Мінфін - Курси валют України

Встановити
Pfuiti
Pfuiti Bayer
Зареєстрований:
29 січня 2015

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 08:15
Підписчики (1):
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
26 квітня 2016, 22:20

VIP klienty Delta bank

nashigroshi.org/2016/01/28/koshtovni-klijenty-delta-banku/

Те, що з «Дельта Банку» Миколи Лагуна після отримання рефінансування НБУ на 10 мільярдівмасово виводять гроші – волають уже не перший місяць. Однак Нацбанк і правоохоронні органи або реагують занадто мляво, або не реагують взагалі. Відтак спритники спокійно роблять свою роботу.

Історія, яку ми хочемо розповісти, лише маленька верхівка айсбергу. Але ця історія цікава та ілюстративна завдяки своїй простоті, а також відвертості бенефіціарів.

Отож у вересні 2013 р. «Дельта Банк» позичив держкомпанії «Укргазвидобування» 150 млн грн. Заставою по кредиту стали виробничі запаси УГВ.

Ще на початку 2014-го банк Лагуна почав просити рефінанс у Нацбанку часів Соркіна. І збільшив свої апетити після втечі Януковича, випросивши у НБУ Степана Кубіва близько 6 мільярдів гривень. Ще два згодом додала Валерія Гонтарєва (всього за 2014 рік «Дельта банк» отримав 10,17 млрд грн. від Нацбанку).Однак державні мільярди банку не допомогли30 жовтня 2014 р. НБУ відніс «Дельта Банк» до категорії проблемних, в яких запроваджується особливий контроль режиму за діяльністю.

Але цей особливий контроль не завадив укласти «Дельта банку» договори поруки по кредиту «Укргазвидобування» з десятком фізосіб. Згідно з цими угодами, фізособи зобов’язалися, що у випадку, коли УГВ не погасить кредит, то вони самі заплатять ці гроші «Дельта Банку». А далі будуть стягувати кошти з УГВ. Отакі-от патріоти вітчизняного газодобування.

І ось час «Х» настав. «Укрзагвидобування» за кредит не розрахувалося, і в лютому 2015 р. «Дельта Банк» списав кошти з рахунків позичальників, а взамін передав їм право вимоги боргу з УГВ.

Що в результаті сталося? Цілком нормальний кредит державного підприємства перейшов із розряду банківського в розряд кредиту від приватних осіб.

Переглядів: 413, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися