Мінфін - Курси валют України

Встановити
NSV83
NSV83
Зарегистрирован:
29 квітня 2014

Последний раз был на сайте:
13 березня 2023 о 03:14
Подписчики (12):
044blog
044blog
36 лет, Киев
987
987
kosdie
Космас Диегезис
ballistic
ballistic
3 года
Leon1978
Leon1978
06086938
06086938
Харьков
Shara
Shara
Alkon
Alkon
Киев
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
Anko
Anko
Lacky
Lacky
40 лет, Днепр
Lima
Lima
39 лет, Днепропетровск
7 травня 2014, 15:27

П О С Т А Н О В А Національного банку України №260

Правління Національного банку України

П О С Т А Н О В А

06 травня 2014 року м. Київ № 260

Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя

З метою забезпечення стабільності грошової одиниці України, захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банків України, запобігання та уникнення ризиків у діяльності банків, беручи до уваги Указ Президента України від 17 березня 2014 року № 303/2014 «Про часткову мобілізацію», Закон України “Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію», Декларацію Верховної Ради України від 20 березня 2014 року

№ 1139-VII «Про боротьбу за звільнення України», Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», ураховуючи неможливість здійснювати Національним банком України банківське регулювання та банківський нагляд, валютний контроль і державний фінансовий моніторинг за діяльністю окремих банків та відокремлених підрозділів банків, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також неможливість виконання такими банками та відокремленими підрозділами банків вимог Законів України «Про банки і банківську діяльність», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», Декрету Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року
№ 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю», інших нормативно-правових актів Національного банку України, що свідчить про здійснення ними ризикової діяльності, яка загрожує інтересам вкладників чи кредиторів, у тому числі інших банків, керуючись статтею 99 Конституції України, статтями 6, 7, 15, 55, 63 Закону України «Про Національний банк України», статтями 19, 19-1, 23, 44, 63-65, 66, 67, 73 Закону України «Про банки і банківську діяльність», статтями 14, 23 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», Декретом Кабінету Міністрів України від 19 лютого 1993 року № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю», Правління Національного банку України постановляє:

1. Відкликати та анулювати банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій та припинити участь у системі електронних платежів Національного банку України таких банків, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя:

ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЧОРНОМОРСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ»;

ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА БАНКУ «МОРСЬКИЙ».

2. Скасувати реєстрацію договорів про членство/участь ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА БАНКУ «МОРСЬКИЙ» і ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЧОРНОМОРСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ» у міжнародних платіжних системах, створених нерезидентами.

Зобов’язати платіжні організації платіжних систем, створених резидентами, припинити надання послуг цих систем ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ БАНКУ «МОРСЬКИЙ» і ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧОРНОМОРСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ».

3. Заборонити банкам, які уклали агентські договори з юридичними особами (комерційними агентами), надавати фінансові послуги своїм клієнтам на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

4. Заборонити банкам України встановлювати кореспондентські відносини з банками України та/або іноземними банками, іншими кредитними або фінансовими установами, що розташовані та/або здійснюють свою діяльність на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Зобов’язати банки України з дня набрання чинності цією постановою припинити кореспондентські відносини з банками України та/або іноземними банками, іншими кредитними або фінансовими установами, що розташовані та/або здійснюють свою діяльність на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Банкам після закриття кореспондентських рахунків в іноземній валюті та банківських металах повернути територіальним управлінням Національного банку України оригінали виданих їм реєстраційних номерів.

5. Заборонити банкам України відкривати відокремлені підрозділи на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Банкам, перелік яких додається до цієї постанови, припинити діяльність відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, та протягом місяця з дня набрання чинності цією постановою забезпечити закриття таких відокремлених підрозділів, про що повідомити Національний банк України.

6. Департаменту реєстрації, ліцензування та реорганізації банків (Пархоменко О. І.) забезпечити виключення з Державного реєстру банків записів про банки, зазначені в пункті 1 цієї постанови, та їх відокремлені підрозділи.

7. Головному управлінню Національного банку України в Автономній Республіці Крим (Денисевич М. Я.), Операційному управлінню Національного банку України (Подік С. М.) забезпечити зарахування на рахунок кредиторської заборгованості в Операційному управлінні Національного банку України залишки коштів, у тому числі обов’язкових та інших резервів, що обліковуються за кореспондентськими та/або окремими рахунками в Національному банку України банків, зазначених у пункті 1 цієї постанови, на кінець дня набрання чинності цією постановою.

8. Генеральному департаменту банківського нагляду (Шульга А. А.) повідомити центральні банки та наглядові органи іноземних держав, міжнародні банки та інші кредитні установи, де співробітництво здійснюється на рівні центральних банків, а також міжнародні фінансові організації про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій банків, зазначених у пункті 1 цієї постанови.

9. Департаменту платіжних систем та розрахунків (Кравець В. М.) повідомити міжнародні платіжні системи, створені нерезидентами, про скасування банкам, зазначеним у пункті 1 цієї постанови, реєстрації договорів про членство/участь у міжнародних платіжних системах, створених нерезидентами, та повідомити платіжні організації платіжних систем, створених резидентами, про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій банків, зазначених у пункті 1 цієї постанови.

10. Генеральному департаменту банківського нагляду (Шульга А. А.), управлінням Національного банку України в Дніпропетровській

(Яіцький М. М.), Запорізькій (Лушкіна І. В.), Житомирській
(Гордійчук О. М.), Миколаївській (Берегуля В. О.), Одеській
(Бурдейний О. І.), Сумській (Фоменко О. В.), Херсонській (Граділь А. І.) областях установити контроль за припиненням здійснення діяльності відокремленими підрозділами банків, зазначених у пункті 1 цієї постанови.

11. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на першого заступника Голови Національного банку України Кротюка В. Л.

12. Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова С. І. Кубів

Просмотров: 858, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися