Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
4 січня 2021, 16:27

Як після святкування Нового року не залишитися без грошей? 

Спочатку вересня ми з нетерпінням чекаємо Нового року, в листопаді милуємося черговими різдвяними прикрасами на вулицях і в магазинах, а потім прокидаємося в грудні й дозволяємо собі захопитися всієї новорічною лихоманкою. Величезні покупки в супермаркетах, подарунки в останню хвилину і безліч людей, які постійно відчувають стрес. І, на додачу до всього, жах кожного разу, коли ми ліземо в гаманець.

Пізніше здається, що найгірше позаду, але почекайте, вам потрібно гарненько прибрати всю квартиру, приготувати 12 страв, підготуватися до можливого приїзду родичів і друзів, і обов’язково відвідати батьків, хрещеників, інакше вони образяться.

А потім що? Свята приходять і йдуть так швидко, що у вас навіть немає часу озиратися назад, і ви відчуваєте, що більше ні на що немає сил та й гаманець порожній. А попереду — наступний рік роботи і стресів. На цей раз зробіть інакше!

Складіть список завдань
Увечері, після роботи і коли діти засинають, візьміть чистий аркуш паперу і запишіть все, що вам потрібно зробити перед святом: покупка подарунків, новорічних ялинок і нових прикрас, прибирання, приготування їжі, зустрічі та відвідування близьких і т. д.

Плануйте свої витрати
Згадайте, скільки ви витратили в грудні минулого року і в попередні роки. Подумайте, чи було цього достатньо і ви виконали всі свої плани, а може, ви щось упустили? Поруч з кожним пунктом в «Різдвяному списку справ» напишіть бюджет, необхідний для його виконання. Ви знайшли нові витрати? Додайте цей пункт в список. Нарешті, підсумуйте всі витрати. Багато, правда?

Складіть план дій
Ви можете виконати більшу частину завдань зі списку або, хоча б, підготуватися до них в листопаді або навіть раніше. Ретельно подумайте і розділіть витрати на місяць з урахуванням вашого бюджету.



Виберіть подарунки
Чому б зараз не запастися подарунками для близьких? І не чекайте до останньої хвилини, коли все вже буде готово до святкування Нового року і ви купите щось аби було. Якщо ви зацікавилися цим подарунком досить рано, ви можете легко купити подарунки через Інтернет, де набагато більший вибір і часто нижчі ціни.

Не знаєте, що подарувати конкретній людині? Тепер у вас є багато часу, щоб поговорити з ним або запитати його близьких чи родичів та подарувати що-небудь дійсно гарне, а не ще одну пару шкарпеток або непотрібний набір косметики. Ви також можете пошукати варіант подарунка в Інтернеті.

Розробіть меню
Заздалегідь продумайте, що ви будете готувати до Нового року і в наступні дні свята. А може бути, ви хочете нарешті спробувати новий рецепт від одного друга або знайти в Інтернеті? Тільки ви, ймовірно, знову зробите покупку в останню хвилину.



Заздалегідь підготуйте все різдвяне меню і складіть для нього список покупок. Потім розділіть список на свіжі продукти (наприклад, м’ясо, фрукти, овочі), які потрібно купити безпосередньо перед приготуванням. І продукти з більш тривалим терміном зберігання (цукор, борошно, напої, сухофрукти і т. д.), які ви можете купити набагато раніше. І які будуть спокійно чекати свого часу. До речі, в супермаркетах ви знайдете більше акцій. Завдяки цьому, перед святами, коли завжди найбільший натовп і найдовші черги, вам достатньо одного короткого візиту в найближчий супермаркет.

Розподіліть прибирання
Безумовно, у вашій квартирі є кімнати і місця, в яких ви рідко буваєте. А є й ті, які не вимагають щотижневого прибирання. Комора? Гардероб з речами і коробками? Горище? Не плануйте прибирання всього домашнього господарства відразу. Розбийте їх на більш дрібні «шматочки» і розплануйте їх за 2 місяці до новорічних свят. Тоді вам знадобиться менше часу на один «раунд», і вам буде легше мотивувати себе, щоб почати роботу. Не забувайте давати завдання з прибирання іншим домашнім, нехай вони теж відчують «диво Різдва».

Графік відвідування
Щороку готуєш безліч їжі «про всяк випадок»? Ви припускаєте, що ваші друзі з дітьми несподівано відвідають вас і порушать святковий спокій? Ви втрачаєте свідомість при думці про чергову стомливе сімейне вітання? Заздалегідь поговоріть з родичами і друзями. Визначте, хто кого і коли відвідає. Завдяки цьому ви зведете до мінімуму сюрпризи, не будете готувати занадто багато або занадто мало їжі, скоротіть витрати, і у вас буде можливість запланувати хоча б один день блаженної ліні.

Переглядів: 538, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися