» до третьої години ночі. А от ранок — вотчина платіжних карток.

Факт 2. Google Pay i Apple Pay працюють не лише у хіпстерських кав’ярнях

Ще рік тому, у жовні 2018, за даними того ж Нацбанку, Google Pay i Apple Pay підтримували майже 80 відсотків терміналів. Тобто щонайменше у 80 відсотків торгових точок, де є термінали, українці можуть заплатити за 2 секунди, приклавши телефон до терміналу. Це, звісно, і продуктові магазини, і заправки, і кінотеатри, і кава-кіоски.

На початку вересня 2019 Google Pay i Apple Pay стали доступні у найбільшій українській електронній платіжній системі – Portmone.com. Зараз тут можна поповнити мобільний і не вводити додатково дані картки. Невдовзі Google Pay i Apple Pay обіцяють підключити до усіх сервісів Portmone – інтернет, телебачення, телефонія та комунальні платежі.

Також за допомогою Google Pay i Apple Pay можна оплатити поїздку у київському метро – на кожній станції є щонайменше один термінал.


Факт 3. Оплата через чіп/телефон має набагато вищий рівень безпеки, аніж оплата звичайною карткою

Google Pay i Apple Pay використовують технологію безконтактної оплати – NFC. NFC розшифровується як Near Field Communication, що в перекладі з англійської означає «комунікація близького поля». Ця технологія дає можливість двом пристроям, оснащеним NFC-чіпами, безпровідно обмінюватися даними на відстані до 10 сантиметрів.

Найважливіше: при безконтактній оплаті дані карти – ім’я власника, CVV чи термін її дії, нікуди не надсилаються. Натомість є унікальний номер для кожної операції – токен, що і забезпечує максимальний рівень безпеки платежу.

Щоб здійснити платіж, потрібно провести пальцем для розпізнавання відбитків (або ж, якщо девайс не підтримує цю технологію – ввести код). Навіть якщо ваш телефон поцупили – крадію не вдасться його розблокувати, а дані карток можна видалити дистанційно.

Для дрібних покупок не треба вводити пін-код, і це суттєво економить час.
Ліміти бепарольної оплати для карток MasterCard – 500 гривень, а для Visa – 1000.

Якщо ви також бажаєте приймати платежі за допомогою Apple Pay або Google Pay на своєму сайті чи у мобільному додатку — підключайте вигідний інтернет-еквайринг від Portmone.com за цим посиланням: https://clc.to/ecommerce

Переглядів: 1800, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися